Μενενάκου: Έχω αντιμετωπίσει διάφορα στην αρχή της καριέρας μου, απειλές, αλλά όχι κάτι κακοποιητικό
Showbiz

Μενενάκου: Έχω αντιμετωπίσει διάφορα στην αρχή της καριέρας μου, απειλές, αλλά όχι κάτι κακοποιητικό

Έχουμε δει την Άννα Μενενάκου σε επιτυχημένες θεατρικές και τηλεοπτικές δουλειές.

Η γοητευτική ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τις καταγγελίες στο χώρο της υποκριτικής και αν έχει βιώσει και η ίδια κάποιο περιστατικό κακοποίησης ή παρενόχλησης.

Μετά από τις καταγγελίες περί παρενοχλήσεων (σεξουαλικών ή ψυχολογικών) στο χώρο σας θεωρείτε ότι δόθηκε ένα φως στην άκρη του «τούνελ»;

Πιστεύω ότι ξεκίνησε μία πολύ σημαντική ενέργεια, όπως αυτή του #metoo σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Θεωρώ πως ήταν ο σωστός χρόνος. Θαυμάζω απεριόριστα τους ανθρώπους που μίλησαν γιατί δεν είναι εύκολο. Για μένα είναι βλακώδης η φράση «γιατί τώρα;». Γιατί τώρα. Γιατί ο κάθε άνθρωπος από εμάς, έχει το δικαίωμα να πηγαίνει στην εργασία του και να μην κακοποιείται. Είχε παραγίνει αυτό το «είμαι σκηνοθέτης ή παραγωγός – γυναίκα ή άνδρας- και μπορώ να κάνω ό,τι θέλω». Είμαι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους ή μπορεί να είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Και είτε είμαστε, είτε δεν είμαστε, πρέπει να βρισκόμαστε όλοι με την πλευρά των θυμάτων.

Έχετε βιώσει κάποιο περιστατικό κακοποίησης ή παρενόχλησης, μέσα σε αυτά τα χρόνια που είστε στο χώρο;

Έχω αντιμετωπίσει διάφορα πράγματα, ειδικά στην αρχή της καριέρας μου, απειλές, κ.α., αλλά όχι κάτι τόσο σοβαρό ή κακοποιητικό. Ήμουν μικρή, φοβήθηκα και το άφησα να περάσει, προσπαθώντας να το αντιμετωπίσω όπως μπορούσα. Υπήρχαν κάποιες συμπεριφορές περίεργες, αλλά αντιμετωπίσιμες. Δεν μπορείς όμως να το αντιμετωπίσεις πάντα.

Έχετε λάβει ποτέ κάποιο κακόβουλο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πώς έχετε αντιδράσει;

Σίγουρα έχει υπάρξει, όπως και κριτικές κακές. Άλλωστε δεν μπορείς και δεν είναι και φυσιολογικό να αρέσεις σε όλους. Με πειράζει όμως αν κάποιος μιλήσει άσχημα για την οικογένειά μου ή τα αγαπημένα μου πρόσωπα ή αν λάβω κάποιο μήνυμα που δεν έχει να κάνει με τη δουλειά μου.

Πώς μπορεί να «νικηθεί» ή να αντιμετωπιστεί έγκαιρα αυτή η «ανθρωποφαγία» που υπάρχει στην κοινωνία μας σήμερα;

Όλο αυτό είναι τρομακτικό και γρήγορο. Φτιάχνουμε πρότυπα για να τα «γκρεμίζουμε» και να μπορούμε να τα «φάμε» όσο γρήγορα τα φτιάξαμε. Μας αρέσει να είμαστε μπροστά από μία οθόνη και να γράφουμε κάτι, χωρίς να κοιτάμε τον διπλανό μας και χωρίς να παράγουμε έργο. Μπορεί να «νικηθεί» αν κοιτάξουμε μέσα μας κι ασχοληθούμε με εμάς.

Ποια είναι η πιο δυνατή ευχή που κάνετε για το μέλλον;

Υγεία, σωματική και ψυχική και αγάπη. Σε αυτά πιστεύω κι αυτά θέλω στη ζωή μου.

Πηγή:Εγώ

Διαβάστε επίσης:

Το «ντοκουμέντο» ενός έρωτα που «γεννήθηκε» στο Έτερος Εγώ

Άννα Μενενάκου - Σωτήρης Τσαφούλιας: Είναι μαζί και αυτή είναι η πρώτη τρυφερή φώτο τους!

Ελένη Μενεγάκη: «Κάγκελο» με την ατάκα συνεργάτη της που παραλίγο να αποχωρήσει! Τι συνέβη;

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved