Αντιγόνη Κουλουκάκου: «Όταν με γνώρισε ο Αλ Πατσίνο εντυπωσιάστηκε με το όνομα μου»
Showbiz

Αντιγόνη Κουλουκάκου: «Όταν με γνώρισε ο Αλ Πατσίνο εντυπωσιάστηκε με το όνομα μου»

Η περίπτωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου είναι από τις λίγες που η τελειότητα -εξωτερική και εσωτερική- δεν είναι ουτοπική, δεν είναι προκλητική, δεν είναι τυχαία και σίγουρα δεν είναι εκνευριστική.

Η ηθοποιός μίλησε για την επιστροφή της στην Ελλάδα, για το αν είχε δύσκολες στιγμές στο εξωτερικό και για τη συνεργασία της με τον Paolo Sorrentinο και τη γνωριμία της με τον Αl Pacino.

Eπέστρεψες πριν από λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Τι σε κράτησε εδώ;

Τα όνειρα μου, γιατί εδώ πήραν σάρκα και οστά. Οι άνθρωποι και τα projects που μου πρότειναν ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν στην παρούσα φάση της ζωής μου. Εννοείται αυτό σε συνδυασμό με την οικογένεια, τους φίλους και την καθημερινότητα μου εδώ, όπως και το απέραντο γαλάζιο, ο αττικός ουρανός και το "φως το ελληνικό, που με κάνουν να ελπίζω για τα καλύτερα και να προσπαθώ γι' αυτά.

Ένιωθες μόνη σου στο εξωτερικό; Είχες δύσκολες στιγμές;

Δεν ένιωσα ποτέ μόνη μου γιατί τα πάω καλά με τη μοναχικότητα μου, με τη μοναξιά που έχω τη στιγμή που το επιλέγω εγώ. Πολλές φορές αποζητώ να είμαι μόνη μου. Το μόνο που μου έλειπε είναι το να ανήκω κάπου, να μπορώ να αφεθώ. Αυτό που λέμε εδώ στην Ελλάδα είμαι η κόρη κάποιου, είμαι η αδελφή κάποιου. Να νιώθω αυτό που έχει στο εγωιστικό DΝΑ του ο Έλληνας.

Και στις σχέσεις σου πώς ισορροπείς αυτή τη μοναχικότητα που λες ότι έχεις ανάγκη;

Ο έρωτας και η αγάπη είναι ένα μη ελεγχόμενο πράγμα. Τα υπόλοιπα στη ζωή τα ελέγχεις, τα ερωτικά δεν νομίζω ότι μπορείς. Γι' αυτό λέγονται παράφορα συναισθήματα Δεν υπάρχουν κανόνες, ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά, ανάλογα με το πώς αισθάνεται. Και επιτρέπω στον εαυτό μου να ζει χωρίς να κρίνω οτιδήποτε νιώθω.

Εντοπίζεις διαφορές στον τρόπο που δουλεύουμε στην Ελλάδα και τον τρόπο που δούλεψες σε παραγωγές του εξωτερικού;

Αυτό εννοείται, και είναι λογικό. Βέβαια τώρα, στη «Γη της Ελιάς», συνεργάζομαι με μια παραγωγή που δουλεύει με πρότυπα εξωτερικού και με ανθρώπους που έχουν διάθεση για λύσεις χωρίς να χάνουν το χαμόγελο τους και τη θετική ενέργεια που λέγαμε πριν. Όλα είναι θέμα διαχείρισης και διάθεσης. Προβλήματα και δυσκολίες υπάρχουν καθημερινά, είτε από εμάς, είτε επειδή μπορεί ξαφνικά ν' αρχίσει να βρέχει ενώ έχεις ένα εξωτερικό γύρισμα! Αυτά τα χρόνια που είμαι στη δουλειά έχω καταλάβει ότι η συζήτηση και ο διάλογος είναι το Α και το Ω, όπως και ο σεβασμός στις ιεραρχίες και η εμπιστοσύνη στην ειδικότητα του καθενός.

Βέβαια, έχεις κάνει συνεργασίες όπως αυτές με τον Paolo Sorrentinο και τον Αl Pacino, οπότε φαντάζομαι ότι ο πήχης σού είναι ανεβασμένος. Πώς ήταν να δουλεύεις με τόσο σημαντικούς καλλιτέχνες;

Sorrentino είναι έρωτας, είναι μαέστρος που σε εμπνέει και τον ακολουθείς και στην κόλαση! Είναι εξαιρετικά τελειομανής και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Επιβλέπει τα πάντα - και την παραμικρή λεπτομέρεια. Και σε αυτό μοιάζουμε. Οι φίλοι μου το λένε «ψυχαναγκασμό» ή ότι δεν χαλαρώνω ποτέ. Εγώ γελάω αλλά ίσως να έχουν δίκιο. Με τον ΑΙ Ρaccino δεν έχω δουλέψει, αλλά τον γνώρισα προσωπικά και με εντυπωσίασε, θέλω σαν τρελή να συνεργαστούμε, και μάλιστα θέλω να δουλέψω μαζί του όχι, στον κινηματογράφο, αλλά στο θέατρο. Είναι συγκλονιστικός θεατρικά! Θυμάμαι πως όταν γνωριστήκαμε ξαφνιάστηκε με το όνομα μου. Ακουσε ότι υπάρχει μια ηθοποιός που λέγεται Αντιγόνη και μου είπε ότι «δεν είσαι μόνο τραγωδία, είσαι μια όμορφη, ζωντανή τραγωδία». Εγώ, δυστυχώ δεν μπόρεσα να πω τίποτα, ντράπηκα. Και μετά σκεφτόμουν πόσα θα μπορούσα να του είχα πει. Ξέρεις, όλοι οι καλλιτέχνες που έχω συναντήσει ανά τον κόσμο, λατρεύουν την Ελλάδα και τα αρχαία κείμενα.

Πηγή:DownTown

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved