Λένα Παπαληγούρα: «Στη ζωή είμαι χαμηλών τόνων, στη σκηνή όμως νιώθω δυνατή και ελεύθερη»
Showbiz

Λένα Παπαληγούρα: «Στη ζωή είμαι χαμηλών τόνων, στη σκηνή όμως νιώθω δυνατή και ελεύθερη»

Η Λένα Παπαληγούρα δημιούργησε το δικό της μοναδικό αποτύπωμα στον δύσκολο θεατρικό χώρο.

Η ηθοποιός μίλησε για το πώς είναι να μεγαλώνεις μ’ ένα τόσο βαρύ επώνυμο, για το πώς βίωσε τον χωρισμό των γονιών της και για το πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Πώς ήταν να μεγαλώνεις μ' ένα τόσο βαρύ επώνυμο; (σ.σ: είναι κόρη του πρώην υπουργού Αναστασίου Παπαληγούρα)

Μεγάλωσα πολύ κανονικά, με αγάπη, αλλά και όρια. Ημουν και είμαι ένα μείγμα εξωστρέφειας και εσωστρέφειας. Είμαι περήφανη για την οικογένεια μου και ποτέ δεν θεώρησα πως το γεγονός ότι το επώνυμό μας είναι για κάποιους αναγνωρίσιμο αποτελεί για μένα βάρος, ούτε όμως και ατού.

Πώς βίωσες τον χωρισμό των γονιών σου;

Οι γονείς μου χώρισαν όταν βρισκόμουν στην εφηβεία. Διατήρησα όμως πολύ στενή επαφή και πολύ καλή σχέση και με τους δύο. Οπότε δεν το βίωσα δραματικά. Σίγουρα το διαζύγιο των γονιών για ένα παιδί δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ομως, όταν δύο άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι και δεν μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά, είναι καλό να παίρνουν χωριστούς δρόμους.

Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

Εχω μια ζωγραφιά από την Α' Δημοτικού στην οποία γράφω ότι όταν μεγαλώσω θα γίνω ηθοποιός. Απίστευτο έτσι; Σίγουρα συνέβαλε το γεγονός ότι η μητέρα μου με πήγαινε πολύ στο θέατρο, που το αγαπούσα από πολύ μικρή. Ηταν για μένα ένας τρόπος επικοινωνίας και ελευθερίας, αλλά και ένας τρόπος να διατηρώ τη φαντασία μου ζωντανή.

Γιατί πιστεύεις ότι ο «Γυάλινος κόσμος» είχε τόσο μεγάλη απήχηση διαδικτυακά αλλά και ζωντανά τώρα στο θέατρο;

Είναι ένα αριστουργηματικό έργο βαθιά υπαρξιακό και ανθρώπινο. Επίσης, είναι μια παράσταση που οι συντελεστές την αγαπήσαμε πάρα πολύ. Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί με την πάντα ευαίσθητη ματιά του και την υπέροχη αισθητική του και όλοι οι συνάδελφοι είναι ένας κι ένας.

Θεωρείσαι από τα πιο ταλαντούχα, σημαντικά αλλά και ήρεμα παιδιά στον χώρο σου. Κι όμως, στις ερμηνείες σου είναι σαν να φλέγεσαι. Πώς γίνεται αυτό;

Στη ζωή είμαι όντως χαμηλών τόνων, στη σκηνή όμως νιώθω δυνατή και ελεύθερη. Η φαντασία μου ξυπνάει. Η σχέση μου με τη δουλειά είναι καθαρά υπαρξιακή. Αντλώ μεγάλη ικανοποίηση από την επαφή με τα κείμενα, τους συναδέλφους, το κοινό. Ξέρω όμως ότι, εάν αλλάξει αυτό, εάν σταματήσει να συμβαίνει, θα τα παρατήσω. Δεν θα μπορώ να αντέξω την ανασφάλεια και την έκθεση.

Πηγή:Gala

Διαβάστε επίσης:

Βρεθήκαμε στη λαμπερή πρεμιέρα του "Γυάλινου Κόσμου"- Τι είπαν Παπαληγούρα- Ροϊλός στο gossip-tv

Λένα Παπαληγούρα: «Δύο αγαπημένοι μου άνθρωποι έχασαν τις μαμάδες τους, επειδή φοβήθηκαν το εμβόλιο»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved