Πηνελόπη Πλάκα: «Το ριάλιτι δεν μου ταιριάζει»
Showbiz

Πηνελόπη Πλάκα: «Το ριάλιτι δεν μου ταιριάζει»

Η Πηνελόπη Πλάκα αποτελεί -αναμφίβολα- αντιπροσωπευτικό δείγμα της αξεπέραστης ελληνικής γοητείας!

Η ηθοποιός μίλησε για τα επαγγελματικά της, για τον ρόλο της στη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» και για τις προτάσεις που έχε δεχθεί για να συμμετάσχει σε ριάλιτι.

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε επαγγελματικά;

Βρίσκομαι σε έναν «οργασμό» εργασίας και είναι πάρα πολύ ωραίο. Καθημερινά έχω 10-11ωρα γυρίσματα για το «Χαιρέτα μου τον πλάτανο». Τα τελευταία δύο χρόνια που βρίσκομαι στην καθημερινή σειρά της ΕΡΤ, κάνω μόνο αυτό, γιατί είναι πολύ απαιτητικός ο ρόλος μου.

Τι σε ιντρίγκαρε στον συγκεκριμένο ρόλο;

Είχα τελειώσει μόλις μια επιτυχημένη χρονιά με το «Πέτα τη Φριτέζα» και ο σκηνοθέτης Ανδρέας Μορφονιός μου έκανε αυτή την πρόταση. Τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια, γι’ αυτό θεώρησα ότι αυτό που μου προτείνει θα ήταν καλό για μένα. Και όντως είναι, γιατί μου άρεσε από την αρχή αυτός ο ρόλος. Είναι μια μετρημένη κοπέλα, πολύ κοντά στην ελληνική νοοτροπία και σε εμένα, τολμώ να πω. Τις περισσότερες φορές υποδυόμουν κοπέλες λίγο πιο σέξι, λίγο περίεργες. Αυτή τη φορά είναι μια φυσιολογική κοπέλα και μου άρεσε πολύ.

Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχία της σειράς;

Ο κόσμος καθημερινά μπαίνει σε μια κλειδαρότρυπα και ταυτίζεται με τους ήρωες και τις αναμνήσεις τους, μιας και έχει πάρα πολλά στοιχεία του χωριού. Γελάει πάρα πολύ και επιπλέον η σειρά αποτελείται από ένα υπέροχο καστ.

Εσύ έχεις αναμνήσεις από το χωριό;

Σαφώς. Τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής μου μεγάλωσα στο χωριό μου το Άδεντρο Θεσσαλονίκης, όπου ζούσα με τη γιαγιά και τον παππού μου. Ξυπνούσα με τα κοκοράκια, μάζευα αβγά, πηγαίναμε με το τρακτέρ ο παππούς μου και εγώ στο χωράφι, σπέρναμε καλαμπόκια και ρύζια. Τα έχω ζήσει όλα αυτά.

Πώς σου φαίνεται το ότι η ΕΡΤ έχει στραφεί στη μυθοπλασία προβάλλοντας αξιόλογες σειρές;

Πάρα πολλά χρόνια θα έπρεπε να υπάρχουν σειρές στο κρατικό μας κανάλι. Στην ΕΡΤ αξίζουν άπειρα συγχαρητήρια για τη στροφή που έχει κάνει και το αξίζει αυτό. Δίνει δουλειά σε πάρα πολλούς ηθοποιούς και τεχνικούς.

Πολλοί συνάδελφοί σου ειδικά αυτή την εποχή είπαν «ναι» για να συμμετάσχουν σε κάποιο ριάλιτι. Σου έχουν προτείνει κάτι τέτοιο;

Χρόνια τώρα μου συμβαίνουν τέτοιες προτάσεις, αλλά είμαι προς το παρόν κάθετη σε αυτό. Δεν λέω όμως μεγάλα λόγια, γιατί δεν ξέρεις ποτέ πώς τα φέρνει η ζωή. Δεν είναι πάντως κάτι που μου ταιριάζει.

Γιατί αρνείσαι τις προτάσεις αυτές;

Μέσα από τους ρόλους μου κρύβομαι πίσω από ένα προσωπείο, δεν είμαι η Πηνελόπη και αυτό με κάνει να νιώθω άνετα. Δεύτερον δεν μου αρέσει τόσο πολύ η προβολή της προσωπικής ζωής, αν μιλάμε για ένα ριάλιτι που έχει τέτοια στοιχεία. Από τη στιγμή που δουλεύω, δεν έχω κάποιο λόγο να συμμετέχω κάπου αλλού.

Απογοητεύσεις έχεις βιώσει στην πορεία σου;

Ναι έχει συμβεί! Κάθε φορά όμως που έχω απογοητευτεί με κάτι ή με έχει δυσκολέψει μια συνεργασία δεν τα παρατάω, προσπαθώ να ανταπεξέλθω με όση δύναμη έχω για να τελειώσει και να πάω παρακάτω. Απλά την άλλη φορά αυτό που θα με πειράξει, θα προσπαθήσω να το οχυρώσω και μόνο αν αισθάνομαι άνετα θα είμαι μέρος της εκάστοτε δουλειάς.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved