Δημήτρης Κουρούμπαλης: «Το θέατρο συνήθως περισσότερες σκοτούρες μου δημιουργεί, παρά μου τις λύνει»
Showbiz

Δημήτρης Κουρούμπαλης: «Το θέατρο συνήθως περισσότερες σκοτούρες μου δημιουργεί, παρά μου τις λύνει»

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης τα τελευταία 20 χρόνια δουλεύει στο θέατρο αλλά και την τηλεόραση, εξελίσσεται και μεταμορφώνεται μέσα από ρόλους.

Ο ίδιος μίλησε για το αν είναι έρωτας η δουλειά του και αν το θέατρο λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά στη ζωή του.

Για εσάς είναι έρωτας η δουλειά σας;

Ναι φυσικά. Είναι πολύ σημαντική για να ζω όμορφα και καλά. Όταν υπάρχουν δυσκολίες πτοούμαι, αλλά δεν μπορώ και να με σκεφτώ χωρίς να δουλεύω.

Σκεφτήκατε ποτέ να κάνετε άλλη δουλειά, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί στον χώρο σας;

Τελείωσα το Φ.Π.Ψ. στον τομέα Ψυχολογίας αλλά δεν το έχω εξασκήσει ποτέ αυτό το επάγγελμα. Αντίθετα έχω βρει τρόπους να εξασκήσω τόσο το πτυχίο μου, όσο και το μεταπτυχιακό μου σε συνδυασμό με το θέατρο. Κάνω στον Ιανό σεμινάρια δημιουργικής γραφής για διασκευές πεζού σε θεατρικό έργο, ενεπλάκην στην φιλολογία επιμέλεια και του έργου που ανεβάζουμε τώρα. Οπότε συνδυάζω και τα δύο. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να κάνω κάποια άλλη δουλειά. Όλο γύρω από το θέατρο και το θέαμα γυρίζω!

Το θέατρο λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά στη ζωή σας;

Μπα δεν νομίζω. Το θέατρο συνήθως περισσότερες σκοτούρες μου δημιουργεί, παρά μου τις λύνει. Το να δουλεύω μου αρέσει και με γεμίζει. Το θέατρο είναι μία δύσκολη κι απαιτητική τέχνη και η σχέση που έχω μαζί του, περικλείεται στη φράση: «Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε». Όταν παίξεις μία φορά θέατρο, θες να παίζεις συνέχεια.

Γίνατε ευρέως γνωστός στο κοινό, μέσα από το «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα» και τον ρόλο του «Λεωνίδα». Πώς βιώσατε αυτή την επιτυχία και κατά πόσο βοήθησε στη πορεία της καριέρας σας;

Αυτό που απόλαυσα και απολαμβάνω ακόμη είναι η πολύ μεγάλη αγάπη του κόσμου. Το πρόσωπό μου, λόγω αυτού του ρόλου, έχει αποτυπωθεί στη συνείδησή τους με πολύ θετικό τρόπο και αυτό μου αρέσει. Επαγγελματικά ήταν μία ακόμη ωραία δουλειά. Δεν μου έκλεισε πόρτες. Ίσα ίσα που 20 χρόνια δουλεύω στον χώρο. Έφερε και «έκοψε» δουλειές, όπως συμβαίνει πάντα στο επάγγελμά μας.

Σας έχει τύχει να αποχωρήσετε από δουλειά, λόγω κακής συμπεριφοράς συναδέλφου;

Όχι δεν μου έχει τύχει. Έχω έρθει σε επαφή με άσχημες συμπεριφορές αλλά εστίασα στη δουλειά μου και δεν το πήρα προσωπικά, ούτε με επηρέασε.

Όλο αυτό που συνέβη με το #metoo και τις καταγγελίες που ακούστηκαν, φώτισε ή αμαύρωσε τον χώρο σας;

Όχι βέβαια. Γιατί να αμαυρωθεί ο χώρος μας; Καλώς ειπώθηκαν όσα ειπώθηκαν, με σκοπό να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κι εύχομαι μέσα από τα όσα ακούστηκαν από τον δικό μας χώρο, να πάρουν δύναμη και άτομα από άλλους χώρους. Και τώρα, μπορεί να περνάμε την φάση της αμηχανίας, όπου δεν ξέρουμε τι να πούμε και πώς να το πούμε, χωρίς να προσβάλλουμε κάποιον, αλλά θα περάσει κι αυτό. Ελπίζω σε ακόμη πιο όμορφες και φωτεινές ημέρες στον χώρο μας.

Η τηλεόραση σας λείπει;

Μέχρι πρόσφατα έκανα τηλεόραση, ήμουν στο «Αν ήμουν Πλούσιος» στον ΑΝΤ1. Όχι δεν μου λείπει καθόλου. Απολαμβάνω τις πολύ ωραίες φετινές δουλειές που γίνονται μετά από πάρα πολύ καιρό, θαυμάζω συναδέλφους μου και είμαι θετικά προκείμενος στο να συμμετέχω ξανά. Είναι η δουλειά μου άλλωστε.

Το μεγαλύτερό σας ευχαριστώ το οφείλετε στο θέατρο, στην τηλεόραση ή μοιράζεται ανάμεσα στα δύο;

Γενικά τα πάω πολύ καλά με την ευγνωμοσύνη και λέω και στα δύο ευχαριστώ. Επίσης και στις συνεργασίες μου και στους ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί. Μου είναι πολύ σημαντικό να λέω ευχαριστώ και να ευγνωμονώ για όσα έχω κάνει.

Έχετε ρόλους απωθημένα;

Ρόλους απωθημένα δεν έχω. Θέλω να κάνω πολλά πράγματα και να εξελιχθώ μέσα από την δουλειά μου ή να ρισκάρω με έργα διαφορετικά. Κι επίσης μου αρέσει να μεταμορφώνομαι εσωτερικά και εξωτερικά μέσα από τη δουλειά μου. Ούτε με συγκεκριμένα πρόσωπα θα ήθελα να συνεργαστώ. Πέρασα την περίοδο που φιλοδοξούσα καριέρα στο εξωτερικό, αλλά κατάλαβα ότι αν αφοσιωθώ στη δουλειά μου περνάω καλύτερα, από το να έκανα κάτι άλλο.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved