Νίκος Αναδιώτης: «Μου αρέσει πολύ η μελέτη γιατί με βοηθάει απέναντι στην κοινωνία την ίδια»
Showbiz

Νίκος Αναδιώτης: «Μου αρέσει πολύ η μελέτη γιατί με βοηθάει απέναντι στην κοινωνία την ίδια»

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, ο Νίκος Αναδιώτης ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να δίνει και όχι να παίρνει.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για τη σχέση του με το Θεό, για το αν θα ήθελε να αποκτήσει τρίτο παιδί με τη σύζυγό του Βασιλική Σταματοπούλου και για το πώς κρατάνε ζωντανό τον γάμο τους.

Θα ήθελες με τη σύζυγό σου, Βασιλική Σταματοπούλου, να κάνετε τρίτο παιδί;

Και τα δυο παιδάκια που μας αξίωσε ο Θεός να κάνουμε, δεν το επιδιώξαμε. Δεν είπαμε δηλαδή ότι τώρα πάμε να κάνουμε ένα παιδί. Αν μας το στείλει ο Θεός, είναι ένα δώρο και το δέχομαι και τον ευχαριστώ όπως για όλα Του τα δώρα. Αν είναι να μείνουμε με αυτά τα δύο, κάποιος λόγος θα υπάρχει και θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Ο ερχομός των παιδιών κλόνισε τον γάμο σας;

Όταν αποκτάς παιδιά, εκτιμάς και σέβεσαι ακόμη περισσότερο τη σύζυγό σου, γιατί οι ρόλοι που έχει αναλάβει είναι ακόμη πιο σπουδαίοι. Φυσικά όμως αλλάζουν τα πράγματα, όπως ο χρόνος που έχεις διαθέσιμος με το ταίρι σου, γι' αυτό και πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το λύσεις και αυτό.

Εσείς πώς κρατάτε ζωντανό τον γάμο σας;

Το καλό με το να μένεις στην επαρχία, είναι ότι αν βρούμε ένα Σαββατοκύριακο να αφήσουμε τα παιδιά, μετά πεταγόμαστε στην Αθήνα στο σπίτι μας και περνάμε ένα weekend μόνοι. Αν υπάρχει διάθεση, θα την βρεις την άκρη.

Έχεις εκφράσει ανοιχτά την πίστη σου στον Θεό… Υπήρξε στιγμή που βίωσες ένα θαύμα;

Είμαι από τους ανθρώπους που χαίρομαι γι’ αυτό που ζω. Κάθε μέρα βλέπω να μας σκεπάζει ο Θεός, το νιώθω και το πιστεύω. Δεν χρειάζεται να μου συμβεί κάτι τρανταχτό. Αυτό όμως, δεν μπορώ να το περιγράψω με πολλά λόγια, γιατί είναι κάτι βιωματικό. Ζητάω πάντως από τον Θεό να μου τονώνει την πίστη, δεν έρχεται μόνο του.

Είχες στο παρελθόν ένα σοβαρό τροχαίο, από το οποίο γλίτωσες ως εκ θαύματος;

Ναι. Όχι ένα, αλλά τρία αυτοκίνητα με ολική καταστροφή έχουν περάσει από τα χέρια μου, γι’ αυτό και οι φίλοι μου με φώναζαν «σιδεροφάγο». Ήταν τόσο σοβαρά τα τροχαία, που και τα τρία αυτοκίνητα διαλύθηκαν τελείως, ήταν για πέταμα.

Έφταιγες εσύ;

Στο ένα τροχαίο, βάσει της τροχαίας έφταιγε ο άλλος που μας χτύπησε και τα άλλα δυο συνέβησαν από δικά μου λάθη. Βγήκα σώος και αβλαβής όμως και από τα τρία, δεν πήγα ούτε νοσοκομείο. Για κάποιον λόγο δεν ήταν η ώρα μου και ο Θεός με έσωσε κρατώντας με στη ζωή.

Έχεις δηλώσει πως ο Άγιος Παϊσιος ήταν ο καθοδηγητής σου. Τι σε έκανε να τον ξεχωρίσεις;

Η αγάπη του για τον συνάνθρωπο. Η αγάπη δεν είναι αόριστη έννοια, αλλά η θυσία και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Αυτό το κάνεις χωρίς να περιμένεις και ως εκ θαύματος, έχεις να περιμένεις πάρα πολλά. Κάνε το καλό και θα σου έρθει πίσω, μην το κάνεις ανταποδοτικά όμως.

Φέρνεις τα λόγια Του στο μυαλό σου σε δύσκολες καταστάσεις;

Ναι και μου αρέσει πολύ η μελέτη γιατί με βοηθάει απέναντι στην κοινωνία την ίδια. Πριν μια εβδομάδα γύρισα από το Άγιο Όρος και στο ταξίδι της επιστροφής σκεφτόμουν πότε θα ξαναπάω. Πέρασα τόσο ωραία, αλλά δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων έμεινα μόνο 4 μέρες. Έτσι και αλλιώς βέβαια, ποτέ δεν είναι αρκετό. Είναι ένας μοναδικός τόπος, δεν μπορώ να το περιγράψω και ποτέ δεν τον χορταίνεις. Θέλω να πάω με τα παιδιά μου. Ο μεγάλος γιος μου που είναι στα 8, με παρακάλαγε να έρθει μαζί μου, αλλά λόγω του κρύου, του είπα να το αφήσουμε για το καλοκαίρι.

Δεν πίεσες ποτέ τα παιδιά σου να αγαπήσουν τον Θεό, έτσι δεν είναι;

Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα. Ίσα ίσα αν τα πιέσεις, πετυχαίνεις μόνο το αντίθετο. Μόνο με το παράδειγμα τα παιδιά λειτουργούν, με τη βία όλοι αντιδρούν.

Πηγή:Εγώ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved