Θεοδώρα Σιάρκου:  «Ήμουν η τελευταία παρτενέρ του Φιλιππίδη στο θέατρο»
Showbiz

Θεοδώρα Σιάρκου: «Ήμουν η τελευταία παρτενέρ του Φιλιππίδη στο θέατρο»

Η Θεοδώρα Σιάρκου μίλησε για την πορεία της στο σανίδι, την παρουσία της στην τηλεόραση και τις καταγγελίες συναδέλφων της.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το δυναμικό come back της Θεοδώρας Σιάρκου μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από την τηλεόραση, και μάλιστα με πετυχημένους πρωταγωνιστικούς ρόλους τόσο στο σίριαλ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» όσο και στο θέατρο, με το φροϊδικό έργο της Λίλιαν Χέλμαν «Παιχνίδια στη σοφίτα», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, στο θέατρο «Χυτήριο».

Πώς νιώθει για το ότι το κοινό την έχει αγκαλιάσει ξανά; «Απουσίαζα συνειδητά από την τηλεόραση, για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, αλλά τώρα που ο γιος μου είναι 14 και η κόρη μου 10, μπορώ να κάνω και καθημερινό σίριαλ. Φέτος έλεγα ότι δεν θα κάνω θέατρο λόγω κορονοϊού. Ομως ήταν τόσο προκλητική η πρόταση του Αλέξανδρου, που, όταν το συζήτησα με τον άντρα μου, με στήριξε αμέσως. Μου είπε: "Φυσικά θα το κάνεις"». Το έργο «Παιχνίδια στη σοφίτα» επικεντρώνεται στις προβληματικές ενδοοικογενειακές σχέσεις και αναφέρεται σε τρία αδέρφια, που λόγω της νοσηρής αλληλεξάρτησης τους οδηγούνται στην καταστροφή.

«Παίζω την Κάρι, που δείχνει ήρεμη και συναισθηματική. Οι δύο γυναίκες αγαπούν ιόν αδερφό τους υπερβολικά, όμως η Κάρι νοσηρά. Είναι ερωτευμένη μαζί του, αλλά δεν της είναι συνειδητό. Αυτό με ιντρίγκαρε περισσότερο στον ρόλο. Το να μη φανεί ότι αυτή απλώς εκρήγνυται από ζήλια και θέλει το κακό. Το γεγονός όπ κάποιοι άνθρωποι δεν ωριμάζουν έχει να κάνει με το πώς δουλεύει ο καθένας τον εαυτό του. Οταν αφήνεις άλυτα θέματα πίσω σου και τα κρύβεις κάτω από το χαλί, αυτά κάποια στιγμή θα εμφανιστούν στη ζωή σου και θα ζητήσουν το τίμημα τους. Και όταν αυτά τα μυστικά παρουσιαστούν μπροστά μας, άλλοι τα αντιμετωπίζουν και ξεκινούν από την αρχή και άλλοι αρνούνται να τα αντιμετωπίσουν και καταστρέφονται. Εχει να κάνει με το πόσο ο καθένας μας μπορεί να διαχειριστεί το σκοτάδι του», είπε για τον ρόλο της.

Και ενώ στην τηλεόραση πέρυσι η Θ. Σιάρκου συνάντησε ίσως τον πιο δυνατό ρόλο της καριέρας της, αυτόν της Φιλιώς Τζούρα, στην τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», στην ίδια σειρά βίωσε και μία από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές δυσκολίες της, καθώς υποδυόταν τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη όταν αυτός βρέθηκε αντιμέτωπος με καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση.

«Οταν το μάθαμε, παγώσαμε όλοι. Ηταν σοκαριστικό. Εκείνη την ημέρα που έκανε το τελευταίο του γύρισμα ο Πέτρος ένιωσε μια αδιαθεσία, μπήκε στο νοσοκομείο και έκτοτε δεν ξαναγύρισε ποτέ. Σοκαριστήκαμε όλοι περισσότερο με το γεγονός που συνέβαινε και όχι τόσο με το αν θα συνεχιστεί η δουλειά. Ωστόσο, εγώ, επειδή συνεργαζόμουν πρώτη φορά με τον Φιλιππίδη, δεν έχω τίποτα αρνητικό να του καταλογίσω για τους πέντε μήνες της συνεργασίας μας. Ηταν κύριος και υποστηρικτικός. Γελάγαμε πολύ. Ηταν παιδική χαρά το γύρισμα με τον Πέτρο. Γενικά, ήταν πολύ στενάχωρο όλο αυτό, γιατί τα γεγονότα δείχνουν ότι οτο παρελθόν έχασε το μέτρο και έκανε κατάχρηση εξουσίας. Δυστυχώς συνειδητοποιώ-κάθε μέρα ότι ήμουν η τελευταία παρτενέρ του. Πλέον η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για όλους», ανέφερε στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved