Σασμός - Θάνος Μπίρκος: «Τα πράγματα για τον Αστέρη και τον Τόλη θα γίνουν πιο σκληρά στη φυλακή»
Showbiz

Σασμός - Θάνος Μπίρκος: «Τα πράγματα για τον Αστέρη και τον Τόλη θα γίνουν πιο σκληρά στη φυλακή»

Ο Θάνος Μπίρκος υποδύεται τον Τόλη στον «Σασμό».

Πρόκειται για το συγκρατούμενος του Αστέρη στη φυλακή, έναν στυγνό εγκληματία με παρουσιαστικό που ξεγελά...

Πώς φτιάξατε το ρόλο του Τόλη, ενός περίεργου τύπου, που φαίνεται μεν χαριτωμένος, αλλά αποδεικνύεται δολοφόνος;

Έκανα μεγάλη έρευνα στο Διαδίκτυο, αναζητώντας στοιχεία για την ψυχολογία των δολοφόνων. Πώς είναι να αφαιρείς μια ζωή, τι κουβαλάς μέσα σου μετά από ένα φόνο, αν το μετανιώνεις, αν αυτό σβήνει με τον καιρό, αν σε βασανίζουν οι τύψεις. Το σενάριο βέβαια είναι ο μπούσουλας μου. Όπως λέει ο Τόλης στον Αστέρη, «η πράξη μας δεν σβήνει από τη μνήμη εύκολα, λιγοστεύει με τον καιρό, ξεθωριάζει. Στη φυλακή σε ξεχνάει και ο Θεός, ο ίσκιος μας είναι πολύ βαρύς».

Έχετε επισκεφθεί ποτέ φυλακή;

Όχι, αλλά θα ήθελα να το κάνω με αφορμή το ρόλο μου στο «Σασμό». Η φυλακή είναι ένα πολύ σκληρό μέρος, όπως διαπίστωσα μέσα από τη διαδικτυακή μου έρευνα. Ο Τόλης προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό τον Αστέρη στη φυλακή με το πρόγραμμα που έχει στην καθαριότητα, με τα απίθανα πράγματα που λέει για τα φαγητά, τα τραγούδια, τη μουσική, την Αντιγόνη. Θέλει να ανεβάσει την Αντιγόνη για να κάνει και τον Αστέρη να ξεχαστεί. Τον συμπαθεί ο Τόλης τον Αστέρη, θέλει να τον στηρίξει, να μην μπλέξει σε ομάδες με άλλους κρατούμενους και χάσει άδικα τη ζωή του. Με λίγα λόγια, προσπαθεί να του δώσει λόγο για να ζήσει εκεί μέσα, γιατί νιώθει ότι ο Αστέρης καταρρέει μέρα με τη μέρα και δεν θα τη βγάλει καθαρή, ψυχολογικά έχει παραιτηθεί. Ο Τόλης τα βλέπει πλέον τα πράγματα πιο απλά, διαχειρίζεται την καθημερινότητα και κάνει τα χατίρια των άλλων που τον υποτιμούν για να τον αφήσουν ήσυχο. Έχει σμιλευτεί στη σκληράδα της φυλακής.

Έχει μετανιώσει για το έγκλημα του;

Όχι. Δολοφόνησε έναν εργολάβο που είχε σχέση με τη γυναίκα του και πιστεύω ότι θα το έκανε ξανά. Σαν κουβάρι θα ξετυλιχτεί το έγκλημα του. Σκότωσε αυτόν που καταχράστηκε την περιουσία του με εννέα μαχαιριές. Δεν τον έφαγε με ένα όπλο μπαμ και κάτω, αλλά τον μαχαίρωσε εννέα φορές! Μιλάμε για οργή, για θυμό. Του προκάλεσε πόνο, αφού τον υπνώτισε. Σίγουρα είναι διαφορετική η ψυχολογία ενός ανθρώπου που κάνει φόνο εκ προμελέτης από κάποιον που φτάνει σε αυτή την πράξη εν βρασμώ ψυχής. Στο «Σασμό» σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες έχουν ένα κοινό, όλοι κινούνται από τον έρωτα. Από την Αργυρώ, τον Αστέρη, τον Μαθιό και τη Βασιλική, μέχρι τον Τόλη, τη Στέλλα, τον Αντώνη, τον Αγγελο, τη Θοδώρα, τον Γιώργη και τον Πετρή, ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη όλων. Ο έρωτας τους οδηγεί και παίρνουν τις αποφάσεις που παίρνουν. Ή, καλύτερα, θα έλεγα ότι τους οδηγεί το πάθος είναι κακός σύμβουλος.

Τι είναι ο Τόλης για τον Αστέρη;

Ο Τόλης έχει περάσει όλη τη διαδικασία που τώρα αντιμετωπίζει ο Αστέρης στις φυλακές και ξέρει. Έχει κάνει τον πρώτο κύκλο, οπότε αναγνωρίζει το φορτίο που κουβαλάει στις πλάτες του ο Αστέρης και συνειδητοποιεί ότι, αν θέλει να τον γλιτώσει από την κατάθλιψη και τις κακές σκέψεις, πρέπει να τον ταλαιπωρεί. Ο Τόλης νιώθει ότι ο Αστέρης πρέπει να πάτησε τη σκανδάλη πάνω σε καβγά, αν την πάτησε τελικά αυτός. Όταν θα βρεθεί η Σεμίνα, ως μάρτυρας, θα αποκαλύψει την αλήθεια. Δεν επιτέθηκε ο Αστέρης στον Πετρή, το λόγο πήγε να του ζητήσει για το ψεύτικο άλλοθι, θολωμένος επειδή τον κορόιδεψαν και επηρεασμένος . από τη μάνα του. Όταν πήγε να τσακωθεί με τον Πετρή, ο Αστέρης δεν κρατούσε όπλο. Είναι ηθικός χαρακτήρας.

Ο Τόλης τι φοβάται;

Ότι ο Αστέρης, βοηθώντας τον Καραπάνο, έχει επιλέξει άθελα του στρατόπεδο. Του λέει ότι μέσα στη φυλακή μπορούν να συμβούν τα πάντα και να χάσει τη ζωή του. Δεν θέλει να τον δει να γίνεται μέλος σε κάποια συμμορία. Αλλά ο Αστέρης βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Είναι ένα καλό παιδί από μια κλειστή κοινωνία, δεν έχει σχέση με τον υπόκοσμο. Παρ' όλα αυτά, τα πράγματα και για αυτόν και για τον Τόλη θα γίνουν πιο σκληρά, δεν έχετε δει τίποτα ακόμη.

Από μικρός θέλατε να γίνετε ηθοποιός;

Από μικρός ψαχνόμουν στο θέατρο, έδωσα εξετάσεις και πέρασα σε δραματική σχολή. Σπούδασα θέατρο γιατί αυτή η τέχνη μου άρεσε πολύ, ειδικά η κωμωδία. Και τον Τόλη τον αντιμετώπισα σαν μια θεατρική δουλειά. Δεν ξεχώρισα ότι τώρα κάνω τηλεόραση.

Πηγή:7ΜέρεςTV

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved