Χριστίνα Αλεξανιάν: «Είχα από πάντα θάρρος και έναν χαρακτήρα με μηδενικές ανοχές στην κακοποίηση»
Showbiz

Χριστίνα Αλεξανιάν: «Είχα από πάντα θάρρος και έναν χαρακτήρα με μηδενικές ανοχές στην κακοποίηση»

H Χριστίνα Αλεξανιάν δεν είναι μόνο μια σπουδαία ηθοποιός, αλλά μια γυναίκα που αγαπιέται για τις λιακάδες του μυαλού της και την παιδική της αθωότητα, που παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο.

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το αν στη καριέρα της ήρθε αντιμέτωπη με κακοποιητικές συμπεριφορές, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Υπήρξαν στιγμές στην καριέρα σας που ήρθατε αντιμέτωπη με κακοποιητικές συμπεριφορές;

Δυο φορές, που λόγω του οξύθυμου του χαρακτήρα μου, σταμάτησαν εκεί.

Ήταν σεξουαλικές παρενοχλήσεις;

Όχι, ήταν λεκτική κακοποίηση και απάντησα καταλλήλως. Πραγματικά θέλω να πιστεύω και το εύχομαι ολόψυχα, ότι θα έχουμε ένα μέλλον όχι μόνο για τη δική μου γενιά, αλλά και τα νεότερα παιδιά, όπου δεν θα υπάρχει κακοποίηση. Αυτή είναι η ευχή που κάνω και να βρίσκουν το θάρρος τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τους δαίμονές τοςυ και να μιλάνε γι’ αυτό. Μόνο έτσι θα εξαλειφθούν τέτοιες ακραίες περιπτώσεις.

Εσείς πού βρήκατε το θάρρος και αντιδράσατε, γιατί φαντάζομαι θα ήσασταν στην αρχή της καριέρας σας;

Είχα από πάντα θάρρος και έναν χαρακτήρα με μηδενικές ανοχές στην κακοποίηση. Είναι αυτός ο χαρακτήρας μου. Το ότι κάποιοι άνθρωποι βγήκαν και μίλησαν, είναι κάτι που δίνει θάρρος στους νεότερους ώστε να μην αφήνουν να λιμνάζουν κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά να τις καταδικάζουν, να τις καταδεικνύουν και να μην φοβούνται να τις αντιμετωπίσουν.

Μετά το #metoo θα γίνει αυτό πράξη;

Ναι, σίγουρα το πιστεύω. Ένα παιδί όταν βλέπει πώς αντιμετωπίζεται από το σύνολο το θύμα και ο θύτης, παίρνει κουράγιο.

Είχατε δηλώσει ότι η συνεργασία σας με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν καλή, έτσι δεν είναι;

Ναι είχαμε συνεργαστεί πολύ καλά.

Είχαν υποπέσει στην αντίληψή σας δείγματα παραβατικής του συμπεριφοράς, όχι βέβαια στα επίπεδα των όσων καταγγέλθηκαν;

Μπροστά μου δεν είχα δει κάτι τέτοιο. Δεν υπήρχε περίπτωση να δω κάτι παραβατικό και να κάνω πως δεν το βλέπω. Όσες φορές έχω υπάρξει μάρτυρας τέτοιων συμπεριφορών, ακόμη και να μην με αφορούσαν, έπαιρνα θέση και επενέβαινα.

Θεωρείτε ότι είναι δίκαιη η απόφαση των σταθμών να σταματήσουν τις επαναλήψεις των σειρών που πρωταγωνιστεί ο Φιλιππίδης, καθώς και εσείς επηρεάζεστε από αυτό, μιας και είχατε συνεργαστεί μαζί του στον «Λάκη τον Γλυκούλη»;

Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος του καναλιού για να αποφασίσω. Αυτόν θα πρέπει να ρωτήσετε, καθώς μόνο αυτός μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ό,τι και να σας πω εγώ, δεν έχει στην πράξη κανένα νόημα και ούτε θα κρίνει την επανάληψη ή όχι μιας τηλεοπτικής σειράς.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας, την οποία το θέατρο σας βοήθησε να την ξεπεράσετε;

Το θέατρο για μένα είναι τρόπος ζωής, είναι η καθημερινότητά μου. Λύπες και χαρές, είναι αναπόφευκτα οι αποσκευές μου για το χτίσιμο του κάθε ρόλου. Ας μην αναφερθώ σε κάποια δύσκολη στιγμή μου, αλλά σε κάποια ευτυχή, όπως είναι η τελευταία μου παράσταση. Επειδή είναι κάτι που έστησα και δημιούργησα εξ ολοκλήρου από την αρχή, μου πρόσφερε μια πρωτόγνωρη καλλιτεχνική χαρά.

Πηγή:Εγώ

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανιάν για Φιλιππίδη: «Συνεργαστήκαμε πολύ καλά. Γιατί έπιασαν την Ελισάβετ να την 'σκοτώσουν';»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved