Μαρία Tζομπανάκη: «Στην Αμερική η νοσταλγία για το παιδί μου ήταν ωκεανός που κολυμπούσα κάθε μέρα»
Showbiz

Μαρία Tζομπανάκη: «Στην Αμερική η νοσταλγία για το παιδί μου ήταν ωκεανός που κολυμπούσα κάθε μέρα»

Η Μαρία Τζομπανάκη είναι «καπετάνισσα», αυθεντική Κρητικιά με αξίες που την ορίζουν παντοτινά.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για το τραγούδι «Ρόδο μου» και αν ο ρυθμός είναι κομμάτι της ψυχής της.

- Το ολοκαίνουργιο «Ρόδο μου», που κυκλοφορεί από την Alpha Records είναι τραγούδι της μάνας;

«Είναι γραμμένο πριν από δύο χρόνια περίπου, παραγγελιά στη στιχουργό του Νικολέτα Καυγαλάκη, που μετέφερε τα συναισθήματα μου ως μάνα για το γιο μου. Ήμουν στην Αμερική και η νοσταλγία για το παιδί μου ήταν ωκεανός που κολυμπούσα κάθε μέρα στα νερά του. Είναι, λοιπόν, ένα τραγούδι ξεκάθαρα γραμμένο και τραγουδισμένο για τον Ορφέα μου. Η συνθέτριά του, η ταλαντούχα Χούλα Δασκαλομαρκάκη, μου πρότεινε μια ανάσα πριν από τον ερχομό της πανδημίας, να συμμετέχω στο cd που ετοίμαζε και ήταν αφιερωμένο στην πρέσβειρα Πολιτισμού της Κρήτης. Με συγκίνησε, όπως και ότι τραγουδά ο μεγάλος μας Βασίλης Σκουλάς. Η μουσική μας, ο χορός και οι μαντινάδες είναι ένα με το DΝΑ των Κρητικών. Μαθαίνουμε να χορεύουμε μόλις σταματήσουμε να μπουσουλάμε και οι μαντινάδες είναι το έμμετρο κουβεντολόι μας με τον θεό».

- Ο ρυθμός είναι κομμάτι της ψυχής σας;

«Αναζητώ πάντα και το ρυθμό στο λόγο. Το έχουν στο έργο τους όλοι οι σπουδαίοι κλασικοί συγγραφείς του παγκόσμιου και ελληνικού ρεπερτορίου. Καμιά λέξη δεν είναι τυχαία τοποθετημένη, καμιά φράση δεν είναι αστήρικτη. Και βέβαια η μουσική και ο χορός είναι συστατικά σφιχτά πλεγμένα με τον τρόπο που εκφράζουμε οι Κρήτες τα συναισθήματα μας. Είτε θρηνούμε δύσκολους αποχωρισμούς είτε γιορτάζουμε την αγάπη, έχουμε τη μουσική και την ποίηση στρώμα και μαξιλάρι».

- Ως επίτιμη πρέσβειρα του Κρητικού Πολιτισμού, μας συστήνετε να αγκαλιάσουμε και να προβάλουμε την παράδοση μας;

«Εδώ και 21 χρόνια έχω δημιουργήσει το Κέντρο Πολιτισμού και Πράσινου Τουρισμού "Μαργαρίτες", με έδρα τον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό που βρίσκεται στις ρίζες του Ψηλορείτη, καθώς και τη ΜΚΟ “Orfeus". Σκοπός των φορέων είναι η διάσωση και η διάδοση της πολιτισμικής παράδοσης της Κρήτης. Με τοπικές στην αρχή και μετά και με διεθνείς δράσεις. Η πατρίδα μου, η κουλτούρα και ο πολιτισμός της, είναι ο πυρήνας των δράσεων μου από τα 20 μου χρόνια. Έθνος που δεν προστατεύει την πολιτισμική του παράδοση, είναι δέντρο χωρίς ρίζες», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved