Δανάη Σκιάδη: «Έχουν πάψει να με απασχολούν κάποια πράγματα που κάποτε μπορεί να με πλήγωναν»
Showbiz

Δανάη Σκιάδη: «Έχουν πάψει να με απασχολούν κάποια πράγματα που κάποτε μπορεί να με πλήγωναν»

Η Δανάη Σκιάδη είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Καλάβρυτα 1943», που κέρδισε τους κριτικούς και το κοινό.

Η όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε για το αν εμπιστεύεται το ένστικτό της και για το αν έχει φοβίες και ανασφάλειες.

Κάποιοι λένε ότι η επιτυχία σε αλλάζει και άλλοι ότι η επιτυχία αλλάζει τους άλλους απέναντι σε σένα. Εσύ τι θα έλεγες;

Δεν ξέρω αν η επιτυχία σε αλλάζει. Εξαρτάται πώς σε παρέλαβε. Ο καθένας βιώνει και διαχειρίζεται την επιτυχία και ό,τι εννοεί με αυτή με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους άλλους. Δεν ξέρω αν η προσωπικότητα μου άλλαξε μεγαλώνοντας. Αλλαξαν όμως σίγουρα πολλά, παρά πολλά σε σχέση με τον τρόπο που εισπράττω και βλέπω τα πράγματα. Κάτι που θα έλεγα ότι έχει αλλάξει είναι ότι έχω αφαιρέσει βάρος από τον τρόπο αυτό, νιώθω πιο ανάλαφρη και ταυτόχρονα νιώθω ότι τα παρατηρώ με μεγαλύτερη προσοχή. Κατά κάποιον τρόπο έχουν πάψει να με απασχολούν κάποια πράγματα που κάποτε μπορεί να με πλήγωναν.

Εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου;

Δεν πιστεύω στην έννοια του ενστίκτου, αλλά μιας πολύ καλά κρυμμένης λογικής που μεταμφιέζεται σε ένστικτο. Η παρατήρηση είναι κυρίως αυτή που με οδηγεί. Και, ευτυχώς, ακόμη και τα λάθη μου μπορώ να πω ότι καλώς έγιναν. Ολα είναι μια διαδρομή. Για να φτάσεις κάπου μπορεί να βαδίσεις και σε μονοπάτια που δεν σου αρέσουν, όμως μετά βλέπεις ότι ήταν απαραίτητο.

Εχεις φοβίες και ανασφάλειες;

Μου δημιουργεί ανασφάλεια και αγωνία η απερισκεψία του ανθρώπου. Η έλλειψη ενσυναίσθησης. Δεν είμαστε μόνοι μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε τον διπλανό μας. Να μπαίνουμε και στα παπούτσια του άλλου. Μην είμαστε τόσο εύκολα επικριτικοί.

Ποια θα έλεγες ότι είναι για σένα η εικόνα της απόλυτης ευτυχίας;

Η ευτυχία είναι κυρίως αισθήσεις για μένα και λιγότερο εικόνα. Κάτι που συμβαίνει εδώ και τώρα και δεν εξηγείται ακριβώς.

Εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους;

Ναι, εμπιστεύομαι τους ανθρώπους και μόνο έτσι η ζωή είναι ωραία. Το θεωρώ μίζερο το να μην εμπιστεύομαι.

Τι εκτιμάς σε έναν άνθρωπο;

Εκτιμώ την καλοσύνη, την ευγένεια, την ακεραιότητα, το χιούμορ. Εκτιμώ πολύ και την καλή διάθεση. Είμαι άνθρωπος που κοιτάει το φως. Και θέλω πολύ να γελάω.

Ποια είναι η δική σου άποψη για το #ΜeΤοο στον χώρο σου;

Οτι ήταν μια πολύ σημαντική κίνηση που δεν πρέπει να περιοριστεί στον χώρο μου.

Πιστεύεις στην τύχη, στη σκληρή δουλειά ή και στα δύο;

H σκληρή δουλειά μπορεί να προκαλέσει την τύχη. Η τύχη από μόνη της, χωρίς τη σκληρή δουλειά, μπορεί κάποια στιγμή να τελειώσει. Μπορεί και όχι.

Φοβάσαι τη φθορά του χρόνου;

Στην πραγματικότητα η φθορά είναι κέρδος γιατί είναι σημάδι ζωής. Φθείρομαι, άρα υπάρχω. Οχι, δεν θεωρώ τον χρόνο εχθρό, τον θεωρώ σύμμαχο.

Κάνεις σχέδια για το μέλλον; Εννοώ, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Ναι, κάνω σχέδια σε όλα ία επίπεδα. Και ξέρω ότι, αν δεν πραγματοποιηθούν, θα είναι η αφορμή για άλλα επόμενα. Εχω αποδεχτεί ότι η ζωή είναι κάτι που συμβαίνει και αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα σταθώ εγώ απέναντι σε αυτή. Οπότε κάνω σχέδια και ως εκεί.

Πηγή:Gala

Διαβάστε επίσης:

Παπαγιάννης: Δεν πάει ο νους σου ποιος είναι ο πατέρας του σκληρού της σειράς «Σιωπηλός Δρόμος»

Σκιάδη - Παπαγιάννης: Έγιναν γονείς και αυτή είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση με το μωρό τους

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved