Άγριες μέλισσες:Αλίκη Αλεξανδράκη: Η κυρα-Δέσπω προσπαθεί να αντισταθεί μέσα από καθημερινές πράξεις
Showbiz

Άγριες μέλισσες:Αλίκη Αλεξανδράκη: Η κυρα-Δέσπω προσπαθεί να αντισταθεί μέσα από καθημερινές πράξεις

Η Αλίκη Αλεξανδράκη υποδύεται την κυρα-Δέσπω στη συγκλονιστική σειρά του ΑΝΤ1, Άγριες μέλισσες.

Η ηθοποιός μιλά για την κυρα-Δέσπω που υποδύεται στις «Άγριες μέλισσες», μοιράζεται τις δικές της μνήμες από την περίοδο της δικτατορίας, ενώ αναφέρεται και στην παράσταση «Αιολική γη» του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία πρωταγωνιστεί.

- Ο τρίτος κύκλος της σειράς μάς μεταφέρει στα χρόνια της δικτατορίας. Αυτό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όλους τους συντελεστές;

«Το στοίχημα ξεκινάει από τους σεναριογράφους και εμείς ακολουθούμε. Απ’ ό,τι έχετε δει κι εσείς και απ’ ό,τι βλέπουμε κι εμείς, έχει ενδιαφέρον, γιατί είναι μια εποχή που κάποιοι τη ζήσαμε, κάποιοι άλλοι όχι και ίσως να έχουμε και λίγο ιστορία μέσα από αυτό».

- Εσείς τη ζήσατε αυτή την εποχή.

«Ναι, βέβαια, στα νιάτα μου».

- Τι θυμάστε πιο έντονα;

«Κατ’ αρχάς θυμάμαι ότι ξαφνικά, εκεί που ήμουν μέσα σε μια ανέμελη κατάσταση, συνειδητοποίησα πού βρίσκομαι, τι θέλω και από εκεί και πέρα προσπαθούσα να το βιώσω όλο αυτό όσο γινόταν πιο ελαφρά. Δεν θέλω να σας πω ούτε ότι ξαφνικά αντιστάθηκα τρελά ούτε ότι αποσύρθηκα, τίποτα από όλα αυτά. Κάποιες φορές έκανα τις προσωπικές μου αντιστάσεις, κάποιες άλλες, που πιθανόν έπρεπε να τις κάνω, δεν τις έκανα, ήταν μια πολύ ρευστή εποχή. Σίγουρα δεν μου πέρασε αδιάφορα και σίγουρα μου έχει αφήσει πολύ έντονες εικόνες κι αναμνήσεις. Γιατί, χωρίς να είμαι πολύ μεγάλη, είχα κι εγώ τη συμμετοχή μου σε αυτό που λέμε Αντίσταση».



- Η κυρά Δέσπω, που υποδύεστε στη σειρά, παίρνει θέση και δεν δειλιάζει σ’ αυτή τη συγκυρία.

«Βεβαίως χωρίς πολλά και μεγάλα λόγια, αλλά παίρνει θέση και προσπαθεί όσο μπορεί να αντισταθεί μέσα από καθημερινές πράξεις. Επίσης, προσπαθεί να οργανώσει και τις κυρίες του χωριού, τις φιλενάδες της, να αντιστέκονται κι αυτές σε όλη αυτή την κατάσταση μέσα από καθημερινές πράξεις».

- Ο γιος της, παρόλο που δεν είναι με το καθεστώς, λόγω θέσης πρέπει να κρατάει τις ισορροπίες. Αυτό θα την επηρεάσει, μπορεί να τη βάλει σε δεύτερες σκέψεις;

«Δεν γνωρίζω ακόμη πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σεναριακά, αλλά δεν νομίζω πως θα κάνει και πολύ πίσω. Απλά θα κοιτάξει πώς θα προστατέψει τον γιο της».

- Με τη Ρίζω είναι μια κλασική σχέση πεθεράς-νύφης, που αγαπιούνται μεν, αλλά υπάρχουν και κοντρίτσες μεταξύ τους;

«Υπάρχουν κοντρίτσες, αλλά δεν είναι ουσιαστικές. Υπήρχαν πάντα και θα υπάρχουν, γιατί και οι δύο δεν είναι πολύ... ήσυχα κορίτσια», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved