Κωνσταντίνος Πεσλής: «Η έπαρση δεν οδηγεί πουθενά. Πόσω μάλλον έναν νέο ηθοποιό»
Showbiz

Κωνσταντίνος Πεσλής: «Η έπαρση δεν οδηγεί πουθενά. Πόσω μάλλον έναν νέο ηθοποιό»

Ο Κωνσταντίνος Πεσλής ανήκει στη νέα γενιά ηθοποιών που κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο έχοντας ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ξεκίνησε τα καλλιτεχνικά του βήματα συνεργαζόμενος με τον Μανούσο Μανουσάκη στο «Κόκκινο ποτάμι», ενώ συστήθηκε ευρύτερα στο κοινό μέσα από την αστυνομική δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Ηλιος».

Αν και είστε τελειόφοιτοι δραματικής σχολής, μπήκατε νωρίς στην παραγωγική διαδικασία.

«Οταν ήμουν στο πρώτο έτος βρέθηκα να παίζω στο "Κόκκινο ποτάμι" του Μανούσου Μανουσάκη, που για μένα ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα. Είχα πάει ως κομπάρσος σε ένα γύρισμα κι επειδή είχαμε κάνει ένα σεμινάριο στη σχολή μαζί, με θυμήθηκε και με ρώτησε αν θέλω να βοηθήσω. Του απάντησα ότι θέλω να δω πώς γίνεται η κινηματογράφηση και μου απάντησε: "Μην κάνεις γύρισμα. Περνά από το γραφείο μου να υπογράψουμε και θα σου δώσω έναν ρόλο". Ηταν να παίξω σε τρία επεισόδια κι έμεινα όλη τη σεζόν».

Στη συνέχεια ήρθε ο ρόλος του Πέτρου στον «Ηλιο». Το αποδίδετε στην τύχη, στο ταλέντο ή στην καλή συγκυρία;

«Δεν θα έλεγα ότι είναι κυρίως θέμα ταλέντου. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να συμβούν ώστε να κλείσει μια δουλειά.. Υπάρχουν πολύ πιο ταλαντούχα. παιδιά από εμένα που δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία. Είναι θέμα τύχης να πετύχει ία κατάλληλα άτομα στη σωστή στιγμή, ύστερα θέμα ωριμότητας για το πώς θα διαχειριστείς την κατάσταση, αλλά και αντίληψης για το πού πας και τι βάρος αναλαμβάνει στους ώμους σου, και μετά έρχεται το ταλέντο. Επειδή η σκηνοθέτης του Ήλιου" Βίκυ Μανώλη ήταν μαθητευόμενη του Μανούσου Μανουσάκη, είχα ένα μπόνους ως προς το να με εμπιστευτεί κι εκείνη».

Απ' όσα λέτε φαίνεται ότι η δημοσιότητα δεν σας έχει επηρεάσει.

«Η έπαρση δεν οδηγεί πουθενά. Πόσω μάλλον έναν νέο ηθοποιό που έχει μόλις μπει στα πράγματα. Αν καβαλήσει το καλάμι χάνεις όλη την ουσία και κυρίως την εξέλιξη. Στο επάγγελμα του ηθοποιού δεν σταματάει ποτέ η εκπαίδευση σε όποια ηλικία και να είσαι».

Μεγάλο σχολείο η τηλεόραση;

«Είναι ένα διαφορετικό πεδίο. Στις δραματικές σχολές κυριαρχεί η θεατρική παιδεία. Ο κ. Μανουσάκης μου έδωσε χώρο και πολλές συμβουλές. Παράλληλα συνεργάστηκα με σπουδαίουW ηθοποιούς από τους οποίους πήρα πράγματα και όλα αυτά μπόρεσα να τα χρησιμοποιήσω στον "Ηλιο"».

Οπως κι εσείς, ο Πέτρος, ο ήρωας που υποδύεστε είναι ένα ώριμο για την ηλικία του παιδί.

«Ο Πέτρος ως χαρακτήρας είναι αρκετά αντιφατικός σε σχέση με τα 17χρονα παιδιά της ηλικίας του. Είναι υπερβολικά ώριμος, αποφεύγει να μπλέκει, ξέρει να ξεχωρίζει το καλό και το κακό, είναι επιλεκτικός με τους ανθρώπους που συναναστρέφεται και κάνει ό,τι μπορεί για την οικογένεια του βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό του. θα κοιτάξει να είναι καλά η μητέρα και τα αδέλφια του και μετά εκείνος».

Τελικά έγινε αποδεκτός από τα αδέλφια του. Ομως δεν πρόλαβε να χαρεί τον πατέρα του τον Φίλιππο που δολοφονήθηκε.

«Δεν ξέρω αν τελικά ο Πέτρος κατάφερε να κερδίσει τον στόχο του να γίνουν οικογένεια γιατί δεν πρόλαβε να τον ζήσει και πολύ. Σίγουρα δέθηκε μαζί του σε έναν βαθμό. Κρίμα που δεν κατάφερε να προχωρήσει η σχέση μεταξύ τους».

Τώρα σκοτώνεται και ο Δημήτρης, που είναι για εκείνον μια δεύτερη πατρική φιγούρα. «Οντως τον χάνει και η αλήθεια είναι πως στον Πέτρο στάθηκε σαν πατέρας κι έγιναν πολύ καλοί φίλοι, μια φιλία που δεν σταμάτησε ούτε με τον χωρισμό του Δημήτρη με τη Λήδα. Μετά από αυτά τα γεγονότα η σειρά θα μεταφερθεί έναν χρόνο μετά. Μπαίνουν νέα πρόσωπα που θα εμπλακούν με τους πρωταγωνιστές και θα δημιουργηθούν νέες ιστορίες».

Τον Πέτρο πώς θα τον δούμε;

«Ο Πέτρος πηγαίνει να σπουδάσει ιατρική στην Αμερική όπου βρίσκεται και η γιαγιά του η Αλεξάνδρα, θα είναι μαζί με τον αδελφό του τον Αρη, ενώ η Εύα και η Λένα μένουν πίσω στην Καβάλα», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved