Showbiz

Μαριάννα Μασάδη στο gossip-tv: «Πάντα βλέπω ένα φως και αυτό το φως το ακολουθώ»

Η Μαριάννα Μασάδη, Ελληνογερμανίδα δεύτερης γενιάς, ήταν η γυναίκα που εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε τη φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη συναυλία στην Κέρκυρα.

Με την Μαριάννα Μασάδη συναντηθήκαμε στην Κέρκυρα, λίγο πριν τη συναυλία της στο Δημοτικό θέατρο του νησιού. Μαζί με τον σύζυγό της, Ραλφ, μας έδειξαν τις ομορφιές του νησιού και με το ζεστό χαμόγελο και την υπέροχη φιλοξενία τους, αγαπήσαμε ακόμη περισσότερα αυτό τον υπέροχο τόπο.

Η Μαριάννα, μετά από μια παύση αρκετών χρόνων στην καριέρα της, αποφάσισε να ασχοληθεί και πάλι με αυτό που αγαπάει πολύ, το τραγούδι. Στο πλευρό της, ο Ραλφ, ο άντρας που την στηρίζει όσο κανένας άλλος και φυσικά τα παιδιά τους.

Η κουβέντα μας ξεκίνησε για τη συναυλία που διοργάνωσε στην Κέρκυρα, το νησί που αγαπάει τόσο και τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται συνέχεια για καλοκαιρινές διακοπές και όχι μόνο, με την οικογένειά της. «Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ το καλοκαίρι με μια συναυλία της Ιωάννας Βλάχου στο Φρούριο της Κέρκυρας που είπα θέλω να κάνω μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία, με αυτά τα άτομα, στην Κέρκυρα για να βοηθήσουμε το ορφανοτροφείο της Κέρκυρας. Μέρος των εσόδων της συναυλίας που κάναμε με την Ιωάννα Βλάχου, πήγανε στα παιδιά του Ορφανοτροφείου. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια επαφή με τα παιδιά όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και όλο το χρόνο», είπε η Μαριάννα Μασάδη στο gossip-tv και συνέχισε λέγοντας για την έντονη φιλανθρωπική της δράση: «Βοηθάω ανθρώπους, παιδάκια. Πηγαίνω τακτικά στις εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα του γκολφ στη Γερμανία και παίζουμε γκολφ για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πολλές φορές τις ημέρες των Χριστουγέννων αποφασίζουμε με την οικογένειά μου να μην ανταλλάξουμε δώρα και δίνουμε τα χρήματα αυτά που θα ξοδεύαμε στα δώρα σε ιδρύματα ή σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν με τα πάντα, δεν τους έλειψε τίποτα και για αυτό τα πήγαινα από μικρά να γνωρίσουν και από κοντά παιδιά που βρίσκονται σε ορφανοτροφείο. Για αυτό και από μικρά κοιτάζανε πάντα τα παιδάκια που είχαν αδυναμίες που τους κάνανε bullying».

Εσύ είχες δεχτεί bullying σε παιδική ηλικία;

«Ναι αλλά σήκωσα το κεφάλι. Με μια Ελληνίδα δεν πρέπει να τα βάζει κανείς! Ήμασταν στην έκτη τάξη και μετακομίσαμε σε ένα χωριό που μιλούσαν βαριά Σβέμπικα. Και δεν υπήρχε ξένος εκεί. Όταν με σύστησε η δασκάλα με το ελληνικό μου το όνομα φάνηκε παράξενο σε ένα κορίτσι της τάξης και άρχισε μετά να με κοροϊδεύει, αλλά το αντιμετώπισα. Αυτό που με πείραζε σαν παιδί ήταν η αντιμετώπιση που είχα στην Ελλάδα. Ερχόμασταν με την οικογένειά μου και τα παιδάκια βλέπανε ότι δεν μιλούσαμε καλά ελληνικά και μας κοροϊδεύανε. Με λέγανε Λαζογερμανίδα και αυτό με πλήγωνε περισσότερο. Έλεγα γιατί έρχομαι στην Ελλάδα και με κοροϊδεύουνε; Κάτι παρόμοιο μου είχε συμβεί στο προξενείο του Μονάχου με μια υπάλληλο που ήθελα να βγάλει όλη την εξουσία που της έδινε η θέση της. Απίστευτο!»

Είσαι Ελληνίδα και δέχτηκες περισσότερο bullying από τους Έλληνες

«Ναι αλλά από μερικούς. Τώρα που έχω την επικοινωνία με τόσο κόσμο μου δίνει θάρρος».

Πριν από μερικά χρόνια ο γιος σου είχε ένα σοβαρό τροχαίο

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει περάσει κάτι. Είμαι δυνατός άνθρωπος. Δεν το βάζω κάτω. Είμαι θετικός άνθρωπος. Πάντα πιστεύω ότι υπάρχει λόγος που γίνεται κάτι. Πάντα βλέπω ένα φως και αυτό το φως το ακολουθώ και λέω είναι μια μπόρα. Και έτσι γίνεται. Είναι μια μπόρα που περνάει και έρχεται κάτι καλύτερο. Το βασικό για μένα ήταν αν είναι καλά τα παιδιά. Γιατί είμαι Ελληνίδα μάνα. Αυτό το ατύχημα έχει κάνει το γιο μου δυνατό χαρακτήρα. Ήταν ένα restart για να προσχωρήσει και να έχει επιτυχία στη ζωή του. Και αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω. Μπορεί να μας συμβεί κάτι κακό αλλά θα έρθει μετά κάτι καλό. Επίσης θέλω να πω ότι δεν πρέπει να κάνουμε παρέα με αρνητικά άτομα. Πρέπει το πνεύμα να είναι ελεύθερο και να βρει ένας άνθρωπος τον εαυτό του. Και μόλις τον βρει μακριά από τα προβλήματα και όλο αυτό το χάος που επικρατεί γύρω μας και τα προβλήματα των άλλων τότε θα πει τώρα βαδίζω και τώρα συνεχίζω μια καινούργια ζωή».

Εσύ έχεις βρει την ισορροπία στη ζωή σου;

«Ναι. Παίρνω αγάπη από γενιά σε γενιά. Και σωματική και πνευματική. Μετά από εκεί έρχονται όλα τα υπόλοιπα».

Είσαι μάνα ή φίλη;

«Και τα δυο είμαι. Είμαι και αυστηρή όταν πρέπει».

Η Μαριάννα Μασάδη είχε γνωρίσει τον αξέχαστο Μίκη Θεοδωράκη. Μάλιστα, η ίδια σε συνεντεύξεις της, τον αποκαλεί μέντορά της. Όταν έμαθε ότι πέθανε η Μαριάννα ένιωσε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει: «Πηγαίναμε από Μόναχο για Σάμο. Ήμασταν στο δρόμο όταν έμαθα το θάνατο του Μίκη. Με πονούσε όλο το στήθος μου, κόπηκε η ανάσα. Έκανα την προσευχή μου και του μίλησα λέγοντας του ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και έδωσα το λόγο μου αυτά τα λόγια που μου είχε πει θα τα κάνω πραγματικότητα»

Θα συνεργαστείς και με μια ακόμη τεράστια προσωπικότητα της μουσικής, τον Λέο Λέανδρος. Πως έγινε η επαφή αυτή για να ερμηνεύσεις τραγούδι του;

«Ο Γιάννης Βίτσας, που ετοιμάζει τη βιογραφία του Λέο Λέναδρος, μας έφερε σε επαφή. Πριν από δύο περίπου μήνες είχα την τιμή και τη χαρά να συναντηθώ με αυτό τον μύθο της ευρωπαϊκής κουλτούρας τον μοναδικό και χαρισματικό Λέο Λέανδρος. Είχα την ευκαιρία να μου δώσει να ερμηνεύσω γνωστά τραγούδια του και να με διδάξει πώς να τα πω. Αυτά που μου είπε τα κράτησα στην καρδιά μου και τα σκέφτομαι συνέχεια. Μου είπε, επίσης, ότι θα μου δώσει τραγούδι το οποίο θα γράψει ο Νίκος Μωραϊτης».

Θα συνεργαστείς και με τον Στέφανο Κορκολή. Αυτή τη στιγμή έχεις συνεργασίες με δυο μεγάλα ονόματα από το χώρο της μουσικής που άλλες γυναίκες που κάνουν χρόνια καριέρα δεν το έχουν καταφέρει

«Ξέρεις πως το βλέπω; Σαν ένα δώρο, μια ευλογία! Και λέω κάθε μέρα ένα ευχαριστώ. Τα πράγματα δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις στη ζωή σου. Σου έρχονται. Και αυτή τη στιγμή έρχονται για καλό και για εμένα και για τον κόσμο που θα το μοιραστώ».

Διαβάστε επίσης:

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μαριάννας Μασάδη στο Tegernsee της Γερμανίας!

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved