Πηνελόπη Πλάκα: «Έχω νιώσει άβολα, το απώθησα με τον τρόπο μου και πήγα παρακάτω»
Showbiz

Πηνελόπη Πλάκα: «Έχω νιώσει άβολα, το απώθησα με τον τρόπο μου και πήγα παρακάτω»

Με το επιβλητικό παρουσιαστικό της, το αστείρευτο ταλέντο και το σαγηνευτικό της βλέμμα, η Πηνελόπη Πλάκα καθηλώνει το κοινό που δεν χορταίνει να την παρακολουθεί.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της ανέφερε αν έχει έρθει αντιμέτωπη με σεξουαλικές παρενοχλήσεις και για το σημαντικότερο μάθημα που ανακάλυψε μέσω της ψυχανάλυσης.

Έχεις έρθει αντιμέτωπη με σεξουαλικές παρενοχλήσεις;

Όχι σε τέτοιο βαθμό με αυτά που οι άνθρωποι κατήγγειλαν στο #metoo. Έχω νιώσει άβολα, το απώθησα με τον τρόπο μου και πήγα παρακάτω.

Στο παρελθόν συνεργάστηκες με κάποιους από τους καταγγελλόμενους ηθοποιούς, όπως με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ποια ήταν η δική σου εμπειρία με εκείνον;

Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» δεν είχε καταλάβει ούτε εγώ, ούτε κανένας μας το οτιδήποτε. Ήταν τυπικός στη δουλειά του, χαρούμενος και δεν έδινε κανένα δικαίωμα. Από εκεί και πέρα όλα αυτά που ακούσαμε μας συγκλόνισαν και μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Το δικαστήριο όμως είναι κοντά και η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της.

Έχεις εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη;

Εύχομαι να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να καλύπτουμε τίποτα. Πρέπει να ζούμε σε έναν κόσμο με αγάπη και αλληλεγγύη. Να σεβόμαστε τα όρια και τα δικά μας και των άλλων ανθρώπων. Αυτά που ακούσαμε δεν είναι ωραία πράγματα και δεν με βρίσκουν καθόλου σύμφωνη.

Για τον Παύλο Χαϊκάλη, με τον οποίο είχες συνεργαστεί στους «Συμμαθητές», επίσης ακούστηκαν περίεργα πράγματα και ότι είναι ένας ιδιόρρυθμος χαρακτήρας…

Ειλικρινά δεν είχα καταλάβει τίποτα. Μπορεί να έρχεται κάποιος στο γύρισμα και να είναι φυσιολογικός και χαρούμενος, όμως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε τι κάνει όταν κλείσει την πόρτα του σπιτιού του. Προφανώς και σοκαριστήκαμε, κάποιες φήμες ωστόσο για άλλα πράγματα κυκλοφορούσαν, όχι για τις καταγγελίες. Αυτά ήταν σοκαριστικά.

Θα ξανασυνεργαζόσουν με κάποιους από αυτούς;

Δεν νομίζω, γιατί δεν θα ένιωθα ωραία και άνετα.

Αντιμετωπίζεις τα πράγματα με μεγάλη ωριμότητα, πόσα χρόνια έχεις κάνει ψυχανάλυση;

Είχα διαστήματα που την σταματούσα, αλλά πάνω-κάτω 5-6 χρόνια σίγουρα.

Ποιο είναι το σημαντικότερο μάθημα που ανακάλυψες μέσω της ψυχανάλυσης;

Ότι δεν είμαστε τίποτα. Καλό είναι να μάθουμε να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή, να είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτά που μας συμβαίνουν και να ζητάμε εύκολα συγγνώμη, αν πρέπει να ζητήσουμε, γιατί τη μια μέρα υπάρχουμε και την άλλη όχι. Έχουμε θεϊκό στοιχείο μέσα μας, αλλά δεν σημαίνει ότι είμαστε Θεοί.

Έχεις δηλώσει πως από μικρή με τον θάνατο είχες μια περίεργη σχέση. Τι εννοούσες;

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που η γιαγιά μου, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είχα το άγχος ότι θα την χάσω. Ήταν η γυναίκα που με μεγάλωσε μέχρι τα 6 -7 χρόνια, γιατί ζούσα με εκείνη και τον παππού μου. Της είχα την πιο πολλή αδυναμία που θα μπορούσα να έχω σε κάποιον σε αυτή τη γη. Θυμάμαι τον εαυτό μου να λέει «σήμερα θα φύγει», «αύριο θα φύγει». Παρακαλούσα τον Θεό να ζήσει. Ήμουν 4-5 ετών και έχω τέτοιες μνήμες. Με τα χρόνια όμως επειδή έζησα όλη αυτή τη διαδικασία, κατάλαβα πως όλοι χάνουμε τους ανθρώπους μας. Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής, ερχόμαστε και φεύγουμε.

Η απώλεια της γιαγιάς σου ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου;

Όλες οι απώλειες που είχα είτε ήταν των παππούδων μου, είτε πρόσφατα του σκύλου μου, ήταν τα πιο δύσκολα πράγματα που πέρασα.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved