Παύλος Παυλίδης: Τα Ξύλινα Σπαθιά, η επιτυχία της Σκοτεινής θάλασσας και η σπουδαία διαδρομή
Showbiz

Παύλος Παυλίδης: Τα Ξύλινα Σπαθιά, η επιτυχία της Σκοτεινής θάλασσας και η σπουδαία διαδρομή

Σκοτεινή θάλασσα: Δεν είναι μόνο το σπουδαίο καστ, δεν είναι μόνο η καταπληκτική υπόθεση που έχει καθηλώσει το κοινό και φυσικά η επιτυχημένη σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη αλλά είναι και κάτι ακόμη. Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη και αναφερόμαστε στην ερμηνεία του ομότιτλου τραγουδιού από τον Παύλο Παυλίδη!

Μάθε τα πάντα για την καριέρα του και φυσικά για το συγκρότημα «Ξύλινα Σπαθιά» που έμεινε την ιστορία.

Ο Παύλος Παυλίδης είναι Έλληνας μουσικός, στιχουργός και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1964 στη Βρέμη μεγάλωσε στη Βέροια και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Η σπουδαία καριέρα

Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε ως κιθαρίστας στη ροκ μπάντα Μωρά στη Φωτιά (1986 - 1988) και μετέπειτα ως frontman και στιχουργός στα Ξύλινα Σπαθιά (1993 - 2003). Από το 2004, ακολουθεί solo καριέρα και συνεργάζεται με τους B-Movies.

Στην Ελλάδα αρχίζει να δραστηριοποιείται σαν κιθαρίστας σε τραγούδια του Στέλιου "Σαλβαδόρ" Παπαϊωάννου, με το συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά, την περίοδο 1986 - 1988, οπότε και αποχωρεί, μετά την ηχογράφηση και κυκλοφορία του πρώτου δίσκου "Μωρά στη Φωτιά", το 1987.

Τα ξύλινα Σπαθιά

Δημιουργικότερη, ωστόσο, περίοδος στη ζωή του θεωρείται αυτή των Ξύλινων Σπαθιών, στα οποία έμεινε ως το 2003. Μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του με τα Ξύλινα Σπαθιά υπήρξαν τα τραγούδια: "Ο βασιλιάς της σκόνης", "Αδρεναλίνη" και "Λιωμένο παγωτό".


Μετά την αποχώρηση από τα Ξύλινα Σπαθιά, ο Παυλίδης έφτιαξε το συγκρότημα τους B-movies. Το 2004, κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Αφού λοιπόν ξεχάστηκα". Το 2006 κυκλοφορεί ο δίσκος "Άλλη μια μέρα", σε συνεργασία με τους B-movies. Το 2008, κυκλοφορεί το "Live στο θέατρο Απόλλων της Σύρου", μαζί με τους B-Movies. Το καλοκαίρι του 2009, κυκλοφορεί το DVD "REC", το οποίο περιέχει ένα ντοκιμαντέρ 72 λεπτών γύρω από τα τραγούδια των προσωπικών δίσκων του, της μουσικής του καριέρας και των παραστάσεων στη Σύρο, δώδεκα τραγούδια από τις παραστάσεις στο θέατρο Απόλλων και ένα audio CD με τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους σε διαφορετικές εκτελέσεις και μία ακουστική εκτέλεση του “Τροφή για τα θηρία”. Το 2010, κυκλοφορεί ο δίσκος "Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει", σε συνεργασία με τους B-movies. Το 2013, κυκλοφορεί ο δίσκος "Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί" και το 2015 επιστρέφει με τον δίσκο "Στον διπλανό ουρανό". Τον Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δημιουργία με τίτλο "Μια πυρκαγιά σ' ένα σπιρτόκουτο", που περιέχει 12 καινούργια τραγούδια.

Η Σκοτεινή Θάλασσα

Ο Παύλος Παυλίδης ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι της «Σκοτεινής Θάλασσας» σε στίχους και μουσική δική του. Παράλληλα έχει συνθέσει την πρωτότυπη μουσική και έχει αναλάβει τη μουσική επιμέλεια της σειράς. Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς, η οποία συνδυάζει το κοινωνικό δράμα με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος Γρηγόρης Καραντινάκης και το σενάριο ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Κωστής Σαμαράς.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved