Βασίλης Καλλίδης: «Ήμουν από τους τυχερούς που επέζησα»
Showbiz

Βασίλης Καλλίδης: «Ήμουν από τους τυχερούς που επέζησα»

Ο Βασίλης Καλλίδης είναι ένας από τους πιο αγαπημένους σεφ της χώρας μας.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για το πόσο τον έχει βοηθήσει η τηλεόραση στην καριέρα του και για το ποια είναι η αγαπημένη του κουζίνα.

-Πες μου πώς σε βρίσκω αυτήν την περίοδο;

Με βρίσκεις στην Αθήνα, ετοιμάζω τα νέα μου ταξίδια. Παράλληλα, πολύ σύντομα θα ανακαινίσω το Pink Flamingo, ενώ ετοιμάζω και το νέο μου βιβλίο. Τέλος, με βρίσκεις πάντα με μεγάλη όρεξη για μια τηλεοπτική εκπομπή.

-Μίλησέ μας για το νέο σου βιβλίο..

Το βιβλίο μου θα έχει Ελληνίδες, όλων των ηλικιών, φωνογραφημένες μέσα στην κουζίνα τους, με πολύ κλασικές ελληνικές συνταγές που όμως όλες τις αναζητάνε, ειδικά οι νέες νοικοκυρές.

-Τηλεοπτικά σε τι φάση βρίσκεσαι;

Τηλεοπτικά θα ήθελα ιδανικά να κάνω μια ταξιδιωτική εκπομπή, με πολύ πράσινο χαρακτήρα. Ο Βασίλης στην ηλικία που είναι, έχει πλέον νέες ανησυχίες οι οποίες έχουν σχέση με το ότι όλα αλλάζουν γύρω μας, οπότε δεν τον αφορά μόνο να ταξιδεύει και να δείχνει φαγητά. Θέλω να μαθαίνω ιστορίες ανθρώπων, νέες τεχνολογίες, οπότε αυτό έχω στο μυαλό μου. Αν κάποιος διαβάσει τη συνέντευξη και του αρέσει η ιδέα ας με πάρει τηλέφωνο.

-Η εστίαση πλήγηκε πολύ από την πανδημία. Πώς το βίωσες εσύ όλο αυτό;

Το βίωσα μουδιασμένα, όπως όλοι, αλλά δεν ήμουν στα πατώματα, καθώς είχαμε το Pink flamingo ανοιχτό και δουλεύαμε delivery. Είχαμε δηλαδή δουλειά, αλλά γενικά πολύ μουδιασμένα, καθώς δεν ξέραμε τι μας ξημερώνει αύριο. Ήμουν από τους τυχερούς που επέζησα αν μπορώ να το πω έτσι, ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλοί, τους οποίους συμπονώ, οι οποίοι έχασαν τα μαγαζιά και τις δουλειές τους.

-Έχεις ταξιδέψει σε αρκετά μέρη του κόσμου. Ποια είναι η αγαπημένη σου κουζίνα;

Η Ιαπωνική, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτή η κουζίνα δεν είναι καθόλου απλοϊκή όπως πολλοί νομίζουνε, αλλά είναι πολύ σύνθετη και μινιμαλιστική. Να ξέρεις πως ό,τι είναι πολύ λιτό, είναι ταυτόχρονα και δύσκολο, γι’ αυτό όλοι οι σεφ τρέχουμε να φτιάξουμε μια ομελέτα ή να τηγανίσουμε αυγά, για να τα δείξουμε σε κάποιον, ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να καλύψουμε το οποιοδήποτε ελάττωμα. Έτσι ακριβώς είναι και η Ιαπωνική κουζίνα, η οποία βασίζεται κυρίως στην πρώτη ύλη και όχι στις τεχνικές όπως οι δυτικές κουζίνες.

-Τι θα περιλάμβανε ένα δείπνο που θα ετοίμαζες για έναν αγαπημένο σου άνθρωπο;

Συνήθως τις Παρασκευές διοργανώνω δείπνα για αγαπημένους ανθρώπους και φτιάχνω ό,τι ξέρω ότι θα αρέσει στον καθένα. Για να καταλάβεις, όταν αποθηκεύω στο κινητό μου έναν άνθρωπο, τον οποίο ξέρω ότι θα τον αγαπήσω, δίπλα από το όνομά του σημειώνω και τα φαγητά που μέσα από κουβέντες μας, καταλαβαίνω ότι θα του αρέσουν. Για παράδειγμα δίπλα από το όνομα της Μαρίας Μπεκατώρου, που είναι φίλη μου, γράφω καρμπονάρα-λευκά γλυκά- παστουρμάς-καραβίδα. Έτσι κάνω με τους ανθρώπους μου και όταν έρχονται σπίτι μου, φροντίζω να μαγειρεύω φαγητά που τους αρέσουν.

-Η τηλεόραση κατά πόσο σε βοήθησε στην καριέρα σου;

Η τηλεόραση βοήθησε πάρα πολύ την καριέρα μου. Δεν είμαι από αυτούς που θα σου πουν ότι δεν θέλω να την κάνω και βγαίνω μόνο για να διαφημίζω τα μαγαζιά μου. Με βοήθησε πάρα πολύ η τηλεόραση και η αρχή που έκανα στο mega και ειδικά η Ελένη Μενεγάκη, η οποία μου έχει σταθεί πάρα πολύ και θα το λέω πάντα. Και η Φαίη Σκορδά και η Ελένη με βοήθησαν πραγματικά πάρα πολύ. Ωστόσο, να σου πω πως δεν αρκεί μόνο η τηλεόραση, θέλει από πίσω εξυπνάδα και πολλή δουλειά. Αν δεν είσαι καλός μάγειρας, δεν θα έχεις διάρκεια, όπως συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved