Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Πολλές φορές με φόβισε η οικονομική ανασφάλεια του επαγγέλματος»
Showbiz

Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Πολλές φορές με φόβισε η οικονομική ανασφάλεια του επαγγέλματος»

Ταλαντούχος, ταπεινός και ευγενής άνθρωπος. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Καλπακίδη.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για τις «Άγριες μέλισσες» όπου πρωταγωνιστεί και αν θα ήθελε η σειρά να πάει και για τέταρτη σεζόν.

-«Άγριες Μέλισσες». Επαγγελματικό λαχείο;

Για να σου πω την αλήθεια, εγώ δεν περίμενα από την αρχή ότι θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία αυτή η σειρά. Όταν σου λένε ότι ξεκινάς να κάνεις ένα καθημερινό και μάλιστα εποχής, κρατάς μικρό καλάθι. Ωστόσο, μόλις διάβασα τα τέσσερα πρώτα επεισόδια, κατάλαβα ότι κάτι γίνεται πολύ καλό. Εννοείται επαγγελματικό λαχείο και μεγάλη χαρά που αποτελώ μέρος αυτής της δουλειάς. Πολύ δυνατό σενάριο και υπέροχοι συνάδελφοι, με μεγάλο σεβασμό και όρεξη για δουλειά.

-Θεωρείτε πως θα έπρεπε να πάει για τέταρτη σεζόν;

Θα ήθελα οι «Άγριες Μέλισσες» να πάνε τέταρτη σεζόν και νομίζω πως θα το άντεχαν, αλλά όπως έχει πει και ο σκηνοθέτης μας, η σειρά θα ολοκληρωθεί φέτος.

-Πείτε μου γιατί γίνατε ηθοποιός;

Κατάγομαι από ένα χωριό της Καβάλας, όπου κάθε χρόνο υπάρχει το φεστιβάλ των Φιλίππων και γίνονται παραστάσεις. Μεγαλώνοντας λοιπόν εκεί, κάποια στιγμή ξεκίνησα να πηγαίνω θέατρο. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή. Μετά βρέθηκα στη Γερμανία με την οικογένειά μου και μπήκα σε μια παρέα όπου όλοι ήταν καλλιτέχνες. Βλέποντας λοιπόν θέατρο με αυτά τα παιδιά, άρχισε να με ενδιαφέρει πολύ αυτός ο χώρος και ασχολήθηκα. Εκεί έκανα τις πρώτες μου θεατρικές δουλειές και κάποια στιγμή έπρεπε να επιστρέψω στην Ελλάδα για να πάω φαντάρος. Κάπως έτσι ήρθα στην Αθήνα και ξεκίνησα την πορεία μου.

-Η οικονομική ανασφάλεια του επαγγέλματος δεν σας φόβισε;

Πολλές φορές με φόβισε η οικονομική ανασφάλεια του επαγγέλματος. Ωστόσο είχα στο μυαλό μου συνέχεια ότι εγώ θα πετύχω και δεν θα μείνω χωρίς δουλειά. Απέφυγα συνειδητά το να κάνω και κάποια άλλη δουλειά ταυτόχρονα, παρόλο που υπήρξαν φορές που υπήρξα άνεργος. Δεν ήθελα να εγκαταλείψω αυτό που είχα επιλέξει να κάνω. Βέβαια οφείλω να πω, πως χωρίς τη στήριξη των γονιών μου, αυτό δεν θα ήταν εφικτό.

-Μετά από μια μεγάλη επιτυχία, σκέφτεστε πως ίσως θα ήταν καλό να απέχετε για λίγο καιρό τηλεοπτικά;

Όχι δεν το σκέφτομαι έτσι, διότι πολύ απλά εγώ κάνω τη δουλειά μου. Δεν έχω την πολυτέλεια να σταματήσω. Κατανοώ ότι οι ηθοποιοί που έχουν πάρει τη μεγαλύτερη προβολή, το επόμενο καλλιτεχνικό τους βήμα, θέλει μια προσοχή. Εγώ τουλάχιστον κάπως έτσι θα το σκεφτόμουν. Ωστόσο το να απέχεις ίσως και να μην αποτελεί επιλογή, μιας και από αυτό ζούμε.

-Αν τελικά οι «Άγριες Μέλισσες» ολοκληρωθούν φέτος και σας γίνει πρόταση από τον «Σασμό», θα πηγαίνατε;

Εννοείται ότι θα πήγαινα στον «Σασμό». Μακάρι. Το λέω και το εννοώ, είναι μεγάλη χαρά που υπάρχουν σειρές να πηγαίνουν τόσο καλά και μακάρι να γίνουν κι άλλες. Ξέρετε πόσος κόσμος δουλεύει; Είναι πάρα πολύ σημαντικό που έχει ανθίσει η μυθοπλασία. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία των «Άγριων Μελισσών» ότι έκαναν την αρχή.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved