Μαίρη Βιδάλη: «Ελπίζω να είμαι κι εγώ σύντομα σε κάτι τηλεοπτικό ξανά»
Showbiz

Μαίρη Βιδάλη: «Ελπίζω να είμαι κι εγώ σύντομα σε κάτι τηλεοπτικό ξανά»

Ποιος θα ξεχάσει την Μαίρη Βιδάλη στο ρόλο της Έλενας Ρωσσίδη στη θρυλική σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ζωή»;

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για το πώς προέκυψε ο ρόλος της στη σειρά, για όσα θυμάται από εκείνη την περίοδο και για το εάν υπήρχαν αστεία περιστατικά στα γυρίσματα.

-Πώς προέκυψε ο ρόλος σας στη σειρά;

Αρχικά να σας πω ότι ήμασταν και είμαστε πολύ δεμένοι με την οικογένεια του Νίκου Φώσκολου. Η συνεργασία μου με τον Νίκο Φώσκολο, ξεκίνησε όταν μου εμπιστεύτηκε την «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στην ταινία «17 σφαίρες για έναν άγγελο». Μετά ένα διάστημα ήταν κυριολεκτικά άνεργος και με κάλεσαν με τη γυναίκα του σπίτι τους και μου ‘παν να ανεβάσω ένα θεατρικό έργο. Το θεατρικό αυτό δεν ανέβηκε ποτέ, αλλά ενσωματώθηκε αργότερα σαν μια ιστορία μέσα στη «Λάμψη». Κάποια στιγμή λοιπόν ο Φώσκολος μου ζήτησε να παίξω στο «Καλημέρα Ζωή» για λίγα επεισόδια μαζί με τον Θάνο Καληώρα και τον Χρήστο Φωτίδη. Εξελίχθηκε μετά η ηρωίδα μου, γιατί είχε πολύ μεγάλη απήχηση στην ιστορία. Κι έτσι μπήκα στο μόνιμο καστ. Παράλληλα εκείνη την περίοδο έπαιζα και στο θέατρο με τον Γιώργο Βασιλείου και τον Γιώργο Ματαράγκα. Ήμασταν από το πρωί στα γυρίσματα της σειράς, μέχρι και το βράδυ στο θέατρο, όλη μέρα μαζί. Αφού θυμάμαι με ρωτούσε η γυναίκα του Γιώργου Βασιλείου: «Μαίρη, τι κάνει ο Γιώργος;».

-Τι θυμάστε από αυτή τη περίοδο της σειράς;

Θυμάμαι αρχικά ότι με φώναζαν «ο θηλυκός Θεοχάρης». Ο Νίκος Φώσκολος ήθελε να είμαστε πολύ δυνατοί στις εκφράσεις μας, σε ένταση και αληθινοί. Στον υπερβολικό βαθμό. Θυμάμαι μας έλεγε: «Θέλω να παίζετε στην τηλεόραση και να έρχονται από τα διπλανά δωμάτια να σας δουν». Θυμάμαι επίσης την υπερβολική κούραση από τα γυρίσματα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι είχα πρεμιέρα στο Βεάκειο για την παράσταση «Ιφιγένεια εν Ταύροις», όπου έπαιζα την Ιφιγένεια και από την αρχή ως το τέλος, ο ρόλος απαιτούσε να είμαι στη σκηνή. Είχα γύρισμα λοιπόν από το πρωί μέχρι τις 6 και μισή το απόγευμα. Και στις 8 και μισή είχα πρεμιέρα. Ίσα ίσα πήγα στο θέατρο, βάφτηκα, ετοιμάστηκα και βγήκα. Στην αρχή λοιπόν του έργου, η ηρωίδα βγαίνει υπνοβατώντας. Όταν τελείωσε η παράσταση, έρχεται μέσα ο καλύτερός μου φίλος ο Τέλης Ζώτος και μου λέει: «Μαίρη, ήσουν συγκλονιστική, παραπατούσες και ήταν σαν να ζαλιζόσουν όταν βγήκες κι έκανες τον μονόλογο». Και του απάντησα: «Δεν έπαιξα, ζαλιζόμουν και παραπατούσα στ’ αλήθεια, λόγω κούρασης». Ήταν εξουθενωτικά τα γυρίσματα μαζί με θέατρο που κάναμε τότε. Κάθε μέρα, όταν είχαμε ιστορία πάνω μας στη σειρά, έπρεπε να μάθουμε απ’ έξω ένα μικρό μονόπρακτο, 3-4 σελίδες Α4.

-Υπήρχαν καθόλου αστεία περιστατικά στα γυρίσματα;

Κωμικές στιγμές δεν θυμάμαι. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι στα 9 του χρόνια, έβαλα να παίξει στη σειρά ο γιος μου Κάρολος. Έκανε 2 επεισόδια. Το έκανα για να συνειδητοποιήσει κι αυτός την κούραση, γιατί μου έλεγε πόσο κουράζομαι κα πόσες ώρες λείπω από το σπίτι. Επίσης, επί 7 χρόνια μοιραζόμουν το ίδιο καμαρίνι με τη Μίνα Χειμώνα και δεν ανταλλάξαμε ποτέ μια άσχημη ή περίεργη κουβέντα μεταξύ μας. Άλλωστε είμαστε ακόμη φίλες μέχρι και σήμερα.

-Αυτή η σειρά, τι ρόλο έπαιξε στην μετέπειτα πορεία σας;

Δεν μπορώ να πω ότι με βοήθησε η σειρά μετά. Εμείς, οι βασικοί ηθοποιοί της σειράς, ήμασταν ήδη πρωταγωνιστές στο θέατρο. Τηλεοπτικά μετά έπαιξα στη «Ζωή της Άλλης» και μετά είπα ότι δεν μπορώ να δουλέψω με την νοοτροπία της τηλεόρασης όπως είναι. Μέχρι που εδώ και 3 χρόνια άλλαξε το μοτίβο και ελπίζω να είμαι κι εγώ σύντομα σε κάτι τηλεοπτικό ξανά.

-Πώς θα χαρακτηρίζατε τον Νίκο Φώσκολο μέσα από τη συνεργασία σας;

Θα τον χαρακτήριζα πάρα πολύ δεμένο με την οικογένεια. Και θεωρούσε και τους βασικούς του ηθοποιούς, μέρος της οικογένειάς του. Ήθελε να είναι δεμένος με τους συνεργάτες του. Άλλους τους πάντρευε, σε άλλους βάπτιζε τα παιδιά τους. Ο Νίκος δεν δεχόταν με τίποτα την προδοσία. Δηλαδή να έχεις μια συμφωνία μαζί του κι εσύ να την αθετήσεις. Ήταν πολύ τυχερός που είχε για σύζυγό του και την σπουδαία Τόνια Βυθούλκα που στάθηκε βράχος πλάι του. Έχουν αδικήσει πολύ τον Νίκο Φώσκολο και ξεχνάμε ότι η μοναδική ελληνική ταινία που προτάθηκε για Όσκαρ σεναρίου ήταν «Το Αίμα βάφτηκε κόκκινο» του Φώσκολου.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved