Σεμίνα Διγενή: Ας επανεξετάσει ο καθένας μας τις ευθύνες του στη διάδοση του κοινωνικού κανιβαλισμού
Showbiz

Σεμίνα Διγενή: Ας επανεξετάσει ο καθένας μας τις ευθύνες του στη διάδοση του κοινωνικού κανιβαλισμού

Η Σεμίνα Διγενή είναι μάχιμη δημοσιογράφος, εξαιρετική μαμά και μια δυναμική γυναίκα με ήθος και ευαισθησίες.

Η ίδια σε συνέντευξή της ανέφερε τι να περιμένουμε από την ίδια στο εγγύς μέλλον.

-Βλέπουμε μέσα και από τον διαδικτυακό κόσμο, να επικρατεί μία ανθρωποφαγία. Πώς μπορεί να νικηθεί τελικά;

Ας επανεξετάσει ο καθένας μας, τις ευθύνες του στη διάδοση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Ας εντοπίσουμε στις συμπεριφορές μας, ποια είναι αυτά που τον πριμοδοτούν, κι έχουν ως αποτέλεσμα -αντί να στρεφόμαστε εναντίον των καταπιεστών μας-, να τρωγόμαστε μεταξύ μας.

-Ποια είναι η γνώμη σου για τα πρόσφατα περιστατικά του ξυλοδαρμού της 40χρονης στην Αργυρούπολη και τις καταγγελίες στη Θεσσαλονίκη για ομαδικό βιασμό 24χρονης;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μόνο τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκαν πάνω από 4.500 φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος γυναικών. Οι πιο πολλές είναι γυναίκες εξαρτημένες οικονομικά, άνεργες, φοβισμένες, που πολύ δύσκολα μιλούν και προχωρούν σε καταγγελίες. Χρειάζονται τη στήριξή μας και την αυστηρή τιμωρία των ενόχων, όπως χρειάζεται και παιδεία και εκπαίδευση και σωστή συζήτηση στο σπίτι, στην κοινωνία, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια παντού.

-Θεωρείς πως η αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, αρκεί για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο;

Όχι βέβαια. Δεν ανατρέπεται εύκολα αυτή η καλά ριζωμένη αντίληψη ότι η γυναίκα είναι πάντα κτήμα κάποιου. Θεωρώ πως πρέπει να γίνει οπωσδήποτε και νομοθετική παρέμβαση για το εκδικητικό πορνό στο διαδίκτυο, που παίρνει διαστάσεις, εξευτελίζοντας πρόσωπα και δολοφονώντας χαρακτήρες. Μην ξεχνάμε πως στο διαδίκτυο, κανείς μας δεν είναι προστατευμένος, κανείς δεν μπορεί να «κατεβάσει» το υλικό που τον αφορά, αφού σ αυτό το πεδίο, ρυθμίζουν τα πάντα οι πλατφόρμες των πολυεθνικών που έχουν οικονομικά συμφέροντα από όλο αυτό.

-Είσαι πιο αυστηρή ως δημοσιογράφος ή ως μαμά;

Εννοείται ως δημοσιογράφος.

-Τι περιμένουμε από εσένα στο εγγύς μέλλον;

Πού θες να ξέρω; Ότι και να’ναι, το σίγουρο είναι πως θα έχει το στοιχείο της έκπληξης!

Πηγή:Εγώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved