Φιόνα Γεωργιάδη: «Θα ήθελα πολύ να παίξω σε κάποια σειρά εποχής»
Showbiz

Φιόνα Γεωργιάδη: «Θα ήθελα πολύ να παίξω σε κάποια σειρά εποχής»

Η Φιόνα Γεωργιάδη φέτος συμμετέχει στην παράσταση «Μανδραγόρας» του Μακιαβέλι.

Η ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της και το έργο και αν έχει απωθημένα μέσα από τη δουλειά της.

Φέτος συμμετέχεις στην παράσταση «Μανδραγόρας» του Μακιαβέλι. Μίλησε μου λίγο για τον ρόλο σου και το έργο.

Είναι το μόνο θεατρικό έργο του και συγκαταλέγεται στο είδος της κωμωδίας. Το έργο λειτουργεί ως καθρέφτης της κοινωνίας εκείνης της εποχής και με χιούμορ, καυτηριάζει την ανεντιμότητα της καθεστηκυίας τάξης, την κοινωνική και θρησκευτική διαφθορά, και τη γενικότερη πτώση των ηθικών και πολιτικών αρχών. Η ηρωίδα μου Λουκρητία, η ωραία της Φλωρεντίας, παρότι βρίσκεται μέσα σε ένα γάμο με τον ευκατάστατο Νικία, διεκδικείται εντέχνως από τον επίδοξο εραστή Καλλίμαχο. Μέχρι το μέσον του έργου είναι μάλλον το θύμα, εν συνεχεία γίνεται και η ίδια θύτης και εφαρμοστής της μακιαβελικής αρχής πως «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η ιδιαίτερη ματιά της σκηνοθέτιδας Ρέινας Εσκενάζυ αναδεικνύει ένα ακόμα στοιχείο, αυτό του ζωοδότη έρωτα, που προκύπτει τελικά ανάμεσα στον Καλλίμαχο και τη Λουκρητία.

Πώς αισθάνεσαι που υπάρχει ακόμη αυτός ο φόβος υπό την σκιά της πανδημίας; Σε επηρεάζει πολύ;

Εξαρχής είμαι τυπική στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης. Δυστυχώς, όμως, ο κορωνοϊός είναι σαρωτικός και πρόσφατα νόσησα και η ίδια, ευτυχώς χωρίς έντονα συμπτώματα. Ανυπομονώ αυτή η σκιά να χαθεί, λυπάμαι για όσους έφυγαν και στέκομαι νοερά πλάι σε εκείνους που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Είσαι από τις νέες ηθοποιούς που έχεις κάνει βήματα και στην τηλεόραση. Πώς βιώνεις την δυναμική της;

Είμαι 5 χρόνια στην Ελλάδα και έχω παίξει σε 5 σειρές και μια τηλεταινία, νιώθω επομένως ουσιαστικά ευγνώμων για το πώς έχουν έρθει έως σήμερα τα πράγματα. Σέβομαι και εκτιμώ την όποια δυναμική έρχεται μέσα από αναγνώριση και αποδοχή της δουλειάς, δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο και εύχομαι από καρδιάς να υπάρξει μια δημιουργική και σταθερή συνέχεια.

Έχεις απωθημένα μέσα από τη δουλειά σου;

Απωθημένα όχι, επιθυμίες ναι. Θα ήθελα πολύ να παίξω σε κάποια σειρά εποχής. Έχω παίξει ρόλους άλλης εποχής στο εξωτερικό και οι ταινίες/σειρές εποχής είναι της αισθητικής μου και ως θεατής.

Έφτασες ποτέ σε σημείο να αφήσεις κάποια δουλειά λόγω κακής συνεργασίας;

Ευτυχώς όχι!

Πηγή:Εγώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved