Άγιος Παΐσιος: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες τους – Οι διάσημοι που τον γνώρισαν από κοντά
Showbiz

Άγιος Παΐσιος: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες τους – Οι διάσημοι που τον γνώρισαν από κοντά

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, εμπνέοντος και παρακινώντας μας όλους προς το καλύτερο.

Αναμφίβολα υπήρξε πνευματικός φάρος της χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας, που φώτισε τα πλήθη με τον λόγο και το παράδειγμα του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως και η σειρά του ΜΕGA για να τιμήσει τη μνήμη του, κάνει τα μηχανάκια της Νielsen να χτυπούν κόκκινο. Είκοσι σχεδόν χρόνια μετά την κοίμησή του, οι πιστοί του πληθαίνουν, καθώς πολλαπλασιάζονται οι μαρτυρίες για τα θαύματα του και το δέος για όσα τρομερά είχε,. λένε, προβλέψει. Ανάμεσα στους εκατομμύρια πιστούς του είναι και αρκετοί εκπρόσωποι της ελληνικής showbiz που η γνωριμία τους με εκείνον στάθηκε καταλυτική για την υπόλοιπη ζωή τους. Όλοι τους φυλάνε τα λογία του Αγιου σαν φυλαχτό, αφού τα όσα είχε προφητεύσει για εκείνους, επαληθεύτηκαν με μαθηματική ακρίβεια.

Σταύρος Ζαλμάς

Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο Σταύρος Ζαλμάς δεν θα ξεχάσει ποτέ τη συνάντηση του με τον Άγιο Παΐσιο. «Έχω γνωρίσει τον πατέρα Παΐσιο και έχουμε κουβεντιάσει μερικές φορές. Πήγαινα συχνά με φίλους στο Αγιο Όρος γιατί μας άρεσε η περιπέτεια της πεζοπορίας και αυτή ή ζωή στα μοναστήρια που θύμιζε το βιβλίο το "Όνομα του Ρόδου" και ήταν πολύ γοητευτικό να κουβεντιάσεις με κάποιους μοναχούς και κάποια στιγμή περνώντας ρωτήσαμε πού είναι ο πατέρας, μας έδειξαν και πήγαμε... Μιλήσαμε για πάρα πολλά πράγματα και φτάσαμε κάποια στιγμή στο θέμα της πίστης και της προσευχής και μου λέει "να τους βλέπετε όλους αυτούς, είναι άνθρωποι; αγράμματοι οι οποίοι δεν ξέρουν τίποτα. Ούτε να προσευχηθούν δεν ξέρουν και μου λένε αισθάνομαι κάποια στιγμή ότι θέλω να προσευχηθώ, τι να κάνω; Ξέρετε τι τους λέω; Οταν δεν ξέρουν να πουν προσευχή και αισθάνονται την ανάγκη, να προσευχηθούν, τους λέω, θα λέτε ένα τραγούδι με νόημα". Αυτό με άφησε άναυδο. Πιο ακομπλεξάριστη, ελεύθερη, ευφάνταστη και ανοιχτή στο σύμπαν κουβέντα δεν περίμενα να ακούσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Γιάννης Ζουγανέλης

Τους πάντες είχε συγκλονίσει ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλώντας για τη μεταφυσική εμπειρία που έζησε στο Αγιο Όρος. «Είχα μια συγκλονιστική μεταφυσική εμπειρία και μάλιστα μου συνέβη στο Αγιο Όρος, όπου είχα γνωρίσει τον Αγιο Παΐσιο. Μάλιστα, μου επέτρεψε να έχουμε διαφωνίες γιατί η διαφωνία φέρνει την αρμονία. Εκεί προσκύνησα οστά που πραγματικά ανάβλυζαν μύρο... Βγήκαμε σε ένα μπαλκόνι με έναν καλόγηρο και μου λέει: θα δεις και τα δελφίνια να... πετούν. Πράγματι, μετά από πέντε λεπτά προσευχής και αυτοσυγκέντρωσης του, είδαμε μπροστά μας τη θάλασσα και τα δελφίνια να πετούν κολυμπώντας. Κι η θάλασσα ήταν χιλιόμετρα μακριά. Κι όμως, ο καλόγηρος είχε καταφέρει να φέρει τη θάλασσα με τα δελφίνια μπροστά μας. Μια μαγική εικόνα», εξομολογήθηκε.

Πέτρος Ξεκούκης

Την περίοδο που αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, ο Πέτρος Ξεκούκης ήρθε τετ-α-τετ με τον Γέροντα Παΐσιο. «Τότε, ο πατέρας μου δεν ήθελε να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Πήγα, λοιπόν, στο μοναστήρι όπου είναι μοναχή ή αδελφή μου και 'της ζήτησα να πείσει τον πατέρα μας για να με αφήσει να γίνω ηθοποιός. Τότε η αδελφή μου με συμβούλευσε να πάω στο Άγιον Όρος να συμβουλευτώ κάποιον γέροντα. Και αποφασίζω και πηγαίνω... Όταν έφτασα στο καλυβάκι του,' πριν προλάβω να του μιλήσω, μου λέει: Ξέρεις τι σκέφτομαι; Την ημέρα της κρίσεως θα κρίνει ο Κύριος έκαστον κατά το επάγγελμα αυτού, θα ρωτήσει ο Κύριος "όταν ήσουν στον μάταιο κόσμο, τι δουλειά έκανες;" και θα απαντήσει "ξυλουργός", "άρα θα πας στον Παράδεισο" θα του πει ο Κύριος. "Μηχανικός" θα πει ο άλλος. "Και συ στον Παράδεισο θα πας" θα του πει ο Κύριος. Όταν θα του πει "ηθοποιός", θα πει ο Κύριος "στην κόλαση". Όταν το άκουσα αυτό, τρομοκρατήθηκα. Δεν μπορούσα να εξηγήσω πώς γνώριζε αυτό που θα του πω. Και καθώς τον κοίταζα αποσβολωμένος, μου λέει: "Κάνε όποιο επάγγελμα θες, παιδί μου αρκεί να έχεις τον Χριστό μέσα σου. Όταν θα μιλάς στον κόσμο, να λες για τον Χριστό μας"», έχει πει.

Στέλιος Καλαθάς

Κάθε φορά που μιλάει για τις συναντήσεις του με τον Γέροντα Παΐσιο δεν κρύβει τη συγκίνηση του ο Στέλιος Καλαθάς. «Έχω συναντήσει τον γέροντα Παΐσιο τρεις φορές. Μια φορά είχα πάει κάποιους τυφλούς φίλους, που τους συνόδευα στο Άγιο Όρος και είχαμε πάει στην καλύβα του και δύο φορές τον είχα συναντήσει μόνος μου. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση, είναι αυτή η ηρεμία και η ταπεινότητα στο βλέμμα, η οποία είχε να κάνει με μια φωτεινή ψυχή, αλλά με εντυπωσίασαν και τα λόγια που είπε σε αυτούς τους φίλους μου, οι οποίοι μπορεί να μην είχαν την όραση τους αλλά είχαν τόσα άλλα πλούτη μέσα τους και σαν να τα ένιωσε ο γέροντας. Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους χωρίς να γνωρίζονται», έχει πει.

Πηγή:Χάι

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved