Ηλίας Παλιουδάκης: «Έχει βιώσει τον “Σασμό” σε προσωπικό επίπεδο»
Showbiz

Ηλίας Παλιουδάκης: «Έχει βιώσει τον “Σασμό” σε προσωπικό επίπεδο»

Πρόσφατα, ο Ηλίας Παλιουδάκης εισέβαλε στη σειρά «Σασμός» με τη λύρα του, ερμηνεύοντας έναν ρόλο «κλειδί» στο πιο δραματικό επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του ανέφερε πώς του έγινε η πρόταση για τη σειρά του Alpha και αν έχει βιώσει τον «Σασμό» σε προσωπικό επίπεδο.

Πώς έγινε η πρόταση να πάρετε μέρος στον «Σασμό»;

Η συνεργασία ξεκίνησε από μία πρόταση που είχα από τον μουσικοσυνθέτη Νίκο Τερζή, ο οποίος μαζί με τον σκηνοθέτη με σκέφτηκαν. Σίγουρα, όμως, αυτό που βοήθησε είναι ότι με τον Νίκο Τερζή έχουμε δουλέψει ξανά στο παρελθόν. Μου έχει γράψει πολλά αγαπημένα τραγούδια, όπως το «Κόρη ενός θεού», αλλά και στη σειρά «Εραστής δυτικών προαστίων» που είχα δανείσει τη φωνή μου στον Αλέξη Γεωργούλη για ένα τραγούδι.

Είπατε αμέσως το «ναι» ή είχατε κάποιον ενδοιασμό;

Φυσικά είπα αμέσως το «ναι», καθώς ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί καλλιτεχνικά το τελευταίο διάστημα. Είναι ένας ρόλος που μπορώ να υπηρετήσω και σε ένα ύφος γνώριμο. Νιώθω ότι έχω σχέση με όλο αυτό που διαδραματίζεται.

Λάβατε μέρος και σε ένα κομβικό επεισόδιο, αυτό της δολοφονίας του «Πετρή». Η ατμόσφαιρα στο γύρισμα ήταν φορτισμένη;

Ίσως ζήσαμε την πιο σημαντική στιγμή της σειράς και ήμουν προσκεκλημένος σε αυτή τη χαρμολύπη. Ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από όσες φορές έχω βρεθεί σε κάποιο γύρισμα. Πολύ έντονα συναισθήματα με μοναδικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς. Ένιωσα και εγώ όλο αυτό το συναίσθημα να με επηρεάζει πάρα πολύ.

Επειδή κατάγεστε από την Κρήτη, έχετε βιώσει τον «Σασμό» σε προσωπικό επίπεδο;

Ναι. Οι παππούδες μου, αλλά και πιο πρόσφατες περιπτώσεις έχουν βιώσει τέτοια πράγματα. Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε, η ιστορία αυτή διαδραματίστηκε στα χωριά του Αποκόρωνα, που είναι ο τόπος μου. Το χωριό μου είναι πολύ μικρό και ονομάζεται Φονές και έχει πολλές τέτοιες ιστορίες.

Έχετε χάσει κάποιον συγγενή σας σε βεντέτα;

Βεβαίως. Οι παππούδες μου είχαν φύγει από ένα χωριό της επαρχίας, χώρα Σφακίων, εξαιτίας βεντέτας και άλλαξαν τόπο διαμονής.

Η μουσική για εσάς ήταν μονόδρομος;

Η μουσική ήταν για μένα «ρούχο» μου, η αγάπη και το παιχνίδι μου. Από 5 χρονών παιδάκι, τραγουδούσα. Επομένως, ήταν για μένα το Α και το Ω.

Το γεγονός ότι ο μπαμπάς σας ήταν ψάλτης, σας έφερε πιο κοντά στον Θεό;

Και η οικογένεια της γιαγιάς μου, από την πλευρά της μητέρας μου ήταν παπάδες, αλλά και το γεγονός ότι ο πατέρας μου ήταν ψάλτης με βοήθησε κυρίως στο να ασχοληθώ σοβαρά με τη βυζαντινή μουσική. Δεν νομίζω, όμως, να επηρέασε τη σχέση μου με τον Θεό. Ίσως ο κάθε άνθρωπος αυτό το έχει μέσα του και είναι κάτι που είτε θες να είσαι κοντά, είτε όχι. Δεν έχει να κάνει με το τι σχέση έχει η οικογένειά σου με την πίστη.

Είστε και από τους ανθρώπους που έχετε βιώσει το θαύμα, καθώς έχετε έρθει αντιμέτωπος με πολλές δυσκολίες στη ζωή σας, όπως το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η κόρη σας.

Είχα την ευλογία να μπορέσω να βιώσω το θαύμα και να το νιώσω. Το μοναδικό που μπορώ να πω είναι ότι το θαύμα αυτό το βίωσα με τη γέννηση της κόρης μου. Την βοήθησα με την προσευχή μου στον Άγιο Εφραίμ και έζησα το θαύμα με το να ξεπεράσει αλώβητη όλο αυτό που της συνέβη.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved