Claydee: «Εχουμε μέσα μας εγωισμό και η επιτυχία θα βοηθήσει να βγει κάποια στιγμή στην επιφάνεια»
Showbiz

Claydee: «Εχουμε μέσα μας εγωισμό και η επιτυχία θα βοηθήσει να βγει κάποια στιγμή στην επιφάνεια»

O Claydee συγκαταλέγεται στα πιο επιτυχημένα εγχώρια μουσικά ονόματα της εποχής μας.

Ο ίδιος μίλησε για το πώς μπήκε η μουσική στη ζωή του και για την εμπειρία του από το Song Camp του Pitbull.

Πότε μπήκε η μουσική στη ζωή σας; Ποια στιγμή αποφασίσατε ότι θέλατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με αυτόν τον τομέα;

«Ήμουν περίπου δεκαεννέα χρόνων, έψαχνα ένα πρόγραμμα να κάνω edit κάποια τραγούδια για μια θεατρική παράσταση στην οποία συμμετείχα ως χορευτής. Κόβοντας λοιπόν κάποια σημεία από τα τραγούδια και βάζοντας κάποιους ήχους από πάνω, άρχισα να συνειδητοποιώ πως ήθελα να επέμβω ακόμα περισσότερο. Εψαξα και βρήκα κάποια μουσικά προγράμματα που μου έδιναν τη δυνατότητα να δημιουργήσω από την αρχή αυτό που θέλω και όπως το θέλω. Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη γιατί χάθηκα στον κόσμο της δημιουργίας χωρίς να έχω κάποιο πλάνο, απλά περνούσα πολλές ώρες δημιουργώντας και αυτό ήταν κάτι που σταματούσε τον χρόνο για εμένα και με έκανε πολύ χαρούμενο. Εκεί κατάλαβα πως στην προηγούμενη ζωή μου σίγουρα η μουσική ήταν βασικό κομμάτι και σκέφτηκα πως για να θέλω να ασχοληθώ τόσο πολύ με αυτό, μάλλον πρέπει να το έχω αφήσει ανεκπλήρωτο».

Εχετε αδυναμία στη λάτιν μουσική - είστε και επαγγελματίας χορευτής του είδους. Τι σας έχει γοητεύσει σε αυτή;

«Δίδασκα λάτιν χορούς, η μητέρα μου ήταν χορεύτρια, οπότε μεγάλωσα μέσα σε αυτό το περιβάλλον με παραδοσιακούς λάτιν χορούς, αργεντίνικο tango, bachata, salsa. Για κάποια χρόνια ήταν κάτι που σίγουρα με επηρέασε και στη μουσική μου, γιατί μεγάλωσα σε περιβάλλον με ανθρώπους από τη Λατινική Αμερική».

Μοιάζετε να κατέχετε τη συνταγή της επιτυχίας. Σας έχει τύχει να κάνετε λάθος εκτίμηση; Να περιμένετε, ας πούμε, ότι ένα κομμάτι θα κάνει μεγαλύτερο σουξέ από αυτό που τελικά κάνει - ή το αντίστροφο;

«Σίγουρα θα κάνεις και μια εκτίμηση που μπορεί να μη βγει. Γιατί όταν κάνεις τη μία επιτυχία μετά την άλλη αρχίζεις να νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, πράγμα που είναι πολύ λογικό να συμβεί. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είμαστε άνθρωποι και έχουμε μέσα μας εγωισμό και η επιτυχία σίγουρα θα βοηθήσει να βγει κάποια στιγμή στην επιφάνεια. Το να κάνεις λάθος, βέβαια, σε ωριμάζει και σε κάνει πιο σοφό στο κομμάτι της δουλειάς. Η επιτυχία για εμένα είναι όταν ο δημιουργός με το έργο του εκφράζει τόσο τον εσωτερικό κόσμο του ίδιου όσο και του κοινού. Οταν αυτά τα δύο "τρακάρουν" σε ένα σταυροδρόμι, τότε έχουμε τη μαγική συνταγή. Αυτό βέβαια από γενιά σε γενιά αλλάζει και αυτό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον και ιντριγκαδόρικο, τουλάχιστον για εμένα».

Πείτε μας για την εμπειρία σας από το Song Camp του Pitbull.

«Εχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη για να γράψω μουσική και να συνεργαστώ με άλλους δημιουργούς. Το μουσικό Camp του Pitbull ήταν σίγουρα ένα από τα καλύτερα, γιατί κλήθηκα να δουλέψω και να γράψω μουσική μαζί με δημιουργούς που έχουν βραβευθεί με Grammy, συνθέτες και παραγωγούς που έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Λούις Φόνσι, η Μπιγιονσέ, η Τζένιφερ Λόπεζ, ο Bruno Mars και πολλά ακόμη ονόματα της παγκόσμιας σκηνής. Ενιωσα πολύ ωραία γιατί από μικρός είχα όνειρο να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο, αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι εισιτήριο μου θα ήταν μουσική», είπε στο ΒΗΜΑgazino.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved