Κώστας Καπώνης: «Τον πρώτο λόγο στην τηλεόραση τον έχει το εμπορικό τμήμα»
Showbiz

Κώστας Καπώνης: «Τον πρώτο λόγο στην τηλεόραση τον έχει το εμπορικό τμήμα»

Ο σεναριογράφος της σειράς «Η γη της ελιάς», Κώστας Καπώνης μίλησε για την τηλεοπτική συνθήκη στην Ελλάδα.

Επίσης ανέφερε ποιο ξένο σενάριο θαυμάζει και τι σειρές αγαπούν οι Έλληνες.

«Η γη της ελιάς». Τι σκεφτήκατε μόλις ακούσατε τον τίτλο; Τι έχετε αγαπήσει στη σειρά αυτή;

Ο τίτλος αποδίδει πολύ όμορφα την ουσία της ιδέας της σειράς, που ανήκει στη Βάνα Δημητρίου. Η «γη της ελιάς» διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή στη Μάνη, που κρατά ακόμα πάρα πολλά από τα στοιχεία της ιδιαίτερης παράδοσης της. Αναπτύσσουμε τις ιστορίες μας- πάνω στον καμβά που συνθέτουν οι άνθρωποι, το τοπίο και οι παραδόσεις της Μάνης. Αναπόφευκτα, οι συγκρούσεις, τα συναισθήματα, οι αποφάσεις και η στάση ζωής των χαρακτήρων υπαγορεύονται από όλα αυτά. Αυτό είναι η δυσκολία και - η δημιουργική πρόκληση σε αυτή τη σειρά. Πέρα, όμως, από το σενάριο, θέλω να αναφερθώ στην εξαιρετική δουλειά που κάνει η σκηνοθετική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα Γεωργίου, και στην πολύ υψηλής ποιότητας παραγωγή της Μake It.

Τι πιστεύετε ότι έχει ανάγκη η ελληνική τηλεόραση;

Αυτό είναι μια πολύ παλιά συζήτηση που δεν καταλήγει πουθενά, δυστυχώς. Το πολύ-πολύ να γίνεις γραφικός αραδιάζοντας προτάσεις ή στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα. Αφήστε το, λοιπόν. Αρκεί να σκεφτούμε ότι τον πρώτο λόγο στην τηλεόραση, μιλάω για την ιδιωτική, τον έχει πάντα το λεγόμενο «εμπορικό τμήμα». Από την άλλη, πολύ σοφό ο Σαββόπουλος μας τραγούδησε το «Σ' ευχαριστώ, ω εταιρεία!». Από αυτήν εξαρτόμαστε όλοι, δημιουργικοί και θεατές.

Ποιον ξένο σεναριογράφο θαυμάζετε;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον. Θα σας έλεγα, όμως ότι ζηλεύω τον Φίλιπ Επστάιν, που έγραψε το σενάριο του «Καζαμπλάνκα», και τον Λέοναρντ Σρέιντερ από το «Φιλί της γυναίκας-αράχνης». Θα ήθελα, επίσης, να είχα γράψει το σενάριο της ταινίας «Αδέσποτα σκυλιά» του Σαμ Πέκινπα.

Τι σειρές αγαπούν οι Ελληνες;

Εχω την εντύπωση, ότι προτιμούν τις δραματικές. Οι μεγάλες επιτυχίες ήταν στην πλειονότητα τους δραματικές σειρές, καθημερινές ή εβδομαδιαίες. Υπήρξαν, όμως, και τεράστιες επιτυχίες από κωμωδίες, όπως το «Παρά πέντε», «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Μαύρα μεσάνυχτα», «Πενήντα-πενήντα» και άλλες.

Πηγή:Real Life

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved