Ζηνοβία Αρβανιτίδη: Η κόρη του Πασχάλη ζει στην Γαλλία - Με τι ασχολείται
Showbiz

Ζηνοβία Αρβανιτίδη: Η κόρη του Πασχάλη ζει στην Γαλλία - Με τι ασχολείται

Η κόρη του Πασχάλη, η Ζηνοβία Αρβανιτίδη, έχει από καιρό εγκατασταθεί στη Γαλλία, όπου και κάνει σπουδαία καριέρα ως μουσικός.

«Μου αρέσει που ζω στη Γαλλία. Μου αρέσει που έρχομαι τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, κάνω διακοπές και ηρεμώ, αλλά η Γαλλία με εμπνέει για να γράφω μουσική...το τοπίο, η αρχιτεκτονική, ο καιρός...».

Έτσι απάντησε η Ζηνοβία στην ερώτηση που της έγινε από το περιοδικό Full Time γιατί αποφάσισε να ζει στο Μπορντό, πόλη της Νοτιοδυτικής Γαλλίας γνωστή και από τα περίφημα κρασιά της. Η Ζηνοβία Αρβανιτίδη έχει αλλάξει πολύ από τον καιρό που έφηβη τραγουδούσε με τον πατέρα της το "Καταπληκτικοί". Τότε το όνομα της ήταν Ζίνα. Σήμερα συνθέτει εξαίσιες μουσικές, όπως το Fluttering, που εκφράζει τη νοσταλγία της ομορφιάς, κάτι μαγικό και απόκοσμο. «Για μένα το Fluttering έχει δύο έννοιες. Είναι το πώς πετάει μια πεταλούδα και από εκεί που είναι μέσα σε ένα κουκούλι ξαφνικά βγαίνει από το κουκούλι και πετάει, μεταμορφώνεται, γίνεται κάτι όμορφο,. Η άλλη έννοια είναι το πετάρισμα της καρδιάς. Όταν νιώθεις ότι είσαι ερωτευμένος...».

Όπως λοιπόν αφήνει να εννοηθεί, το "πέταγμα" της στη Γαλλία γίνεται και για να φύγει από το οικογενειακό κουκούλι, να ολοκληρωθεί, να γίνει πεταλούδα. Αλλά και ο έρωτας είναι ένα ακόμη λόγος πολύ ισχυρός. Και βεβαίως δεν υπάρχει ολοκλήρωση αν δεν βρεις την ομορφιά της αγάπης. Για το Fluttering την επηρέασε μια φράση του Καμύ: "There is a life and there is a death, and there are beauty and melancholy between- Υπάρχει η ζωή και υπάρχει ο θάνατος, στο ενδιάμεσο υπάρχει ομορφιά και μελαγχολία. Αυτή η φράση του Αλμπέρ Καμύ με ενέπνευσε στην μουσική σύνθεση Fluttering, αλλά και όλου του άλμπουμ lvory, το οποίο την περιέχει».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved