Γιάννης Μπέζος: «Οι ζωντανές σχέσεις έχουν και αναταράξεις»
Showbiz

Γιάννης Μπέζος: «Οι ζωντανές σχέσεις έχουν και αναταράξεις»

Ο Γιάννης Μπέζος σε συνέντευξή του μοιράστηκε το μυστικό των 37 χρόνων ευτυχίας του στο πλευρό της Ναταλίας Τσαλίκη.

Ο αγαπημένος ηθοποιός εξήγησε επίσης γιατί τον αφορά περισσότερο η προσωπική ευτυχία και όχι η επαγγελματική επιτυχία της κόρης του, Ηρώς.

Ως πατέρας, πώς παρακολουθείτε την πορεία της κόρης σας, Ηρώς;

Την παρακολουθώ, αλλά όχι εμμονικά. Με το ενδιαφέρον που έχει ένας πατέρας για την κόρη του που είναι στο ίδιο αντικείμενο. Πάνω απ' όλα με ενδιαφέρει πώς είναι στην προσωπική της ζωή, αν είναι ευτυχής. Αυτά είναι αλληλένδετα, γιατί πιστεύω πως, αν στην προσωπική σου ζωή δεν είσαι καλά, δεν θα ακουμπήσει η τέχνη επάνω σου πολύ "εύκολα Μην κοιτάτε τις εξαιρέσεις, πρέπει να είσαι υγιής με την ευρύτερη, έννοια, να σκέφτεσαι με έναν τρόπο, να έχεις θάρρος, να κοιμάσαι ήσυχα το βράδυ, να είσαι τίμιος απέναντι στον εαυτό σου και τότε έρχεται κι ακουμπάει και η τέχνη. Αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο. Τα άλλα είναι θέμα ταλέντου και προσωπικής δουλειάς και μου αρέσει πολύ όταν προχωρά και παραμένει ανήσυχη και δημιουργική. Βλέπω ότι αυτό έχει αποτέλεσμα και με κάνει πολύ χαρούμενο.

Είστε παντρεμένος επί 37 συναπτά έτη με τη Ναταλία Τσαλίκη.

Μην κοιτάτε τον δικό μας χώρο. Υπάρχουν πολλοί που ζουν όπως κι εμείς. Αρκεί να ζουν ήρεμα και δημιουργικά, να μη ζουν ο ένας πάνω στον άλλο, αλλά να είναι δίπλα και συνομιλητές επί της ουσίας. Το μυστικό, αν υπάρχει, είναι αυτό: να είσαι ουσιαστικός συνομιλητής. Οχι μόνο να λες τα προβλήματα του σπιτιού, αλλά τα προβλήματα της ζωής, πώς αντιμετωπίζεις τη ζωή. Η συμβίωση είναι ότι μοιράζομαι έναν κοινό χώρο και έναν κοινό χρόνο με έναν άνθρωπο. Αν αυτό είναι δημιουργικό και δεν είναι ρουτίνα, είναι μαγικό. Αν είναι ρουτίνα, είναι συμβατικό, κάτι που δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αυτό δεν σημαίνει πως οι σχέσεις οι δημιουργικές είναι γεμάτες γέλια και χαρές από το πρωί έως το βράδυ... Μπορεί να έχουν και αναταράξεις και εντάσεις και πρέπει να έχουν για να έχουν και ενδιαφέρον. Σημαίνει ότι είναι ζωντανές. Πρέπει, όμως, πάντα να λειτουργούμε συνθετικά και όχι διαλυτικά. Αυτό είναι κάτι που πρεσβεύω και στη δουλειά μου και στην πολιτική κυρίως, γιατί πολιτική μας έχει την τάση να λειτουργεί διαλυτικά, τουλάχιστον στο προσκήνιο. Βεβαίως πρέπει να διαφωνείς, αλλά η διαφωνία πρέπει να καταλήγει σε μια σύνθεση. Αυτό είναι το πρώτο στις διαπροσωπικές σχέσεις, είναι δύσκολο και θέλει καθημερινή αγωνία.

Θα θέλατε να δείτε και την Ηρώ με έναν σύντροφο ζωής, όπως η δική σας σχέση;

Οχι, θέλω να κάνει αυτό που θέλει. Μπορεί να μη θέλει να έχει μια μόνιμη ·σχέση, μπορεί η ζωή να της αποκαλύπτεται καλύτερα με άλλους τρόπους. Δεν ανακατεύομαι σε αυτά και δεν υπάρχουν ούτε συμβουλές ούτε οδηγίες. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμβιώσει σε μια σχέση. Αυτά τα λέμε γιατί έχουμε μάθει να ζούμε συμβατικά, να παντρευτούμε για να χαρούν οι γονείς. Δεν ζουν τα παιδιά για να χαίρονται οι γονείς. Ζουν για να χαίρονται τα ίδια.

Δεν ανυπομονείτε, δηλαδή, να παντρευτεί και να σας κάνει εγγόνι;

Αυτά που κοροϊδεύαμε ως νέοι, αλλά τα ξεχνάμε, γιατί μεγαλώνοντας παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ σοβαρά, δεν θα τα ζήσω. Παίρνω σοβαρά τον άνθρωπο που έχω φέρει στη ζωή και φέρω την ευθύνη του κι αυτός θα ζήσει όπως θέλει εκείνος κι όχι όπως θέλω εγώ. Θεωρώ ότι η δική μας γενιά δεν ήταν η καλύτερη, έχει πολύ μεγάλες ευθύνες γι' αυτά που ζούμε τώρα. Κατανάλωσε τα πάντα και άφησε πίσω της αποκαΐδια. Τα κάναμε ρόιδο, γιατί, αν δεν τα κάναμε, δεν θα αντιμετωπίζαμε την οικονομική κρίση και τα κοινωνικά προβλήματα. Δεν είναι τα καλύτερα τα δικά μας πρότυπα. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τους νεότερους ανθρώπους. Νομίζω ότι θα κάνουν τη μεγάλη αλλαγή σε 10 με 15 χρόνια.

Πηγή:Real Life

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved