Kατερίνα Καραβάτου για το θάνατο της μητέρας της: «Δεν έχω κανέναν να με φροντίζει»
Showbiz

Kατερίνα Καραβάτου για το θάνατο της μητέρας της: «Δεν έχω κανέναν να με φροντίζει»

Η Κατερίνα Καραβάτου μίλησε για την απώλεια της μητέρας της που δεν έχει ουσιαστικά συνειδητοποιήσει ακόμη.

Η παρουσιάστρια του «Τι λες τώρα!» ανέφερε επίσης αν κάνει ψυχοθεραπεία και αν την έχει βοηθήσει.

To φθινόπωρο έχασες τη μητέρα σου. Ενιωσες ότι έχασες το τελευταίο σου στήριγμα;

Είμαι μοναχοπαίδι και, επειδή είχα ήδη χάσει τον πατέρα μου, η μητέρα μου ήταν ό,τι είχα σε κοντινή οικογένεια - εννοείται εκτός από τα παιδιά μου. Επειδή λοιπόν δεν ήμουν προετοιμασμένη -δεν ήταν άρρωστη για να έχω εξοικειωθεί με την ιδέα, όλα έγιναν μέσα σε ένα δίμηνο-, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχω συνειδητοποιήσει ακόμη ότι η μητέρα μου δεν είναι πια εδώ. Αυτό πολλές φορές με βοηθά να αντιμετωπίζω όλα τα υπόλοιπά που προκύπτουν και είναι επίσης σοβαρά. Με κάνει να θέλω να της τηλεφωνήσω, να θέλω να μοιραστώ μαζί της κάτι που μου συμβαίνει. Χρειάζομαι πολλή δουλειά ακόμη για να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει. Οι στιγμές κατά τις οποίες έχω την αίσθηση της απώλειας είναι πολύ δύσκολες, κι αυτό που έχω να κάνω τώρα είναι να ενηλικιωθώ.

Λένε πως όταν φεύγουν οι γονείς μας από τη ζωή, φεύγουν και οι τελευταίοι άνθρωποι που μας βλέπουν ως παιδιά.

Δόξα τω Θεώ, απέκτησα τα παιδιά μου. Σκέφτομαι όμως το εξής: ότι πλέον δεν έχω κανέναν να με φροντίζει, έχω μόνο να φροντίζω.

Τα παιδιά πώς βίωσαν την απώλεια της γιαγιάς τους;

Η μητέρα μου έμενε στο σπίτι μας για μια περίοδο κατά την οποία δεν ήταν καλά. Δεν είχα ενημερώσει τα παιδιά για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ωστόσο έβλεπαν ότι η γιαγιά τους δεν ήταν η γιαγιά που είχαν συνηθίσει. Όταν συνέβη το κακό, τους το ανακοίνωσε ο Κρατερός γιατί εκείνος ήταν μαζί τους.

Διάβαζα σε μια συνέντευξή σου ότι η Αέλια πήγε στο σχολείο και οι συμμαθητές της της έλεγαν συλλυπητήρια. Λόγω της αγάπης που σας δείχνει ο κόσμος, για τα παιδιά σας τέτοιου είδους συμβάντα μπορεί να έχουν και μια άλλη διάσταση.

Κυρίως η Αέλια αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση. Ο Αρίων δεν είναι ακόμη 6 χρόνων, οπότε δεν βιώνει κάτι ανάλογο. Η Αέλια αντιλαμβάνεται την αναγνωρισιμότητα των γονιών της από τότε που πήγε στο δημοτικό. Πριν δεν είχε αίσθηση του τι συμβαίνει. Όταν έφυγα για τα Χανιά, καθώς εκεί έγινε η κηδεία της μητέρας μου, της είπα: «Καταλαβαίνω ότι είσαι στενοχωρημένη. Αν τυχόν θέλεις να το εκφράσεις στο σχολείο, να το κάνεις. Είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί πια». Κάναμε μια κουβέντα για αυτό. Την άλλη ημέρα, μετά το τέλος της κηδείας, όταν της τηλεφώνησα, με ενημέρωσε ότι δεν χρειάστηκε να πει τίποτα γιατί πήγαιναν όλοι, ο ένας μετά τον άλλο, και της έλεγαν συλλυπητήρια. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν πρόλαβε να πει κάτι που ήθελε για τη γιαγιά της. Μετά έκανε μια παύση και με ρώτησε: «Δηλαδή, έτσι θα συμβαίνει; Οτιδήποτε θα γίνεται στην οικογένειά μας θα το μαθαίνουν αμέσως και όλοι οι υπόλοιποι;». Έχει λοιπόν στο μυαλό της ότι θα αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις, αλλά φρόντισα να της επισημάνω και τα θετικά της δουλειάς που κάνω και αγαπά τόσο.

Είναι πολύ όμορφο το πώς διαχειρίστηκες την κατάσταση με την Αέλια, το πώς μιλάς στα παιδιά σου. Συμβουλεύεσαι ειδικό;

Δεν ξέρω πώς αλλιώς να τους μιλήσω. Φυσικά και συμβουλεύομαι ειδικό, αλλά αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας που έχουμε αναπτύξει με την Αέλια και τον Αρίωνα. Δεν θέλω να τους λέω ψέματα και δεν τους λέω. Έτσι, έχουν μάθει ότι μπορούν να μου έχουν εμπιστοσύνη και, όταν κάτι πρέπει να ειπωθεί, θα ειπωθεί με το σωστό τρόπο. Είμαστε πολύ του διαλόγου, μας αρέσει να μιλάμε και να λύνουμε τα όποια θέματα προκύπτουν, είτε λιγότερο είτε πολύ σοβαρά. Οτιδήποτε αισθανόμαστε φροντίζουμε να το λέμε -έστω και με δυσκολία- γιατί, με τόση αγάπη που νιώθουμε, ο ένας μπορεί να βοηθηθεί από τον άλλο.

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

Κάνω ψυχοθεραπεία.

Πόσο σε βοηθά αυτή την περίοδο;

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο με βοηθά πολύ και σε πολλά πράγματα. Είχα ξεκινήσει πριν από χρόνια, όταν πέθανε ο πατέρας μου, αλλά κάποια στιγμή σταμάτησα και άρχισα πάλι πριν από ένα χρόνο. Πηγαίνω μία φορά την εβδομάδα σε μια κυρία την οποία εκτιμώ ιδιαίτερα και η οποία με βοηθά σε όλα - να καταλάβω, να συνειδητοποιήσω, να εξηγήσω, να προχωρήσω, να αφήσω πίσω μου. Είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο, αλλά πολύ υποστηρικτική και λυτρωτική.

Πηγή:Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved