Ντάνιελ Νούρκα: «Ο ρατσισμός είναι κάτι που δεν μπορώ να το χωνέψω»
Showbiz

Ντάνιελ Νούρκα: «Ο ρατσισμός είναι κάτι που δεν μπορώ να το χωνέψω»

Ο Ντάνιελ Νούρκα έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό μέσα από την πολύ επιτυχημένη σειρά του MEGA «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα», που προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 22.00.

Από το πρώτο επεισόδιο κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού ως Αλφρεντ. Ωραίος, νέος και, όπως φαίνεται, ταλαντούχος, ο Ντανιέλ γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς του σε ηλικία 5 ετών.

Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο Κιάτο, ενώ στα 18 αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα, για να σπουδάσει τεχνικός δικτύων και τηλεπικοινωνιών. Οι δύο μεγάλες του αγάπες είναι η υποκριτική και το ποδόσφαιρο, ωστόσο οι συγκυρίες δεν τον είχαν βοηθήσει, μέχρι και πριν από λίγο καιρό, να ασχοληθεί με αυτά.

Πρωταγωνιστείς σε μια σειρά του που έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι η πρώτη σου τηλεοπτική δουλειά;

Ναι, η πρώτη - πρώτη και τυχερή, ελπίζω. Δεν γίνεται να μη νιώθεις τυχερός όταν συνεργάζεσαι με αυτούς τους ανθρώπους, από τους δημιουργούς μέχρι τους συναδέλφους, τους τεχνικούς, όλους. Δεν ένιωσα στιγμή μη ευπρόσδεκτος ή περίεργα.

Εσύ υποδύεσαι τον Αλφρεντ, ο οποίος είναι ζευγάρι με την Τζένη. Ολοι νομίζουν ότι είσαι Αγγλος, ενώ στην πορεία μαθαίνουν ότι η καταγωγή σου είναι από την Αλβανία, από όπου κατάγεσαι και στην πραγματικότητα.

Ναι, όμως μεγάλωσα στο Κιάτο και πήγα σχολείο εκεί. Είναι πολύ ωραία περιοχή. Είναι μεν μια κλειστή κοινωνία, κάτι που έχει και τα κακά του. Ηρθα 18 χρόνων στην Αθήνα και δεν ξέρω πώς είναι να μεγαλώνεις εδώ. Κάπου εκεί στην εφηβεία, στο Λύκειο, άρχισα να το σκέφτομαι να γίνω ηθοποιός. Μετά, όταν ήρθα στην Αθήνα, μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω σε κάποιες παραστάσεις και να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό.

Πώς βρέθηκες στη σειρά;

Εμαθα μέσω του μάνατζερ μου για τον συγκεκριμένο, ρόλο και ήρθαμε σε επαφή αρχικά τηλεφωνικώς, μετά μέσω Skype, και εντέλει βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να συζητάμε. τώρα μαζί. Ετυχε το ότι είμαι από την Αλβανία, το οποίο εμένα μου το έκανε λίγο πιο εύκολο, αλλά θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε.

Μετά το γύρισμα σκεφτόσουν ότι ακόμη δεν το έχουμε ξεπεράσει, ότι υπάρχει ρατσισμός;

Δυστυχώς συμβαίνει ακόμη. Πιστεύω, όχι τόσο στις μεγαλουπόλεις όσο σε πιο μικρές κοινωνίες. Οταν πρωτοδιάβασα το σενάριο, υπήρχαν κάποιες στιγμές που έλεγα·: «Κοίτα να δεις, ακόμη συμβαίνει». Δηλαδή, μέσα από το γέλιο θίγει πολύ ωραία τον ρατσισμό και όλες αυτές τις διακρίσεις που γίνονται, αλλά δυστυχώς είναι πράγματα τα οποία ακόμη συμβαίνουν εν έτει 2022. Είναι τραγικό όμως το να διαχωρίζεις κάποιον από το χρώμα του και από την καταγωγή του, γιατί είναι κάτι τυχαίο. Ο ρατσισμός είναι κάτι που δεν μπορώ να το χωνέψω.

Εσύ έχεις βιώσει ρατσισμό;

Ως προς το πρόσωπο μου, δεν μπορώ να πω ότι έχω ζήσει τον ρατσισμό. Εχουν υπάρξει στιγμές βέβαια που ένιωθα ότι είμαι κάπως διαφορετικός από τα υπόλοιπα παιδιά -όλα ήταν από την Ελλάδα- ή λόγω της προφοράς μου στην αρχή, αλλά από εκεί και πέρα, όχι, δεν νιώθω ότι έχω ζήσει ρατσισμό.

Πηγή:Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved