Ήμελλος: «Είμαι θαυμαστής της Μαρίας Πρωτόπαππα και δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τη χαζεύω»
Showbiz

Ήμελλος: «Είμαι θαυμαστής της Μαρίας Πρωτόπαππα και δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τη χαζεύω»

Σασμός: Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο Δημήτρης Ήμελλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

Ο Δημήτρης Ήμελλος αποκάλυψε πως σαν παιδί ήταν συνεσταλμένος, αν και κάποια στιγμή ένα κούρεμά του στάθηκε η αφορμή να φάει αποβολή. Συγκεκριμένα, του είχαν ζητήσει να κουρέψει τα μακριά μαλλιά του, κάτι που δεν έκανε, γιατί ήθελε να είναι ροκ.

Με τον πατέρα του να είναι συμβολαιογράφος, ο ηθοποιός πέρασε στη Νομική, αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική.

«Ο πατέρας μου όταν άφησαν τη Νομική για την υποκριτική δεν το πίστευε και μου έλεγε πως αυτό που κάνω είναι μάταιο. Με την υποκριτική ήταν κάτι ακαριαίο, όπως ένας κεραυνοβόλος έρωτας, που δεν σε νοιάζει το πρακτικό του κομμάτι», δήλωσε στο «Πάμε Δανάη!».

Εκτός από την αποβολή, τα μαλλιά του τού προκάλεσαν κι άλλες περιπέτειες… Όπως είπε ο ίδιος, είχε μαύρα μαλλιά και όταν βρέθηκε το 1995 στη Μόσχα τον σταματούσαν οι αστυνομικοί με καλάσνικοφ στον δρόμο γιατί νόμιζαν πως ήταν Τσέτσενος. Οι αστυνομικοί κατέβαζαν τα όπλα και του ζητούσαν συγγνώμη μόλις τους εξηγούσε ότι σπουδάζει ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Δεν είμαι ψώνιο, απαιτώ να πληρώνομαι και έχω διεκδικήσει τα χρήματά μου. Έχω κάνει μέχρι και αγωγές στο δικαστήριο και μάλιστα ως πρωτόβγαλτος. Είναι άλλο πράγμα να πληρώνομαι γι΄αυτό που κάνω κι άλλο πράγμα να το κάνω για να πληρώνομαι», δήλωσε.

Ο ηθοποιός ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της καραντίνας αναδύθηκε ένα τηλεοπτικό κοινό που δεν υπήρχε πριν. Μάλιστα, ο ίδιος μπήκε στον πειρασμό και πήρε τηλεόραση, την οποία είχε πετάξει συνειδητά από το 2009, όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση και υπήρξε βομβαρδισμός από τα δελτία ειδήσεων: «Επειδή εγώ κολλάω με την τηλεόραση σκέφτηκα να την βγάλω από τη μέση, για να μην έχω “τα ναρκωτικά” μέσα στο σπίτι μου, γιατί αλλιώς θα τα πάρω».

Ο «Σασμός» και ο θαυμασμός για την Μαρία Πρωτόπαππα

«Όταν είπα ναι στον «Σασμό» ήξερα ότι ο έρωτάς μου στη σειρά θα ήταν η Μαρία Πρωτόπαππα. ήταν μέσα στους όρους, ρωτούσα ποιοι θα είναι. Ήθελα να ξέρω με ποιους συζητάνε, μου είχαν πει για τον Δημήτρη Λάλο και την Μαρία Πρωτόπαππα, κι εγώ συνέχισα να ρωτάω εάν ισχύει. Είμαι θαυμαστής της Μαρίας Πρωτόπαππα και δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τη χαζεύω όταν παίζω μαζί της!», είπε.

«Το ερώτημα του πως θα μιλάει ο «Αντώνης» τέθηκε σε εμένα, καθώς μέχρι σήμερα στην Ελλάδα οι ντοπιολαλιές χρησιμοποιούνταν κατά κόρον στις κωμικές σειρές. Σε καμία δραματική σειρά δεν υπήρχε η ντοπιολαλιά κι εγώ θεωρούσα ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτού του βιβλίου και της σειράς είναι η Κρήτη. Ένας Κρητικός καταλαβαίνει ότι δεν μιλάω κρητικά, έχεις κέρδη και απώλειες. Απλώς εύχεσαι τα κέρδη να είναι μεγαλύτερα από τις απώλειες…».

Ο Άγιος Παΐσιος και ο Ιορδάνης

Εκτός από τον «Σασμό», ο ηθοποιός συμμετέχει και στη νέα σειρά του MEGA «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» και ερμηνεύει τον ρόλο του Ιορδάνη.

«Υπήρχαν πολλοί λόγοι για να πω ναι στον «Ιορδάνη» και τη σειρά του MEGA. Ένας βασικός λόγος που είπα ναι είναι επειδή η σειρά ασχολείται με έναν άγιο. Είναι υποχρεωμένοι να το προσέξουν, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Θεώρησα ότι θα ήταν μία προσεκτική παραγωγή, ήταν μονοκάμερο, γυρίστηκε σε φυσικά τοπία. Ήταν σαν σινεμά, ένιωσα μαγεία ως ηθοποιός», είπε.

«Ο Ιορδάνης είναι ο πολιτικός αντίπαλος του πατέρα του Παΐσιου, κάνει αντιπολίτευση, θεωρεί πως άλλο η πίστη και άλλο η πίστη και άλλο η επιβίωση. Τον αγάπησα τον Ιορδάνη από τον «Άγιο Παΐσιο», είναι πολύ Έλληνας, θεωρεί συνεχώς ότι έχει αδικηθεί πολύ από όλους», είπε ο ηθοποιός για τον ρόλο που ερμηνεύει.

Τα θεατρικά σχέδια

Ο Δημήτρης Ήμελλος αυτή την περίοδο εμφανίζεται στο Θέατρο Πορεία με το έργο «Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου», το οποίο βασίζεται στο βιβλίο του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ταρλόου. Δεν πρόκειται για μία παράσταση ντοκιμαντέρ του 1821, δήλωσε ο ηθοποιός, αλλά μυθοπλασία με κάποια ιστορικά στοιχεία για το θέμα του ανθρώπινου φόβου.

«Ο φόβος της απώλειας της απόλαυσης που λέγεται ζωή είναι αυτό που κινεί την ψυχή των ανθρώπων και τις πράξεις τους. Ο Κολοκοτρώνης, τον οποίο υποδύομαι, εδώ είναι ήρωας μυθιστορήματος. Ούτε μπορώ να πιστέψω πως δεν φοβάται, όσο κι αν θέλω γιατί αυτό με βολεύει. Η δράση του Κολοκοτρώνη είναι ότι αντί να ασχοληθεί με τον δικό του φόβο, επέτεινε τον φόβο του άλλου», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

Η οικογένεια

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην οικογένειά του, λέγοντας πως δεν προγραμμάτισε τίποτα και έγινε πατέρας στα 30. Η δουλειά του ηθοποιού, είπε, είναι κάτι βάρβαρο για τα παιδιά, καθώς ακόμα και τα σαββατοκύριακα δουλεύει.

«Όταν πάνε τα παιδιά στα πάρτι με τους γονείς τους, το δικό σου παιδί δεν σε έχει και νομίζω ότι έλειψα πολύ στον γιο μου. Κι εκείνος μου έλειψε πολύ και προσπαθήσαμε αργότερα να καλύψουμε το κενό με έναν τρόπο. Εξαιτίας του παθιάσματός μου με τη δουλειά είναι δύσκολο να είμαι καλός σύντροφος και καλός πατέρας… Το παιχνίδι της συντροφικότητας είναι ωραίο, νομίζεις συνεχώς ότι το βρήκες και δεν ισχύει τελικά», είπε.

Ο Δημήτρης Ήμελλος αποκάλυψε πως αφήνεται εύκολα σε μία σχέση και δένεται, ωστόσο δεν του αρέσουν οι δεσμεύσεις.

«Υπήρξα παντρεμένος και χώρισα πριν πολλά χρόνια, ήταν μία δέσμευση για όσο κράτησε. Παρόλο που χώρισα όταν ο γιος μου ήταν 8 ετών, ήταν μία δέσμευση που κρατάει μέχρι σήμερα. Μπορεί με την πρώην γυναίκα μου να διαφωνούμε, αλλά μιλάμε στο τηλέφωνο. Δεν έγινε ξαφνικά ξένος άνθρωπος… Από τη στιγμή που αποφάσισα να κάνω ένα παιδί με την πρώην γυναίκα μου, έχω δεσμευτεί και αυτό είναι δέσμευση ζωής», είπε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved