Γερονικολού: «Δεν πήγαμε στην ΕΡΤ για να χαλαρώσουμε»
Showbiz

Γερονικολού: «Δεν πήγαμε στην ΕΡΤ για να χαλαρώσουμε»

Η Κατερίνα Γερονικολού σε ότι κάνει αφήνει πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τη συνεργασία με τον σύντροφό της, Γιάννη Τσιμιτσέλη, στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» και αν είναι πιο εύκολα τα γυρίσματα εφόσον υπάρχει εξαρχής χημεία μεταξύ τους.

Σαφώς είστε επαγγελματίες αλλά το γεγονός ότι συμπρωταγωνιστείτε με τον σύντροφο σας και υπάρχει εξαρχής χημεία, κάνει λίγο πιο εύκολα τα πράγματα στα γυρίσματα;

«Οταν μια συνεργασία επαγγελματικά είναι καλή δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Με τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο επίσης έχουμε ξανασυνεργαστεί άριστα στο θέατρο. Από την άλλη, με τον Σταύρο Σβήγγο είναι η πρώτη φορά που παίζουμε μα<ϊ και έχουμε απίστευτη χημεία, σαν να γνωριζόμαοτε από καιρό. Δεν είναι ότι κερδίζω χρόνο στις ήδη δοκιμασμένες συνεργασίες αλλά το ότι κερδίζω ασφάλεια. Πάντα για τη δουλειά μας θέλουμε το καλύτερο. Ο σκηνοθέτης μα$ Σπύρος Ρασιδάκης είναι απίστευτα γλυκός και αγαπάει πολύ τη δουλειά του. Υπάρχουν υπέροχοι ηθοποιοί όπως η Σάρα Γανωτή, ο Λαέρτης Μαλκότσης και η Βίβιαν Κοντομάρη και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Η σεναριογράφος μας Κωνσταντίνο Γιαχαλή γράφει με έμπνευση και ύστερα-έρχεται και η ομαδική αφοσίωση όλων των συντελεστώ>ζί και έχουμε απίστευτη χημεία, σαν να γνωριζόμαστε από καιρό. Δεν είναι ότι κερδίζω χρόνο στις ήδη δοκιμασμένες συνεργασίες αλλά το ότι κερδίζω ασφάλεια. Πάντα για τη δουλειά μας θέλουμε το καλύτερο. Ο σκηνοθέτης μας Σπύρος Ρασιδάκης είναι απίστευτα γλυκός και αγαπάει πολύ τη δουλειά του. Υπάρχουν υπέροχοι ηθοποιοί όπως η Σάρα Γανωτή, ο Λαέρτης Μαλκότσης και η Βίβιαν Κοντομάρη και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Η σεναριογράφος μας Κωνσταντίνα Γιαχαλή γράφει με έμπνευση και ύστερα έρχεται και η ομαδική αφοσίωση όλων των συντελεστών. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Μας νοιάζει πολύ. Δεν πήγαμε στην ΕΡΤ για να χαλαρώσουμε. Στη δημόσια τηλεόραση κοιτάζουν τα νούμερα αλλά πρωτίστως την ποιότητα και αυτό είναι ανακουφιστικό για έναν καλλιτέχνη».

Κι ενώ στην τηλεόραση παίζετε σε έναν κωμικό ρόλο, στον κινηματογράφο σας παρακολουθούμε στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη».

«Το ενδιαφέρον είναι ότι η ταινία δεν μένει σε μια απλή εξιστόρηση της μικρασιατικής καταστροφής. Αποστολή της δεν είναι να αναμοχλεύσει πάθη του παρελθόντος, αλλά να μιλήσει για ένα τεράστιο διεθνές πρόβλημα, το μεγαλύτερο ως σήμερα, το προσφυγικό. Ξεκινάμε με το 2015 όταν η Φιλιώ Γουίλιαμς, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Ελεν, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε να αποκτούν ζωή ιστορικά πρόσωπα, να αναβιώνουν γεγονότα και να βλέπεις τους ήρωες να συντρίβονται. Είναι αλλιώς να διαβάζεις ιστορία και αλλιώς να τη βιώνεις μέσα από τους χαρακτήρες μιας ταινίας. Είναι ένα παράθυρο αυτό το φιλμ για να μάθουν οι πιο νέοι τι έχει συμβεί με έναν γλαφυρό τρόπο. Δεν υπάρχει αναμόχλευση παθών, ο κακός Τούρκος, οι καλοί Ελληνες και εθνικιστικές εξάρσεις, γι’ αυτό και παίζουν και Τούρκοι ηθοποιοί όπως ο Μπουράκ Χακί και ο Οζντεμίρ Τσιφτσίογλου χωρίς να φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι είναι μια αντικειμενική παράθεση γεγονότων ύστερα από τρίχρονη έρευνα της Μιμής Ντενίση. Με λίγα λόγια, όποιος κι αν είσαι δες την ταινία, θα αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο δύο ώρες από τον χρόνο σου», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved