Κατερίνα Λέχου: «Ποτέ δεν έψαχνα τους ρόλους της ωραίας»
Showbiz

Κατερίνα Λέχου: «Ποτέ δεν έψαχνα τους ρόλους της ωραίας»

Η Κατερίνα Λέχου μίλησε για το #Metoo και για το αν την εκπλήσσει η έκρηξη βίας μέσα στην κοινωνία.

Η αγαπημένη ηθοποιός ανέφερε επίσης αν έχει δουλέψει το μέσα της και αν μετά τα πενήντα έκανε έναν πρώτο απολογισμό.

Ενας χρόνος #ΜeΤοο. Μια πρώτη εκτίμηση;

«Θετική, αλλά είμαστε σε πολύ-πολύ προταρχικό στάδιο, Γιατί αυτή η ιστορία είναι μια ιστορία χρόνων. Το ν' αλλάξεις το σκεπτικό των ανθρώπων, τη νοοτροπία τους ή τη σκέψη μιας γυναίκας ότι "κι αν φάω μια σφαλιάρα δεν πειράζει", θέλει πολύ χρόνο. Είναι όμως μια ευοίωνη αρχή».

Η έκρηξη βίας μέσα στην κοινωνία σας εκπλήσσει;

«Νομίζω ότι πάντα συνέβαιναν όλα αυτά, απλώς δεν τα μαθαίναμε, δεν έβγαιναν προς τα έξω. Σαφώς όλοι έχουμε και τη βία μέσα μας, όπως έχουμε και τα πάντα. Καθοριστικός είναι ο τρόπος που καλλιεργείται. Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα ενεργή στα social media έως καθόλου, έχω γνώση του τι συμβαίνει. Η λεκτική βία που ασκείται είναι ανεπίτρεπτη, γιατί ο τρόπος που εκφραζόμαστε κάνει τη διαφορά, θεωρώ ότι θέλει μεγάλη αντίσταση όλο αυτό - δεν ξέρω αν υπάρχει. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να εκφράσω τη γνώμη μου απλώς για να την εκφράσω».

Σε τι άλλο αντιστέκεστε;

«Στους τοξικούς ανθρώπους, στο να χάνω τον καιρό μου σε συναναστροφές που δεν με αφορούν πια. Ακόμα κι όταν πάω να πέσω σε παγίδες, σπρώχνω τον εαυτό μου να στραφεί σε άλλη κατεύθυνση. Η μεγαλύτερη δίνη είναι μέσα μας κι αυτό είναι το πιο δύσκολο στοίχημα. Ετσι μπορω και επιβιώνω και μπορώ ν' αντισταθώ σε όλη τη θλίψη και το κακό υπάρχει σ αυτόν τον κόσμο».

Εχετε δουλέψει το μέσα σας;

«Μόνο το μέσα μου δουλεύω… Αυτός είναι ο στόχος μου».

Θέλατε να ανατρέψετε την εικόνα της ωραίας και μόνο;

Από νωρίς το είχα αυτό μέσα μου. Ποτέ δεν έψαχνα τους ρόλους της ωραίας. Η μεταμόρφωση με ενδιαφέρει, εξωτερική αλλά κυρίως εσωτερική. Ούτε μεγάλωσα με το μότο της ωραίας, οπότε δεν προσπάθησα να απαλλαγώ απ’ αυτή την εικόνα, γιατί δεν την είχα για εμένα. Βέβαια, μεγαλώνοντας, από τις αντιδράσεις των άλλων καταλάβαινα ότι κάτι βλέπουν που εγώ δεν βλέπω. Εκεί θορυβήθηκα λίγο γιατί έρχονταν ρόλοι «γκόμενας» στους οποίους απλώς έλεγα «όχι». Έχασα πολλά, αλλά άνοιξε ένα πεδίο ευρύτερο για εμένα».

Μετά τα πενήντα, κάνατε έναν πρώτο απολογισμό;

«Προτιμώ τους καθημερινούς απολογισμούς γιατί είναι μικρότερος ο λογαριασμός, μπορείς να τον πληρώσεις, να τον βελτιώσεις. Γιατί στα άλλα μπορεί να πέσει μεγάλο το φορτίο», είπε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved