Νίκος Γαλανός: Η αποκάλυψη για το πραγματικό του επίθετο και η παραδοχή: «Ήμουν ηλίθιος που έπαιζα»
Showbiz

Νίκος Γαλανός: Η αποκάλυψη για το πραγματικό του επίθετο και η παραδοχή: «Ήμουν ηλίθιος που έπαιζα»

Προσωπικά: Ένας από τους πιο γοητευτικούς και αγαπητούς ηθοποιούς, ο Νίκος Γαλανός, που φέτος απολαμβάνουμε ως Ισίδωρο Βρεττάκο στη Γη της Ελιάς, άνοιξε τα «χαρτιά» της ζωής του και μίλησε στην Έλενα Κατρίτση για τους ανθρώπους που σημάδεψαν την ψυχή και τη ζωή του. 

Θυμήθηκε τις πιο σημαντικές σκηνές που έχει ζήσει και με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδέχτηκε τις αδυναμίες του. Για τις πνευματικές αναζητήσεις, τον βουδισμό που γνώρισε στις αρχές του ’70, τη σχέση του με την ταχύτητα και τον λόγο που σταμάτησε να παίζει χαρτιά.

«Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι χρωστούσα λεφτά και θα έπρεπε να πουλήσω το αυτοκίνητό μου για να τα δώσω. Και μία φορά, στην απογευματινή παράσταση, ξαφνικά με πήρε ο ύπνος και παραλίγο να πέσω κάτω έτσι όπως ήμουν όρθιος. Και είπα, “σοβαρέψου τώρα, δεν μπορεί να συνεχίσεις έτσι” και το έκοψα. Παράλληλα, εκτός από το θέατρο και τον κινηματογράφο, μου άρεσαν αναζητήσεις πιο πνευματικές. Πιστεύω ότι δεν είμαστε μόνο σάρκα. Είμαστε και κάτι άλλο».

Για την Τζένη Καρέζη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τις δυο γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του και έφυγαν πολύ νωρίς, είπε: «Έχουν περάσει τόσα χρόνια, αλλά είναι μια ζωή. Και είναι μια πέτρα, ένας βράχος, ένας δρόμος μέσα στη ζωή μου. Είναι όπως όταν κάποιος χάνει έναν δικό του άνθρωπο, άλλος χτυπιέται, εκδηλώνεται, κλαίει, φωνάζει, ουρλιάζει, σκίζει τα ρούχα του. Άλλος πονάει μέσα του και δεν το εκδηλώνει είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί είναι αυτός ο χαρακτήρας του. Μέσα στην πορεία μου, των 55 χρόνων ζωής στο θέατρο, ήταν δύο γυναίκες που και με αγάπησαν και τις αγάπησα».

Όσο για την αποκάλυψη που έκανε για το όνομά του;

«Ο Φίνος με έβαλε να αλλάξω το επώνυμό μου που ήταν Σουπιωνάς.Όταν είδε την πρώτη μου ταινία, τη “Λεωφόρο του μίσους” με κάλεσε και μου είπε ότι έχει έτοιμο συμβόλαιο αλλά έπρεπε να αλλάξω επίθετο και έτσι αυτό υπήρχε στο σόι της μητέρας μου» διηγήθηκε

Διαβάστε επίσης

Νίκος Γαλανός: «H Καρέζη με έβγαλε στο θέατρο»

Νίκος Γαλανός: Αυτή την ταινία, που έχει πρωταγωνιστήσει, αρνείται να δει

Νίκος Γαλανός: Αποκάλυψε τον άγνωστο καβγά του με την Βουγιουκλάκη: «Ξέσπασε, με έβρισε»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved