Ευλαμπία Ρέβη: «Στην Εύβοια έφτασα τον εαυτό μου στα όρια του»
Showbiz

Ευλαμπία Ρέβη: «Στην Εύβοια έφτασα τον εαυτό μου στα όρια του»

Η Ευλαμπία Ρέβη αν και δεν ονειρευόταν να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, απολαμβάνει το ότι βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων.

Η όμορφη δημοσιογράφος μαζί με τον Ακη Παυλόπουλο μας ενημερώνει κάθε πρωί μέσα από την εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του Οpen.

Πότε κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς Ποτέ δεν ήθελα να γίνω δημοσιογράφος.

Την επιλογή αυτή την οφείλω στην αδελφή μου, Χαρά, που συμπλήρωσε το μηχανογραφικό μου λίγα λεπτά πριν το καταθέσω και μάλιστα μετά από έντονη αντιπαράθεση. Ετσι, βρέθηκα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, μαζί με όλα τα βιβλία για να δώσω ξανά πανελλήνιες. Θυμάμαι τους συμφοιτητές μου να λένε ο ένας ότι θέλει να κάνει πολιτικό ρεπορτάζ, ο άλλος αστυνομικό, μια φίλη πως επιθυμεί να γίνει η επόμενη Μάγια Τσόκλη και εμένα μέσα μου να αναρωτιέμαι «τι δουλειά έχω εδώ;». Κατά τη διάρκεια των σπουδών, όμως, σκέφτηκα πως ίσως η δημοσιογραφία είναι το επάγγελμα που μου ταιριάζει και πριν από 12 χρόνια αποφάσισα να το εξασκήσω. Εκτοτε εργάζομαι αδιάκοπα και, παρότι υπάρχουν φορές που αναρωτιέμαι αν έπραξα το σωστό, στο τέλος της ημέρας καταλήγω στο ότι αγαπώ πολύ τη δουλειά μου.

Ηταν στόχος σου η παρουσίαση;

Στόχος μου ήταν και παραμένει το ρεπορτάζ. Το επάγγελμα αυτό με κέρδισε, γιατί αγαπώ πολύ την ανθρώπινη επικοινωνία. Μου αρέσει να ακούω, να συζητώ με όσο πιο πολλούς ανθρώπους μπορώ και να βοηθώ όπου μπορώ και υπάρχει ανάγκη. Το πιο ενδιαφέρον σημείο της δουλειάς μας είναι το γεγονός ότι βρίσκεσαι μπροστά στην καρδιά των εξελίξεων, εκεί όπου γράφεται μικρό ή μεγάλο μέρος της σύγχρονης Ιστορίας.

Φέτος, εσύ και ο Ακης Παυλόπουλος δίνετε το πρωινό ενημερωτικό στίγμα της ημέρας στο Open. Πώς είναι η συνεργασία σας;

Αψογη! Ο Ακης είναι ένας εξαίρετος συνάδελφος με πολύ χιούμορ, πάντοτε, προσηνής και καλοπροαίρετος. Γελάμε πολύ μα και μαθαίνω πολλά στο πλάι του.

Ποια είναι η φιλοσοφία της εκπομπής;

Με σοβαρότητα και νηφαλιότητα κρατά με τις αποστάσεις που οφείλουμε, για να ενημερώνουμε τον κόσμο με ψυχραιμία. Δίνουμε στον κόσμο μια σφαιρική εικόνα για όλα όσα απασχολούν την επικαιρότητα και φιλοξενούμε πολλές, διαφορετικές φωνές από διάφορες πτυχές της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Στην τηλεόραση εκφράζεσαι χωρίς δεύτερες σκέψεις;

Οχι, όπως και δεν το κάνει κανείς δημοσιογράφος που σέβεται τις αρχές και τον κώδικα δεοντολογίας μας. Αυτό που πιστεύω, όμως, θα το πω.

Συγκίνησε η on air αντίδραση σου, όταν λύγισες στις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια... Πώς ένιωσες;

Εχω καλύψει όλες τις καταστροφές της τελευταίας και πλέον δεκαετίας. Ημουν και στο Μάτι, αλλά στην Εύβοια έφτασα τον εαυτό μου στα όρια του. Ηταν τέτοιες οι συνθήκες, η ένταση και η διάρκεια, που δεν υπήρχε καθόλου χρόνος ούτε για να φας, πολλώ δε μάλλον να ξεκουραστείς. Ενιωσα αυτό που είδε όλος ο κόσμος, να «σπάω» σε ζωντανή σύνδεση.

Πηγή:Real Life

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved