Ιάκωβος Μυλωνάς: «Πληρώθηκα πολύ καλά από τη σειρά “Μαρία η Άσχημη”»
Showbiz

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Πληρώθηκα πολύ καλά από τη σειρά “Μαρία η Άσχημη”»

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς είναι ένας πολυτάλαντος ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός.

Ο ίδιος μίλησε για το πώς βλέπει σήμερα την τηλεόραση και με ποιους ηθοποιούς από τη σειρά «Μαρία η Άσχημη» έχει κρατήσει επαφές.

-Σε σχέση με τότε και τώρα, πώς βλέπεις την τηλεόραση;

Μετά το 2008 υπήρξε μία πολύ μεγάλη καταστροφή. Δηλαδή θυμάμαι ότι μετά είχα πάει στη Νέα Υόρκη, μου είχαν κάνει πρόταση να μείνω εκεί κι εγώ δεν τη δέχθηκα γιατί λέω θα γυρίσω Αθήνα, όπου το τηλέφωνό μου για δουλειά, χτυπάει συνέχεια. Και μόλις ήρθα, «έσκασε» η οικονομική κρίση και όλα αποδιοργανώθηκαν. Μετά δεν σκέφτηκα να φύγω, άρχισα να διδάσκω σε μια δραματική σχολή κι ασχολήθηκα με τη σκηνοθεσία και το γράψιμο. Λόγω της οικονομικής κρίσης τότε, μπήκα και σε άλλα μονοπάτια της τέχνης, πέρα από ηθοποιός, σπούδασα και στη Φιλοσοφική σχολή. Τότε γίνονταν ελάχιστες σειρές και όλοι έμεναν απλήρωτοι. Οι μισθοί ήταν σε βαθμούς πείνας.

-Στη «Μαρία την Άσχημη» ήταν εντάξει οι οικονομικές σας απολαβές, φαντάζομαι.

Ναι. Δεν είχε ξεσπάσει ακόμη αυτή η κρίση. Οι μισθοί ήταν πάρα πολύ καλοί, πλουσιοπάροχοι. Πληρώθηκα πολύ καλά, όπως και στην αμέσως επόμενη σειρά. Μετά όμως, ξεκίνησαν να έρχονται τα προβλήματα στην τηλεόραση.

-Με τους ηθοποιούς από τη σειρά, έχετε επαφές σήμερα;

Με αυτήν που είμαστε πολύ αγαπημένοι, είναι η Φιλίτσα Καλογεράκου που στη σειρά υποδυόταν τη «Μαρκέλλα», σύζυγο του «Αλέξη Μαντά» (Άνθιμος Ανανιάδης). Με την οποία συνεργαστήκαμε και στο θέατρο και θέλουμε να κάνουμε κι άλλα επαγγελματικά πράγματα στο μέλλον. Με τα υπόλοιπα παιδιά, λόγω συνθηκών όχι, δεν έχω επαφές. Με τη Βίκυ Πρωτογεράκη κάναμε λίγο παρέα, αλλά μετά χαθήκαμε. Όλοι με την κρίση που ήρθε στην τηλεόραση, μπήκαμε σε διαδικασία να βρούμε τρόπους επιβίωσης και ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του. Όπως συνέβη σε κάθε άνθρωπο στην κοινωνία.

-Η τηλεόραση για σένα σήμερα, τι ρόλο παίζει;

Για ένα διάστημα είχα μείνει Θεσσαλονίκη για ένα πρόβλημα υγείας της μητέρας μου και πήρα μέρος στο Μακεδονία TV, σε μια εκπομπή με την Ιωάννα Λίλλη. Μου άρεσε αυτή η εμπειρία. Μετά ήθελα να επιστρέψω Αθήνα πάλι. Βλέπω ότι γίνονται ωραίες σειρές στην τηλεόραση σήμερα, αλλά μου αρέσει πολύ και το σινεμά, όπου ασχολήθηκα γράφοντας το σενάριο για μια ταινία. Έχω γράψει σενάριο και για τηλεοπτική σειρά. Η τηλεόραση είναι ένα πολύ ωραίο μέσο όπου ο κόσμος σε καλεί στο δικό του σπίτι με έναν τρόπο. Μου έχουν κάνει προτάσεις, αλλά ήταν με άσχημες οικονομικές απολαβές και δεν θέλω να «ρίξω» τον εαυτό μου. Μιλάμε για μισθούς πείνας. Και από τη στιγμή που έχω γίνει παραγωγός θεάτρου, έχω το δικό μου θεατρικό εργαστήρι, κλπ, δεν έχω τέτοιες ανάγκες. Για να επιστρέψω, πρέπει να είναι ένας καλός ρόλος με ανάλογα χρήματα. Δεν θα πάω να δουλέψω δωρεάν, γιατί έτσι είναι σαν να υποτιμώ τον εαυτό μου και τη δουλειά μου!

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved