Δανίκας: Έχω κάνει πάρα πολλές δουλειές παράλληλα με το θέατρο για να συμπληρώσω το εισόδημα μου
Showbiz

Δανίκας: Έχω κάνει πάρα πολλές δουλειές παράλληλα με το θέατρο για να συμπληρώσω το εισόδημα μου

Ο Κωνσταντίνος Δανίκας μίλησε για το αν φοβάται το επόμενο βήμα τηλεοπτικά μετά τις «Άγριες Μέλισσες».

Επίσης, ο Κωνσταντίνος Δανίκας, σχολίασε αν η υποκριτική έχει λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά στις απώλειες ή δύσκολες στιγμές.

Η υποκριτική έχει λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά στις απώλειες ή δύσκολες στιγμές;

Πολλές φορές. Η υποκριτική εμπεριέχει ενδοσκόπηση. Χρόνο με το χρόνο και δουλειά με τη δουλειά γνωρίζεις τον εαυτό σου, γνωρίζεις τις ιδιοτροπίες σου, χαρακτηριστικά που είχες κρυμμένα μέσα σου. Ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς . ενός ηθοποιού είναι να ανακαλύψει τις κρυμμένες πτυχές του εαυτού του. Μία διαδικασία που δεν είναι πάντα ευχάριστη, αλλά επίπονη και επώδυνη. Πάνω από όλα όμως όλη αυτή η διαδικασία, φέρει την εξωτερίκευση των όποιων συναισθημάτων, μαζί με μία προσωπική λύτρωση.

Φοβάστε το επόμενο βήμα τηλεοπτικά μετά τις «Άγριες Μέλισσες»;

Δεν είναι τόσο πολύ φόβος, όσο περισσότερο άγχος. Όπως στα-περισσότερα καλλιτεχνικά επαγγέλματα έτσι και οι ηθοποιοί, στο τέλος κάθε δουλειάς, έχουμε το άγχος για την επόμενη. Εργάζομαι 24 χρόνια στο θέατρο και δεν θυμάμαι καμία χρόνια να μην έχω άγχος ή έστω αυτό τον μικρό φόβο για το επόμενο βήμα Από την α όμως, όλη αυτή η επαγγελματική ανασφάλεια σε κρατάει σε εγρήγορση, τόσο στη δουλειά σου όσο και στη ζωή σου και αυτό νομίζω είναι κάτι που προτιμώ, από τη σιγουριά και την ρουτίνα.

Πώς είναι να έχεις νονό σου τον Γιώργο Μαρίνο;

Η σχέση μου με τον Γιώργο Μαρίνο και λόγω συνεργασίας με τον πατέρα μου, κράτησε μέχρι τα εφηβικά μου χρόνια. Μέχρι τότε εγώ ούτε ήξερα, ούτε ήθελα, ούτε φανταζόμουν πως θα γίνω ηθοποιός, οπότε δεν θυμάμαι να μου είχε δώσει καμία συμβουλή για τη ζωή και σίγουρα όχι για το επάγγελμα. Από την άλλη το ταλέντο του, η ευφυΐα του, η σκηνική του παρουσία και γενικότερα η πληθωρική του προσωπικότητα ήταν από μόνα τους μία έμπνευση. Δεν νομίζω να χρειάζεσαι συμβουλή από τον Γιώργο Μαρίνο, απλά πρέπει να κοιτάς, να παρατηρείς και να εμπνέεσαι.

Σκέφτεστε τον εαυτό σας τα επόμενα χρόνια με οικογένεια και παιδιά;

Γιατί όχι; Δεν απορρίπτω τίποτα, ούτε προγραμματίζω κάτι, μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής, μου αρέσει να μην ξέρω η θα συμβεί αύριο, όπως μου αρέσει να μην ξέρω τι μου ξημερώνει η επόμενη μέρα, η επόμενη χρονιά. Το μόνο στο οποίο στοχεύω, είναι να είμαι ερωτευμένος με τον άνθρωπο μου και να χαίρομαι την κάθε στιγμή της ζωής μου.

Κάνατε άλλες δουλειές πριν γίνετε ηθοποιός;

Τι ηθοποιός θα ήμουνα αν δεν είχα κάνει και ένα σωρό άλλες δουλειές; Εργάζομαι από 16 περίπου χρόνων, αυτοβούλως, χωρίς να έχω πραγματική ανάγκη από δουλειά. Μόνο και μόνο για να αποκτήσω την ανεξαρτησία μου. Οι πρώτες μου λοιπόν δουλειές ήταν σε καφετέριες και μπαρ αλλά έχω κάνει πάρα πολλές δουλειές στη ζωή μου παράλληλα με το θέατρο για να συμπληρώσω το εισόδημα μου. Έχω δουλέψει ηλεκτρολόγος, πωλητής, οικοδομή, μπάρμαν, σερβιτόρος, DJ, και η λίστα δεν τελειώνει. Ποτέ δεν με τρόμαξε ούτε με κούρασε η δουλειά, ο μόνος μου φόβος ήταν και είναι η απραξία.

Πηγή:ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved