Δημήτρης Κανέλλος: «Ο αδελφός μου είναι με ψυχοφάρμακα. Έχει μία μορφή σχιζοφρένειας»
Showbiz

Δημήτρης Κανέλλος: «Ο αδελφός μου είναι με ψυχοφάρμακα. Έχει μία μορφή σχιζοφρένειας»

Ο Δημήτρης Κανέλλος ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής του! 

Από την οικοδομή στο τραγούδι, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η μάχη του αδελφού του με τη σχιζοφρένεια.

Τα παιδικά σου χρόνια ήταν ήρεμα;

Οχι. Γιατί όταν έχεις οικονομική ανέχεια και αγώνα για επιβίωση τα πράγματα είναι δύσκολα. Στο σχολείο άλλοι έκαναν κοπάνα για να πάνε για μπάνιο και εγώ έκανα κοπάνα για να πάω στην οικοδομή.

Πολυμελής οικογένεια;

Πενταμελής. Στην πορεία είχαμε και ένα στενόχωρο περιστατικό, λόγω του μεσαίου αδερφού μου. Του προέκυψε μια ψυχασθένεια και αυτό μας τσάκισε οικογενειακά. Γιατί στην αρχή δεν ξέραμε πώς να το διαχειριστούμε. Τώρα είναι με ψυχοφάρμακα και μένει με τους γονείς μας. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε καμία σοβαρή πρωτοβάθμια υγεία. Ταλαιπωρηθήκαμε τρομερά με όλο αυτό το θέμα, γιατί τα νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιες καταστάσεις.

Αλήθεια, τι συμπτώματα έχει αυτή η ασθένεια;

Του αδερφού μου, του προέκυψε στην εφηβεία όλο αυτό το θέμα. Είναι μια μορφή σχιζοφρένειας με εξαναγκασμό. Και ζήσαμε πάρα πολλές και άσχημες καταστάσεις γιατί δεν ξέραμε πώς να το διαχειριστούμε. Ξαφνικά εκεί που ένας άνθρωπος είναι καλά, την άλλη στιγμή δεν είναι. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς ξαφνικά γινόταν ένας χαμός μέσα στο σπίτι. Και το θέμα αυτό το βγάζω πιο έξω, γιατί είναι κρίμα να μην έχουμε μια ουσιαστική φροντίδα γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Και όσο περνάνε τα χρόνια και οι άνθρωποι πιέζονται οικονομικά, όλα αυτά τα θέματα διογκώνονται. Μέχρι και σήμερα οι γονείς μου τρέχουν για να μπορεί να είναι καλά ο αδερφός μου. Σκέψου, κάθε χρόνο το ελληνικό κράτος ζητάει από εμάς να τον περνάμε από επιτροπές. Μιλάμε για απαράδεκτα πράγματα.

Σε ποια ηλικία άρχισες να τραγουδάς;

Από την ηλικία των 15 ετών. Στα 11 ξεκίνησα το μπουζούκι και την κιθάρα. Στην πορεία όμως μου είπαν ότι έχω καλή φωνή. Και λόγω της οικονομικής ανέχειας που είχαμε, κάποια στιγμή μου έδωσαν 10.000 δραχμές για να τραγουδήσω. Σκέψου, στην οικοδομή παίρναμε κάνα χιλιάρικο. Από τη χαρά μου ως παιδί, με τα πρώτα χρήματα πήγα και αγόρασα gameboy. Μετά πήγα στο Εθνικό Ωδείο και σπούδασα.

Θυμάσαι την πρώτη σου δουλειά;

Ηταν στο Νέο Ηράκλειο. Επαιζα μπουζουκάκι. Και εκεί που τραγουδούσε ο τραγουδιστής, γυρίζει και μου λέει: «Παλικάρι, κουράστηκα. Δεν λες κι εσύ κάνα τραγουδάκι;» Και έτσι με έβαλαν και τραγούδησα, παρόλο που ήμουν πολύ ντροπαλός. Εγώ τα έβλεπα όλα αυτά μόνο για επιβίωση και τίποτα άλλο. Και σιγά σιγά άρχισα να ανεβαίνω.

Πηγή:Espresso

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κανέλλος: Από το Rising Star στη δισκογραφία με τραγούδι του Πλέσσα

Aπό το Rising Star κατάφερε να του γράφει μουσική ο Θάνος Μικρούτσικος (video)

Το ζεϊμπέκικο του Ρέμου μετά τη νίκη του ντουέτου της ομάδας του

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved