Δανάη Λουκάκη: «Εγκατέλειψα την Ελλάδα με απόλυτη συνείδηση και δεν είχα σκοπό να επιστρέψω»
Showbiz

Δανάη Λουκάκη: «Εγκατέλειψα την Ελλάδα με απόλυτη συνείδηση και δεν είχα σκοπό να επιστρέψω»

Η Δανάη Λουκάκη είναι μια γυναίκα που αγαπά δυνατά την υποκριτική τέχνη που είναι η δεύτερη φύση της.

Η ηθοποιός μίλησε για το πώς ήταν η ζωή της στην Αγγλία και αν ήταν εύκολη η απόφαση να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Είναι εντυπωσιακό το ότι ένα κορίτσι που από την παιδική του ηλικία ασχολούνταν με την κολύμβηση και έγινε πρωταθλήτρια στο καγιάκ αποφάσισε να ασχοληθεί με την ηθοποιία.

Πράγματι, είμαι ένα παιδί που προέρχεται από τον αθλητισμό. Στα Χανιά έκανα κολύμβηση όλα μου τα χρόνια με το Ναυτικό Όμιλο Χανίων και πήρα το πρωτάθλημα στο καγιάκ. Παράλληλα, αγαπημένη μας οικογενειακή συνήθεια ήταν να πηγαίνουμε στον κινηματογράφο και στο θέατρο. Ένα καλοκαίρι, σε μια κομβική φάση της εφηβείας μου, όταν ήμουν 14 χρόνων, είδα με τη μητέρα και την αδελφή μου την ταινία «Moulin Rouge». Βγαίνοντας από το σινεμά, ήμουν ένας άλλος άνθρωπος, σαν να είχε συντελεστεί ένα θαύμα, μια ψυχική μετατόπιση. Κατάλαβα ότι ήθελα να με βλέπω στην οθόνη, να παίζω και να τραγουδώ. Μέχρι να μπω στο πανεπιστήμιο και να γραφτώ σε θεατρική ομάδα, παρακολουθούσα συνεχώς ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Στη συνέχεια πήγα στην Αγγλία, όπου σπούδασα σκηνοθεσία, και, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, γράφτηκα στο Θέατρο Τέχνης.

Πώς ήταν η ζωή σου στην Αγγλία; Ήταν εύκολη η απόφαση να εγκαταλείψεις την Ελλάδα;

Το 2011, μετά την υποτροφία που πήρα από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο -γιατί έχω τελειώσει Αγγλική Φιλολογία-, πήγα για master στο Goldsmiths, στο Λονδίνο. Εγκατέλειψα την Ελλάδα με απόλυτη συνείδηση, και μάλιστα δεν είχα σκοπό να επιστρέψω. Τελικά, διαψεύστηκα. Έζησα τρία χρόνια στην Αγγλία και ήταν πολύ δύσκολα. Το Λονδίνο, για μένα, είναι μια δίνη που σε ρουφά. Είναι πολύ ωραίο για διακοπές, αλλά, αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, αντιμετωπίζεις πολύ μεγάλες δυσκολίες. Προσωπικά, δεν μου ήταν εύκολο να προσαρμοστώ στο mentalite του. Έτσι, λοιπόν, όταν ήρθα στην Ελλάδα για διακοπές, αποφάσισα να μη γυρίσω στην Αγγλία. Ήθελα να βλέπω και να χαίρομαι την Ακρόπολη και τον ήλιο. Δεν επέστρεψα στο Λονδίνο ούτε για να πάρω τα πράγματά μου. Μου τα έστειλαν οι φίλοι μου και ξεκίνησα πάλι τη ζωή μου στην Ελλάδα. Μετακόμισα στα Εξάρχεια, όπου μένω μέχρι σήμερα.

Μετά από αυτή την άσχημη εμπειρία, θα πήγαινες ξανά στο Λονδίνο;

Δεν έχω θέμα να ξαναφύγω κάποια στιγμή έχοντας όμως συγκεκριμένο πλάνο και σκοπό.

Ανήκεις στους ανθρώπους που δεν κάνουν εύκολα αλλαγές;

Μου είναι πολύ δύσκολες οι αλλαγές γιατί είμαι σταθερή ως άνθρωπος. Το αρνητικό αυτού του στοιχείου του χαρακτήρα μου είναι το ότι κάποιες φορές χρειάζεται να μετατοπιστώ και δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο. Τόσο οξύμωρο είναι που τελικά κάνω μια δουλειά η οποία απαιτεί ανά έξι μήνες αλλαγές!

Είσαι πολύ δεμένη με την οικογένειά σου. Πηγαίνεις συχνά στα Χανιά;

Πηγαίνω τα καλοκαίρια, ενώ κι εκείνοι έρχονται στην Αθήνα. Βέβαια, τώρα με τον κορονοϊό, δεν είναι τόσο εύκολες οι μετακινήσεις.

Πηγή:Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved