Δημήτρης Μητροπάνος: «Ο κόσμος ενθουσιάζεται όταν ακούει το όνομα μου»
Showbiz

Δημήτρης Μητροπάνος: «Ο κόσμος ενθουσιάζεται όταν ακούει το όνομα μου»

Ο συνονόματος ανιψιός του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου, εκτός από το βαρύ όνομα, του έχει κληρονομήσει και την ίδια αγάπη για τη μουσική.

«Ο κόσμος ενθουσιάζεται όταν ακούει το όνομα μου. Καταλαβαίνει ότι είμαι συγγενής με τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο», είπε με υπερηφάνεια ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο συνονόματος ανιψιός του αξέχαστου λαϊκού βάρδου, που εκτός από το όνομα έχει και την ίδια αγάπη για τη μουσική.

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής γνωρίζει το βάρος του ονόματος του, είναι, όμως, έτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και να σταθεί αντάξιος σε αυτή την καλλιτεχνική κληρονομιά. «Δεν πέρασε από το μυαλό μου να αλλάξω το όνομα μου. Είμαι υπερήφανος για το επίθετο που κουβαλάω και ταυτόχρονα έχω μια τεράστια ευθύνη να μην κάνω κάτι που θα προσβάλει την ιστορία αυτού του τεράστιου καλλιτέχνη». Ο Δημήτρης είναι 28 χρόνων. Γεννήθηκε στον Βόλο και ξεκίνησε να «γρατζουνάει» το πρώτο του μουσικό όργανο, έναν μπαγλαμά, όταν ήταν μόλις 4 ετών. Από μικρός είχε λαϊκά ακούσματα και πολύ νωρίς ξεκίνησε από τις ορχήστρες στις μουσικές ταβέρνες του Βόλου. Εκεί έκανε και το ντεμπούτο του ως τραγουδιστή. Η αποδοχή του κόσμου τον οδήγησε σε μουσικές σπουδές τις οποίες ολοκλήρωσε ως μουσικός παραγωγός στη Γερμανία, όπου μένει μόνιμα. Σήμερα, κάθε φορά που του ζητούν να πει κάποιο από τα σπουδαία τραγούδια του θείου του, εκείνος συγκινείται. «Οταν μου ζητά ο κόσμος να ερμηνεύσω τραγούδια του θείου μου, το κάνω με χαρά και δεν το κάνω μόνο γι' αυτούς. Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση όταν ερμηνεύω τραγούδια του», εξηγεί. Δεν είναι όμως μόνο τα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου που τον εμπνέουν και τον συγκινούν, αλλά και ο χαρακτήρας του. «Εχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μένα τα τραγούδια του, η πορεία του, το ήθος του. Χαιρετούσε και μιλούσε σε όλο τον κόσμο. Είναι στοιχεία που μου αρέσουν πολύ».

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο σπουδαίος ερμηνευτής είχε μάθει για τη συμμετοχή του ανιψιού του στον διαγωνισμό «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Δυστυχώς όμως, δεν πρόλαβαν να μιλήσουν για την επιτυχία του 16χρονου τότε ανιψιού του. «Η συμμετοχή μου στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο" με βοήθησε πολύ. Βοήθησε στο να με γνωρίσει αρκετός κόσμος και φυσικά υπήρχε κι ένας ενθουσιασμός, με το ότι τραγουδά ο ανιψιός ενός μεγάλου καλλιτέχνη. Από την αγάπη του κόσμου είχα φτάσει στον τελικό», λέει ο νεαρός τραγουδιστής. Ο Δημήτρης ζει το όνειρο του, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο «Μέσα στη βροχή», σε στίχους Πέτρου Βασιλειάδη και σε μουσική Αυγερινού Σέρμπου. Και τι εύχεται; «Θα ήθελα να συνεργαστώ με την Πέγκυ Ζήνα, γιατί έχω ακούσει ότι αγαπούσε πολύ τον θείο μου. Εχω δει και κάποια βιντεάκια τους στο Υoutube. Εχω μάθει ότι βοηθά πολύ τα νέα παιδιά και ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος. Μακάρι να συναντηθούν οι δρόμοι μας», είπε στη Real Life.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Η ανακοίνωση που μας αιφνιδίασε – Εκτός αέρα η εκπομπή της (Video)

Ελένη Μενεγάκη: Η επική ατάκα για την γκάφα του Γκουντάρα στον τελικό του Big Brother (Video)

Ελένη: Αποθέωσε τον Σάκη για την εμφάνιση του στο Voice – Η αποκάλυψη on air που την «άφησε άφωνη»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved