Πένυ Σκάρου: «Βρήκα εμπόδια ξεκινώντας την καριέρα μου»
Showbiz

Πένυ Σκάρου: «Βρήκα εμπόδια ξεκινώντας την καριέρα μου»

Η Πένυ Σκάρου σε συνέντευξή της μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο.

Η ίδια ανέφερε επίσης πώς μπήκε η μουσική στη ζωή της και αν αντιμετώπισε δυσκολίες βγαίνοντας στο επάγγελμα.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από τα παιδικά σου χρόνια στη Σάμο;

Οταν ήμουν 15 χρονών έγραψα μουσική για τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, στο πλαίσιο ενός πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού που είχε γίνει τότε, και η παράστασή μας είχε πάρει το πρώτο βραβείο. Ηταν ο Γεράσιμος Αρσένης υπουργός Παιδείας και θυμάμαι είχαμε φύγει από τη Σάμο για να παίξουμε, μεταξύ άλλων, σε Επίδαυρο και Ηρώδειο. Τρομερή και αξέχαστη εμπειρία.

Η μουσική πώς μπήκε στη ζωή σου;

Οπως μου έχουν πει, στον παιδικό σταθμό έπαιρνα διάφορα κουτάκια, τα γύριζα ανάποδα και έπαιζα ντραμς με τους μαρκαδόρους. Πιθανότατα, λοιπόν, είχα τον ρυθμό μέσα μου εκ γενετής. Η δημιουργία μουσικής, πάντως, άρχισε στα 13 μου, όταν έγραψα το πρώτο μου κομμάτι, το «Δεν είναι αγάπη», το οποίο δισκογραφήθηκε μερικά χρόνια μετά με τη βοήθεια του Στέφανου Κορκολή. Είχε έρθει στη Σάμο για μια συναυλία, τον φέρανε στο μαγαζί που έκανα τα lives μου, με άκουσε, με πίστεψε και με παρακίνησε να σπουδάσω μουσική, κάτι που κι έκανα τελικά στο Εθνικό Ωδείο, παίρνοντας πτυχίο καθηγήτριας Φωνητικής.

Υπήρξε μέντορας για σένα ο Κορκολής;

Βέβαια. Ηταν ο Στέφανος που ακούγοντας το «Δεν είναι αγάπη» μου πρότεινε να γράψω μόνη μου τα τραγούδια του πρώτου μου δίσκου, όπως και έγινε. Εμαθα πολλά τα χρόνια που έμεινα δίπλα του, για το στούντιο, τις παραγωγές, τις ενορχηστρώσεις… Επίσης, με στήριξε πολύ στα δύσκολα.

Αντιμετώπισες δυσκολίες βγαίνοντας στο επάγγελμα;

Σίγουρα βρήκα εμπόδια, γιατί ξεκίνησα μικρή σε έναν -ούτως ή άλλως- δύσκολο χώρο. Προκειμένου να τραγουδώ και να βγάζω κάποια χρήματα, βρέθηκα στα μπουζούκια. Εχω δουλέψει με Εφη Θώδη, Σταμάτη Γονίδη, και ήμουν και πολύ καλή. Επειτα άρχισα να κάνω μόνη μου live σε μουσικές σκηνές. Κάπου εκεί με άκουσε ο Αντώνης Μιτζέλος και με πήγε στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος με επέλεξε αρχικά για να αντικαταστήσω την Ελεωνόρα Ζουγανέλη σε μια συναυλία στην Κύπρο. Περάσαμε φανταστικά με τον Λαυρέντη, με πίστεψε πολύ. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έχει «φύγει», είναι πάντα στην καρδιά μου.

Ωραία συνεργασία σου ήταν και με τον Ζωρζ Πιλαλί…

Αγαπημένη συνεργασία και μέντοράς μου επίσης! Θυμάμαι, του τηλεφώνησα πρώτη φορά και του έκανα το «κτήνος» που έβγαζε ο ίδιος στη σκηνή σε κάθε live του. Με πήρε σε παράστασή του με τον Δημήτρη Πουλικάκο στο Κύτταρο, όπου με έβαλε να κάνω μια λαϊκή τραγουδίστρια. Εβγαινα, τότε, στη σκηνή με ένα σούπερ μίνι και, παρά τη γενικότερη πιο ροκ εμφάνισή μου, με το ξυρισμένο κεφάλι, ήμουν πάρα πολύ πειστική. Θυμάμαι, πήγα να φύγω χωρίς να πληρωθώ εκείνο το πρώτο βράδυ. Δεν το σκέφτηκα καν… Με φωνάζει, λοιπόν, ο Πιλαλί, μου δίνει ένα πάκο με χαρτονομίσματα και μου λέει: «Είναι όλα τα λεφτά της παράστασης. Αξίζεις πολλά περισσότερα, γιατί είσαι τεράστιο ταλέντο».

Πηγή:Εspresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved