Παντελής Παπαδόπουλος: «Η αγάπη εμπεριέχει σύμβαση, ενώ ο έρωτας όχι. Ο έρωτας είναι υπέρβαση»
Showbiz

Παντελής Παπαδόπουλος: «Η αγάπη εμπεριέχει σύμβαση, ενώ ο έρωτας όχι. Ο έρωτας είναι υπέρβαση»

Θέατρο Τέχνης, Επίδαυρος, επιλεκτικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και διδασκαλία είναι μόνο λίγοι από τους σπουδαίους σταθμούς που έχει στο γεμάτο βιογραφικό του ο Παντελής Παπαδόπουλος.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για το πιο συγκινητικό χειροκρότημα που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα, για όσα τον γεμίζουν και του δίνουν χαρά και αν υπάρχει κάτι που να τον έχει πληγώσει πολύ στην καριέρα του.

-Ποιο είναι το πιο συγκινητικό χειροκρότημα που έχετε δεχτεί μέχρι σήμερα;

Όταν βγαίναμε στην Επίδαυρο, ήταν φοβερά τα χειροκροτήματα. Βέβαια μετά έβγαινε ο Κουν και έκλεβε την παράσταση, έσπαγαν τα χέρια από τα παλαμάκια. Το 1998 όταν κάναμε τον «Ορέστη» του Ευριπίδη, στην Επίδαυρο, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, θυμάμαι ότι έκανα τον άγγελο και πήρα τρία χειροκροτήματα. Όταν τελειώσαμε, σχολίασε ο Θάνος ότι σήμερα ο Παπαδόπουλος, πήρε τόσο χειροκρότημα που δεν έχει ξανά γίνει στην Επίδαυρο. Ήταν πολύ συγκινητικό.

-Μιλήστε μου για τον άνθρωπο Παντελή. Τι σας γεμίζει; Τι σας δίνει χαρά;

Η γυναίκα μου και τα παιδιά πρώτα απ’ όλα. Λέω εκείνους, γιατί αν πω πρώτα το θέατρο και το διαβάσει η γυναίκα μου, θα μου πει «εμ τι θα έλεγες εσύ, πρώτο το θέατρο».

-Η τόσο μεγάλη και σπουδαία καριέρα απαιτεί προσωπικές θυσίες;

Έλειψα από την οικογένειά μου. Να είναι καλά η γυναίκα μου. Ήταν και εκείνη ηθοποιός, ίσως και καλύτερη από εμένα, αλλά δούλεψε ελάχιστα και αφοσιώθηκε στα παιδιά μας. Είναι η ηρωίδα μου, το στήριγμα για όλους μας. Αν δεν την είχα, ίσως να μην ήμουν αυτός που είμαι.

-Tι είναι αυτό που κάνει μια σχέση αγάπης να αντέχει στον χρόνο;

Από ένα σημείο και μετά, είναι η κατανόηση και η συνεννόηση. Η αγάπη πάντα υπάρχει, αν κι εγώ πιστεύω στον έρωτα. Η αγάπη εμπεριέχει σύμβαση, ενώ ο έρωτας όχι. Ο έρωτας είναι υπέρβαση.

-O γιος σας Τάσος Παπαδόπουλος, επέλεξε επίσης την υποκριτική τέχνη. Φαντάζομαι από μικρός έχει πάει στις σημαντικότερες θεατρικές σκηνές…

Σωστά. Παίζουμε μαζί και στην παράσταση, αλλά υποδύθηκε και τον Μάνθο στην «Αγάπη παράνομη». Είναι ωραίο να δουλεύουμε μαζί. Δεν παρεμβαίνω ιδιαίτερα, όλα είναι δουλειά του σκηνοθέτη. Όταν είμαι σε μια δουλειά, είμαι πολύ συνεργάσιμος. Αν μου ζητήσει κάποια συμβουλή θα του την δώσω, αλλά μέχρι εκεί. Ο Τάσος έχει δει παράσταση επάνω στη σκηνή της Επιδαύρου. Έχει μεγαλώσει στο σανίδι.

-Υπάρχει κάτι που να σας έχει πληγώσει πολύ στην καριέρα σας;

Ιδιαίτερα όχι. Μικροπράγματα. Μπορεί κάποια στιγμή στο θέατρο Τέχνης να ήθελα ένα άλλο ρόλο από αυτό που πήρα και να μου φάνηκε ότι αδικούμαι, αλλά στο τέλος αγαπούσα κάθε ρόλο μου. Όπως λέω και στους μαθητές μου, είναι μερικοί ρόλοι που τους παίρνεις από έρωτα και άλλους από συνοικέσιο, αν λοιπόν το συνοικέσιο δεν το κάνεις έρωτα, τελείωσε, απέτυχες.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved