Showbiz

Πηνελόπη Πλάκα: «Έχω εικόνες με αίματα στα μάτια μου, φοβόμουν, χτυπούσε η καρδιά μου»

Η Πηνελόπη Πλάκα βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της ζωής της, βιώνοντας επαγγελματική και προσωπική επιτυχία.

Η νεαρή ηθοποιός σε συνέντευξή της ανέφερε αν ο τίτλος του «σέξι κοριτσιού» αισθάνθηκε να την περιορίζει και αν υπήρξε ποτέ κάποιος σύντροφός της που προσπάθησε να καταπατήσει την αξιοπρέπειά της.

Πιστεύεις στον Θεό;

Βέβαια, πάντα νιώθω δίπλα μου τον Θεό. Πήγα σε εκκλησιαστικό σχολείο, δεν ήταν όμως ο λόγος που με έκανε να πιστεύω στον Θεό. Έχω ανάγκη να πιστεύω κάπου, αυτό μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζω.

Πότε αισθάνθηκες πιο έντονη την παρουσία του;

Όταν είχα τις απώλειες αυτές, για ένα μεγάλο διάστημα στράφηκα στον Θεό για να πάρω δύναμη και όντως πήρα. Είναι πολύ βοηθητικό να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που χάσαμε από αυτή τη γη, βρίσκονται κάπου χαρούμενοι και μας περιμένουν.

Υπήρξε περίοδος που τιμωρούσες τον εαυτό σου;

Πολλές φορές το κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Και εγώ το κάνω ακόμη, φυσικά λόγω της ψυχοθεραπείας και της προσωπικής δουλειάς με τον εαυτό μου το έχω ελαχιστοποιήσει.

Ο τίτλος του «σέξι κοριτσιού» αισθάνθηκες ποτέ να σε περιορίζει;

Στην αρχή αισθανόμουν ότι με εγκλώβιζε και με ενοχλούσε. Ένιωθα ότι με αδικεί. Με την πάροδο του χρόνου κατάλαβα πως πρέπει να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι. Αν αποπνέω κάτι τέτοιο, καλώς το αποπνέω και είναι στο χέρι μου να αποδεικνύω με σκληρή δουλειά ότι μπορώ να είμαι αυτό και κάτι άλλο που μπορεί να μου αρέσει περισσότερο.

Τελευταία βλέπουμε όλο και περισσότερα περιστατικά γυναικοκτονιών. Υπήρξε ποτέ κάποιος σύντροφός σου που προσπάθησε να καταπατήσει την αξιοπρέπειά σου;

Αυτό το θέμα με συγκλονίζει. Κάθε μέρα ξυπνάω με το βάρος του γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα στην κοινωνία μας. Προσωπικά δεν έχω πέσει θύμα ενός τέτοιου περιστατικού. Παρόλα αυτά και εμείς οι ίδιοι έχουμε λειτουργήσει και σαν θύτες και σαν θύματα σε μικρά καθημερινά πράγματα. Είναι στο χέρι μας να αντιληφθούμε τι έχουμε κάνει λάθος, τι έχουμε κάνει σωστά, τι έχουμε δεχτεί και γιατί. Αυτό το μάθημα πρέπει να μπει και στα σχολεία. Θυμάμαι στο σχολείο μου να χτυπάει το κουδούνι και να πηγαίνουν τα αγόρια να παίξουν ξύλο. Έχω εικόνες με αίματα στα μάτια μου, φοβόμουν, χτυπούσε η καρδιά μου. Πολλές φορές τα περιστατικά αυτά, όπως βλέπουμε στα κανάλια, καταλήγουν σε θάνατο. Πάντα υπήρχαν όλα αυτά, απλά τώρα οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν γι’ αυτά και να τα προβάλλουν. Η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά πάντα οδηγεί στο φως.

Πηγή:ΕΓΩ

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved