Θάλεια Ματίκα: «Στο σπίτι είμαστε όπως όλα τα ζευγάρια»
Showbiz

Θάλεια Ματίκα: «Στο σπίτι είμαστε όπως όλα τα ζευγάρια»

H Θάλεια Ματίκα με τον σύζυγό της, Τάσο Ιορδανίδη, είναι οι δημιουργοί και πρωταγωνιστούν στο έργο «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», σε κείμενο του Τ. Ιορδανίδη και σκηνοθεσία δίκη της.

Θέμα του η κούραση στον γάμο και η κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι έπειτα από πολλά χρόνια συγκατοίκησης. Η απιστία και ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής γίνονται το σκηνικό για δύο παράνομους εραστές.

«Το έργο αφορά τις σχέσεις των δυο φύλων, που ενδιαφέρουν την παγκόσμια κοινότητα, όταν δεν υπάρχουν άλλα, πιο σοβαρά προβλήματα», είπε η Θ. Ματίκα αναφερόμενη στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Το κοινό ταυτίζεται απόλυτα με τους ήρωες και σε πάρα πολλά σημεία βλέπει τον εαυτό του επί σκηνής», εξήγησε μιλώντας στη Secret.

Εντύπωση κάνει ότι ο πρωταγωνιστής δεν μπορεί να φέρει σωστό καφέ στην ερωμένη του... Η ίδια πώς πίνει τον καφέ της; «Οπως περιγράφεται στο θεατρικό κείμενο, έτσι ακριβώς πίνω τον καφέ μου. Απλώς, δεν είναι διπλός καπουτσίνο, αλλά grande cappuccino, ακόμα μεγαλύτερος δηλαδή». Αναφερόμενη στο ελληνικό κίνημα «#ΜeΤοο», είπε πως το μεγάλο κέρδος της κίνησης αυτής είναι ότι πλέον καταγγέλλονται καθημερινά περιστατικά σεξουαλικής είτε άλλου είδους βίας. Οι παραστάσεις παίζονται στο θέατρο του Στέφανου Ληναίου και της Ελλης Φωτίου, ενός καλλιτεχνικού ζευγαριού που ανέβασε στο συγκεκριμένο θέατρο εμβληματικές παραστάσεις.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε σε αυτό το ιστορικό θέατρο. Ουσιαστικά, είναι το δεύτερο σπίτι του κυρίου Ληναίου και της κυρίας Φωτίου, που το έχουν φτιάξει με πολύ κόπο και αγάπη. Εχουν παιχτεί σοβαρά έργα Τέχνης μέσα σε αυτόν τον χώρο. Μιλάμε για πολιτικά έργα, που για την εποχή τους άφησαν Ιστορία. Οπότε για εμάς ήταν βαρύ το κληροδότημα, με την έννοια ότι αναλάβαμε την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου», προσθέτει η γνωστή ηθοποιός.

Η Θάλεια Ματίκα και ο Τάσος Ιορδανίδης πώς είναι ως καλλιτεχνικό ζευγάρι στην Ελλάδα του 2022; «Μάλλον όπως όλα τα ζευγάρια», απάντησε. «Δεν διαφέρουμε και πολύ. Νομίζω όχι, όταν τελικά κλείνουν οι πόρτες του σπιτιού, η γυναίκα με τον άντρα έχουν κοινούς κώδικες, είτε ανήκουν στον καλλιτεχνικό χώρο είτε οπουδήποτε αλλού. Εμείς είμαστε πολλά χρόνια μαζί και συζητάμε για τα καλλιτεχνικά, όμως από κει και πέρα είμαστε δύο κανονικοί άνθρωποι, σε ένα σπίτι με παιδιά και γατιά».

Πηγή:Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved