Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά! Αυτή είναι η κόρη του Γιώργου Κωνσταντίνου!
Showbiz

Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά! Αυτή είναι η κόρη του Γιώργου Κωνσταντίνου!

Η Άννα Κωνσταντίνου, είναι το νέο αίμα στον χώρο της υποκριτικής και φέρει βαρύ όνομα καθώς είναι κόρη του αγαπημένου Γιώργου Κωνσταντίνου

Ψηλόλιγνη, με κορμοστασιά που θυμί­ζει καλλονή μιας άλλης εποχής η Αννα Κωνσταντίνου πρωταγωνιστεί μαζί με άλλες επτά εξαιρετικές ηθοποιούς στην παρά­σταση «8 γυναίκες», που ανεβαίνει στο θέατρο «Αλίκη» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Η κόρη του αγαπημένου ηθοποιού Γιώργου Κωνστα­ντίνου μίλησε στη Real news για τη δική της πο­ρεία στον χώρο του θεάτρου, αποκαλύπτοντας όμως, και ένα άλλο πρόσωπο του γνω­στού ηθοποιού, σεναριογρά­φου, συγγραφέα και σκηνο­θέτη, αυτό του πατέρα.

«Οι "8 γυναίκες" του Ρομπέρ Τομά είναι ένα έργο διαχρονικό και πολυσύνθε­το. Μια εξαιρετική δουλειά και μια υπέροχη συνεργα­σία! Οι συντελεστές της εί­ναι άνθρωποι με ταλέντο και έμπνευση, που έχουν δουλέ­ψει πολύ σκληρά για να φέ­ρουν αυτό το έργο στη σκη­νή. Αυτή είναι η δεύτερη συ­νεργασία μου με τον Πέτρο Ζούλια.

Ήταν καθηγητής μου στη δραματική σχολή και εί­ναι εκείνος που μου έδωσε την πρώτη δουλειά μου στο θέατρο, στη "Δασκάλα με τα χρυσά μάτια". Είναι ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης και ένας άνθρωπος που έχει δώ­σει αμέτρητες ευκαιρίες σε νέους ηθοποιούς τους έχει διδάξει, τους έχει πιστέψει, τους έχει στηρίξει. Είχα κι εγώ την τύχη να είμαι μία από αυ­τούς και θα του είμαι για πά­ντα ευγνώμων», λέει η ηθο­ποιός, ενώ με τον ίδιο ενθου­σιασμό μιλά και για τις συμπρωταγωνίστριές της «Βρί­σκομαι στη σκηνή με τις Ιω­άννα Ασημακοπούλου, Κάτια Γκουλιώνη, Ναταλία Δραγούμη, Γεωργία Καλλέργη, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Ευφροσύνη Σακελλαρίου και Μαρίνα Ψάλτη, επτά κορίτσια εξαιρετικά εντός και εκτός σκηνής.

Ένιωσα αμέσως μεγάλη οικει­ότητα. Η καθεμία φέρει κάτι μοναδικό στην πα­ράσταση, ενώ υπάρχει από όλες απόλυτος σε­βασμός προς την ομαδικότητα που χρειάζε­ται το έργο για να λειτουργήσει. Είναι ηθοποι­οί με ταλέντο, πείρα και πολλή αγάπη γι' αυτό που κάνουν, μαθαίνω κάθε ημέρα δίπλα τους».

Στην παράσταση η Άννα Κωνσταντίνου υποδύε­ται τη μεγάλη κόρη της οικογένειας. «Ένα κορίτσι δυναμικό, ανεξάρτητο, με ισχυρές απόψεις, αλ­λά και κρυφές ευαισθησίες. Προσπαθεί να είναι η φωνή της λογικής μέσα στην παράλογη συν­θήκη που βιώνει. Σε αυτό το σημείο ταυτίζομαι αρκετά μαζί της. Σκέφτομαι πολύ με τη λογική και φιλτράρω όλες τις καταστάσεις μέσα από αυτήν. Το έργο ανεβαίνει την κατάλληλη επο­χή, καθώς ξεκινά με μια οικογενειακή χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση και καταλήγει σε... Θα δείτε από κοντά!».

«Τον θεατή δεν τον ενδιαφέρει ποιο είναι το όνομά σου»

Η Αννα μιλά με ιδιαίτερη τρυφερότητα για τον πατέρα της Γιώργο Κωνσταντίνου, και για την ανά­δρασή του όταν έμαθε ότι η κόρη του θα ακο­λουθήσει το δικό του μονο­πάτι. «Νομίζω πως υπάρ­χει μια αρχική ανησυχία σε κάθε γονιό που μαθαί­νει ότι το παιδί του θέλει να ακολουθήσει τον δρό­μο του θεάτρου ή οποιοσ­δήποτε τέχνης. Ειδικά στον τομέα της τέχνης η επιβί­ωση κερδίζεται δύσκολα.

Φυσικά, κάθε γονιός οφεί­λει να στηρίξει τις επιλογές του παιδιού του. Αυτό συνέβη στη δική μου πε­ρίπτωση».

Είναι, άραγε, ο πατέρας της αυστηρός κριτής; «Όταν βρίσκομαι στη σκη­νή, το βασικό μου μέλημα είναι να υπηρετώ όσο καλύτερα μπορώ το όραμα του συγγραφέα και του σκηνοθέτη. Ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ αυστηρός. Ήταν πάντα υπέρ του "τα λύνουμε όλα μέσω της συζήτησης". Πότε μέσω των φωνών ή της τιμωρίας. Έχει τεράστια κατανόηση και όλες οι συμβουλές του είναι πολύτιμες. Οι μόνες φορές που γίνεται αυστηρός κριτής είναι όταν τυχαίνει να σιγοτραγουδά ένα τραγούδι από κάποιο παλιό μιούζικαλ κι εγώ δεν το ανα­γνωρίζω αμέσως».

Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στην παρά­σταση «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» στο θέατρο «Βέμπο». «Ήταν η πρώτη μου δουλειά. Παί­ζοντας μαζί του και μαζί με τόσους έμπειρους συ­ναδέλφους, έμαθα πολ­λά πράγματα. Πάντα μου αρέσει να δουλεύω δίπλα σε έμπειρους ηθοποιούς και να εξελίσσομαι μέσα από ης συνεργασίες μου». Όσο για το αν το επώνυ­μό της έχει ανοίξει πόρτες στον δρόμο της «Στην τέ­χνη οι πόρτες ανοίγουν ή κλείνουν ανάλογα με το πόσο σκληρά δουλεύεις και πόσο σέβεσαι και αγαπάς αυτό που κάνεις. Τον θεατή δεν τον ενδιαφέρει ποιο είναι το όνο­μά σου. Τον ενδιαφέρει κατά πόσο θα τον βά­λεις στο παραμύθι που έχει έρθει να παρακο­λουθήσει. Από αυτό κρίνεται η πορεία του κά­θε καλλιτέχνη», απαντά.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved