Κατερίνα Γερονικολού: «Είμαι από τα κορίτσια που θέλουν το παραμύθι και τα πάντα όλα»
Showbiz

Κατερίνα Γερονικολού: «Είμαι από τα κορίτσια που θέλουν το παραμύθι και τα πάντα όλα»

Η Κατερίνα Γερονικολού μετά από δύο χρόνια απουσίας από τη μικρή οθόνη επέστρεψε ξανά μέσα από την κωμωδία «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» της ΕΡΤ.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για το πώς αισθάνεται που είναι μέρος αυτής της προσπάθειας και για τον ρομαντισμό που λείπει από τη σημερινή εποχή.

Η επαφή με την τηλεόραση, σχεδόν δύο χρόνια μετά την τελευταία δουλειά, σου έλειψε;

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβε να μου λείψει η τηλεόραση, ούτε θεωρώ ότι ήταν κανένα τεράστιο κενό. Ωστόσο, την αγαπάω και τη θεωρώ ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς μου. Από εκεί και πέρα, πέρυσι, είχα κάποιες προτάσεις που ούτε με ενδιέφεραν ούτε ήταν κάτι που το ζήλεψα. Δεν αναρωτιόμουν αν έκανα καλά ή όχι. Ήμουν σίγουρη για αυτά που είχα απορρίψει και πολύ συνειδητά επέλεξα να κάνω μόνο θέατρο, το οποίο, όμως, δεν λειτούργησε λόγω των περιοριστικών μέτρων ενάντια στην πανδημία.

Η τηλεοπτική επιστροφή σου, λοιπόν, έγινε μέσα από την ΕΡΤ 1, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια επενδύει στη μυθοπλασία. Πώς αισθάνεσαι που είσαι μέρος αυτής της προσπάθειας;

Η δική μας σειρά, αν το σκεφτεί κάποιος λογικά, έχει ένα ανατρεπτικό αλλά και εναλλακτικό θέμα. Μία κοπέλα περιμένει να... πεθάνει. Η ΕΡΤ 1 λοιπόν, δεν το φοβήθηκε. Ίσα-ίσα που το αγκάλιασε. Και απ' ό,τι φαίνεται, έχει αγαπηθεί από το κοινό. Από εκεί και πέρα, χαίρομαι ιδιαίτερα που ανήκω στο δυναμικό της κρατικής τηλεόραση ς και που, ενώ παλαιότερα έκανα ζάπινγκ και προσπερνούσα το κανάλι, τώρα δεν συμβαίνει αυτό. Στέκομαι στο κανάλι, γιατί γίνονται πολλά και ωραία πράγματα. θεωρώ ότι είναι μία πολύ ωραία στιγμή της κρατικής τηλεόρασης, που εμπιστεύεται Ελληνες δημιουργούς, και οφείλει να είναι πρωτοπόρος. Επιπλέον, επειδή στην ΕΡΤ 1 τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι ο άρχοντας όλων, υπάρχει μια ελευθερία και καλλιτεχνική απελευθέρωση. Δεν φοβάσαι.

Μέσα από τη σειρά, ανάμεσα σε αλλά, θίγεται το θέμα του θανάτου...

Είναι λάθος να ξεχνάμε τον θάνατο όταν ζούμε, γιατί είναι μέρος της ζωής. Δεν μπορείς να τον ξεχάσεις, θέλεις δεν θέλεις. Είναι καλύτερο να τον «ξορκίζεις», να μιλάς για αυτόν αλλά καινά τον περιμένεις, παρά να κάνεις ότι δεν υπάρχει. Είναι μάταιο αυτό.

Η Κατερίνα και ο Αλέξανδρος αρχίζουν να έρχονται πιο κοντά. Πώς εξελίσσεται το ειδύλλιο;

Είναι μία κλασική ιστορία έρωτα που δύο άνθρωποι, εντελώς αταίριαστοι μεταξύ τους, κάτω από μία περίεργη συνθήκη, μαθαίνουν ο ένας ον άλλον και, ξαφνικά, δημιουργείται μια χημεία και μια γοητεία. Τραβιούνται σαν μαγνήτες μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα, όσο περνούν τα 'επεισόδια, θα δείτε πώς χτίζεται η σχέση ιούς σιγά-σιγά και με έναν πολύ ρομαντικό τρόπο. Υπάρχουν ανάσες και αναπνοές. Δεν γίνονται όλα γρήγορα, όπως στις μέρες μας, μέσα σε ένα ραντεβού. Γίνονται σταδιακά και ανθρώπινα. Με έναν ήρεμο και ερωτικό ρυθμό. Μάλιστα, μπορώ Ι να σου πω ότι θα ήθελα πολύ να βρίσκομαι στη θέση της Κατερίνας.

Λείπει ο ρομαντισμός από τη σημερινή εποχή;

Επειδή οι ρυθμοί είναι αλλιώς, τα πράγματα δεν τα φτιάχνουμε τόσο ρομαντικά όπως τους αρμόζει. Εγώ είμαι ρομαντική. Μου αρέσει να προσφέρει ο ένας στον άλλον όμορφα αισθήματα, εμπειρίες, εκπλήξεις και όλα αυτά που κάνουν δύο ερωτευμένοι. Για εμένα είναι σημαντικά, αλλά δεν βλέπω να γίνονται συχνά. Επίσης, είμαι από τα κορίτσια που θέλουν και το παραμύθι και τα πάντα όλα.

Η Κατερίνα είναι εύκολο να επιλέξει ανάμεσα στον Αλέξανδρο και στον Δημήτρη όταν βρεθεί σε ένα ανάλογο δίλημμα;

Η καρδιά χωράει μόνο έναν άνθρωπο και δεν χωράει διλήμματα. Κατασταλάζει από μόνη της. Όταν υπάρχουν διλήμματα στον ερωτικό τομέα, συνήθως έχουν να κάνουν με τη σκέψη, με το μυαλό, με τη λογική και όχι με το συναίσθημα.

Ποια είναι η αντίδραση της Κατερίνας όταν μαθαίνει ότι ο Αλέξανδρος έδωσε λανθασμένα αποτελέσματα εξετάσεων;

Αυτό είναι κάτι που ανυπομονώ κι εγώ να το μάθω, διότι δεν είμαστε τόσο μπροστά στα επεισόδια. Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα είναι η αντίδραση της. θα είναι μία έκπληξη και για εμένα.

Τι να περιμένουμε να δούμε στα προσεχή επεισόδια της σειράς;

Θα δούμε πολλά σβησίματα από τη λίστα της Κατερίνας, διάφορες τρέλες, και θα παρατηρήσουμε πώς αλλάζουν οι σχέσεις των ηρώων. Υπάρχουν πολλές εκπλήξεις στο πώς μπερδεύονται τα πράγματα. Προκύπτουν μη αναμενόμενες εξελίξεις αλλά και ένας γάμος.

Παράλληλα, πέρα από τη σειρά, συνεχίζεται και η προβολή της ταινίας υψηλών προδιαγραφών «Σμύρνη μου αγαπημένη». Μίλησε μου για αυτή την εμπειρία...

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία που είχα μέχρι τώρα στη ζωή μου. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον ιστορικά και αυτή τη στιγμή, που βλέπουμε να γίνεται πόλεμος στην Ευρώπη, στην πόρτα μας, πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Ακόμα και στην Ελλάδα. Βλέπουμε, λοιπόν, πως αυτά τα 100 χρόνια πριν έχουν έρθει και είναι απελπιστικά κοντά. Είναι ανατριχιαστικές οι ομοιότητες του πώς η Ευρώπη λειτουργεί κάθε φορά σε μία κρίση και πώς όλα αυτά επιβαρύνουν τους αθώους πολίτες. Η ταινία ξεκίνησε την πορεία της τον Ιανουάριο και τώρα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Θεωρώ ότι πρέπει να τη δουν όλοι οι Έλληνες.

Πηγή:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved