Δανάη Λουκάκη: «To concept της αγάπης με απασχολεί και γενικά και φιλοσοφικά»
Showbiz

Δανάη Λουκάκη: «To concept της αγάπης με απασχολεί και γενικά και φιλοσοφικά»

Η παρουσία της Δανάης Λουκάκη αποπνέει ηρεμία και το έντονο πράσινο βλέμμα της καθρεφτίζει την εξυπνάδα και την ευστροφία της.

Η ηθοποιός μίλησε για το αν τα δίνει όλα σε μία σχέση, αν έχει πληγωθεί από έρωτα και αν έχει κάνει ψυχοθεραπεία.

Σε μια σχέση τα δίνεις όλα;

Όταν είμαι σε μια σχέση, αφοσιώνομαι και με τον ίδιο τρόπο λειτουργώ και στις φιλίες μου και στη δουλειά μου. Όσο μεγαλώνω, όμως, γίνομαι λιγότερο απερίσκεπτη, χωρίς το φοβερό αυθορμητισμό που με χαρακτήριζε παλαιότερα. Πλέον, πέραν της ευαισθησίας, κυριαρχεί η λογική - κάτι που δεν υπήρχε στο παρελθόν και που νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή εξέλιξη.

Έχεις πληγωθεί από έρωτα;

Όποιος έχει αγαπήσει έχει πληγωθεί.

Μέχρι τώρα έχεις αγαπηθεί όπως θα ήθελες ή πιστεύεις πως η αληθινή αγάπη δεν σου χτύπησε ακόμη την πόρτα;

Δεν το ξέρω αυτό ακόμη. To concept της αγάπης με απασχολεί και γενικά και φιλοσοφικά.

Μεγάλωσες με δύο αγαπημένους γονείς έχοντας όμορφα παιδικά χρόνια. Ονειρεύεσαι να αποκτήσεις κάποια στιγμή τη δική σου οικογένεια;

Ναι, και νομίζω ότι αυτό γίνεται όλο και πιο συνειδητό. Από την άλλη, αναρωτιέμαι αν θέλω να αναπαραγάγω τα πρότυπα με τα οποία έχω μεγαλώσει. Προς το παρόν, νομίζω ότι αυτό θέλω.

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

Κάνω ψυχοθεραπεία εδώ και οκτώ χρόνια και την άρχισα όταν επέστρεψα από το Λονδίνο. Γι’ αυτό, εξετάζω και σκέφτομαι τα πάντα όσον αφορά το πως νιώθουν οι άλλοι, αλλά και το πώς νιώθω εγώ. Αυτή η διαδικασία πλέον είναι ένας τρόπος ύπαρξης δικός μου που έχει διαμορφωθεί μέσα από την ψυχοθεραπεία, η οποία κυριολεκτικά μου άλλαξε τη ζωή.

Σε σόκαραν οι καταγγελίες που έγιναν για κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο σας πριν από ένα χρόνο περίπου;

Με σόκαραν οι βιασμοί και τρελάθηκα πραγματικά με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις, τις οποίες αγνοούσα παντελώς. Ήξερα ότι δυστυχώς προέκυπταν θέματα τραμπουκισμού και bullying, αλλά κανείς δεν μιλούσε, κι αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου ΟΚ. Σε μία από τις γενικές συνελεύσεις του σωματείου μας μίλησε ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης που είχε κάνει επώνυμη καταγγελία. Από τη μία, σοκαρίστηκα και, από την άλλη, θαύμασα το σθένος και τη γενναιότητα αυτής της γυναίκας. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε, δεν πρέπει να ντρέπεται κανείς. Η κοινωνία οφείλει να δώσει σε όλα τα άτομα που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση τη δύναμη και την αγκαλιά που έχουν ανάγκη για να μιλήσουν και να αισθανθούν ασφαλή. Απαιτείται στήριξη και τα στόματα δεν πρέπει να μένουν κλειστά. Είναι σπουδαίο το ότι κάποιες θαρραλέες γυναίκες και πολύ σοβαρές προσωπικότητες μίλησαν ανοιχτά για αυτά τα τόσο σοβαρά θέματα.

Εσύ έχεις δεχθεί ποτέ κακοποιητική συμπεριφορά;

Σε πολύ μικρό βαθμό ναι. Δεν είχα εισπράξει βία, ήταν υποδόριο bullying, κάτι πολύ ιιερίεργο, το οποίο δεν με άφηνε να δουλέψω και να λειτουργήσω.

Να υποθέσω ότι είσαι υπέρ του #MeToo;

Ασφαλώς, πώς γίνεται να μην είμαι! Είναι πολύ κρίσιμοι οι καιροί στους οποίους ζούμε. Βλέπουμε τι γίνεται με τις γυναικοκτονίες και την άρνηση πολλών να δεχθούν τον όρο «γυναικοκτονία». Είμαστε μια κοινωνία που πρέπει να εξελιχθεί.

Πηγή:Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved