Ο Πέτρος Ξεκούκης στο gossip-tv: «Έμεινα στο Δρομοκαΐτειο. Με ρώταγαν κάθε μέρα "με αγαπάς;"»
Showbiz

Ο Πέτρος Ξεκούκης στο gossip-tv: «Έμεινα στο Δρομοκαΐτειο. Με ρώταγαν κάθε μέρα "με αγαπάς;"»

Ο Πέτρος Ξεκούκης είναι ένας από τους ηθοποιούς που μιλά μέσα από τη δουλειά του και ποτέ δεν έχει απασχολήσει για κάτι άλλο.

Στο βιογραφικό του έχει πολλές συνεργασίες και κάποιες από αυτές θα τις ζήλευαν πολλοί νεότεροι συνάδελφοί του. Έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Ρίζο, τον Σωτήρη Μουστάκα και πολλούς άλλους.

Ο Πέτρος Ξεκούκης, έχει επιλέξει να ακολουθήσει μία ήρεμη ζωή.

Χαμηλών τόνων αλλά πάντα χαμογελαστός και με πολλή ενέργεια! Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε αποκλειστικά για το gossip-tv.gr μίλησε για όλα. Μεταξύ άλλων, για την παραμονή του στο Δρομοκαΐτειο για τις ανάγκες ενός ρόλου αλλά και για την γνωριμία του με τον Άγιο Παΐσιο.

Και φέτος το κοινό μπορεί να τον απολαύσει και στο θέατρο και στην τηλεόραση και ο ίδιος μίλησε με περηφάνια για αυτές τις σπουδαίες του δουλειές.

Διαβάστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη…

Ο Πέτρος Ξεκούκης.
  • Μία γεμάτη χρονιά φέτος για εσάς. Θεατρικά συμμετέχετε στην παράσταση Δον Καμίλο και τηλεοπτικά στη σειρά της ΕΡΤ Βαρδιάνος στα Σπόρκα. Μετά από μια δύσκολη περίοδο που περάσαμε λόγω της καραντίνας ποια είναι τα συναισθήματά σας που είστε σε δύο τόσο καλές δουλειές;

Νιώθω ευτυχής που αξιώθηκα να συμμετέχω σε τόσο καλές δουλειές. Που κάνω αυτό που αγαπάω. Που σε τόσες δυσκολίες εγώ είμαι εκεί που θέλω να είμαι!

Είμαι πολύ τυχερός που γνώρισα τον Άγιο Παΐσιο.

  • Μιλήστε μας λίγο για την παράσταση «Δον Καμίλο» και τον ήρωα που υποδύεστε. Τι θα δει το κοινό που θα έρθει στο θέατρο;

Είναι μία εξαιρετική κωμωδία για όλη την οικογένεια. Υποδύομαι τον Δον Καμίλο και μέσα από κωμικές καταστάσεις προσπαθώ να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου. Είναι ένα πολύ ευχαριστο έργο, που αρέσει πολύ, αυτό είναι το σημαντικό ότι ο κόσμος διασκεδάζει, γελάει. Εξάλλου το έχουμε τόση ανάγκη.

  • Η σειρά Βαρδιάνος στα Σπόρκα είναι από τις σειρές που περίμενε το τηλεοπτικό κοινό πώς και πώς. Πώς νιώθετε που είστε μέρος αυτής της επιτυχίας;

Ο Μανούσος Μανουσάκης κάνει πάντα εξαιρετικές δουλειές. Είμαι ευτυχής που και αυτή τη φορά έχει μεγάλη επιτυχία η σειρά. Είναι ένα πολύ καλό κείμενο, με ταλαντούχους συναδέλφους, ωραία γυρισμένο, προσεγμένη η παραγωγή, όλα συμβάλλουν στο να έχει επιτυχία.

  • Είστε από τους ηθοποιούς που μπαίνετε στο «πετσί του ρόλου». Παλαιότερα είχατε μείνει και στο Δρομοκαΐτειο για λίγες ημέρες. Πώς πήρατε μια τέτοια απόφαση και τι σας είχαν πει οι δικοί σας άνθρωποι τότε;

Για τις ανάγκες του ρόλου του ποιητή Ρώμου Φιλύρα έμεινα 10 ημέρες στο Δρομοκαίτειο. Ήταν μεγάλη εμπειρία. Έμαθα πάρα πολλά. Λείπει η αγάπη σε αυτούς τους ανθρώπους. Με ρώταγαν κάθε μέρα «Με αγαπάς;». Έπρεπε να πάω εκεί για να μπω βαθύτερα στο ρόλο και οι δικοί μου άνθρωποι το κατάλαβαν και έτσι πήγα.

  • Γνωρίζουμε τον Πέτρο Ξεκούκη ως ηθοποιό. Πώς είστε ως μπαμπάς, σύζυγος, φίλος;

Προσπαθώ να τα προλαβαίνω όλα. Έχω μία μεγάλη οικογένεια, είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας. Έχω την χαρά να έχω τρία παιδιά, καλά παιδιά, σωστά παιδιά. Τα μεγαλώσαμε μόνο με αγάπη με τη σύζυγό μου και τώρα τα καμαρώνουμε.

Οι σπουδαίες συνεργασίες.
Είχα την τύχη να παίξω με σπουδαίους ηθοποιούς. Με τον Σωτήρη Μουστάκα, τον Βασίλη Τσιβιλίκα, τον Νίκο Ρίζο και τόσους άλλους. Όλοι υπηρέτησαν το θέατρο με αγάπη και σεβασμό. Αυτή είναι η συμβουλή. Να το υπηρετεις με σεβασμό.
  • Κεφάλαιο #metoo. Το φως της δημοσιότητας είδε πληθώρα καταγγελιών. Γνωρίζατε κάποια πράγματα ή πέσατε από τα σύννεφα;

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα όλα αυτά που μάθαμε. Άκουγα κατά διαστήματα διάφορα αλλά όχι για βιασμούς. Έπεσα από τα σύννεφα. Εγώ δουλεύω ασταμάτητα. Δεν προλαβαίνω να βγω έξω μετά την παράσταση και να φάω γιατί ζω στα Μέγαρα και πηγαινοέρχομαι καθημερινά με το αυτοκίνητο. Κάνω θα έλεγα μια ασκητική ζωή οπότε αντιλαμβάνεστε πως τα "έχασα" με όλα αυτά που έμαθα.

  • Όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας σας έχετε ζήσει κάτι αντίστοιχο;

Όχι, υπήρξα τυχερός και είχα αξιόλογους συνεργάτες τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.

  • Από τις δηλώσεις που έχετε κάνει κατά καιρούς ξέρουμε ότι πιστεύετε πολύ στον Θεό. Έχει τύχει να ακούσετε κακόβουλα σχόλια γι΄αυτό;

Να ακούσω κακόβουλα σχόλια επειδή πιστεύω; Ναι πιστεύω. Ποιον ενοχλώ ; Γιατί να ακούσω κακόβουλα σχόλια;

  • Έχετε μιλήσει και για τον Άγιο Παΐσιο. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας αυτό που ζήσατε;

Όταν συναντάς στο μονοπάτι σου ένα τόσο φωτεινό ον, έναν Άγιο, τότε μόνο ευγνωμοσύνη μπορείς να νιώσεις. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα. Αγαλίασε η ψυχή μου. Γεμάτος καλοσύνη και σοφία. Έδωσε ΦΩΣ.

  • Έχετε σχέδια για το μέλλον; Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς;

Αλίμονο εάν δεν είχα. Θέλω να είμαι γερός. Να ονειρεύομαι νέες παραστάσεις. Καινούργιες σειρές. Να κάνω πολύ θέατρο. Να είναι γερά τα παιδιά μου, η γυναίκα μου, οι δικοί μου άνθρωποι. Να είμαι κοντά στον Θεό. Να είμαι σωστός άνθρωπος.

* Λίγα λόγια για την παράσταση Δον Καμίλο.

Μια κωμωδία – σάτιρα του πολιτικού φανατισμού, ο συγγραφέας εμπνέεται από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα ΖΟΒΑΝΙ ΓΚΟΥΑΡΕΣΚΙ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό έργο στο ελληνικό κοινό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή.

Γράφτηκε το 1958 και η υπόθεση του διαδραματίζεται λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας.
Κυρίαρχα πρόσωπα δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε. Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους, η έντονη πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον κo Πεπόνε. Όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο δεν λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί. Mια απίθανη κωμωδία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και σε όλες τις ηλικίες!


Διανομή:

Ελένη Φιλίνη

Σταμάτης Τζελέπης

Παύλος Κουρτίδης

Ηλίας Παπακωνσταντίνου

ΕλεναΤσεφαλά

Έφη Κιούκη

και ο Γιώργος Ματαράγκας

Στον ρόλο του Δον Καμίλο ο Πέτρος Ξεκούκης

Φιλική συμμετοχή – Φωνή Θεού ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved