Η ζωή του Στράτου Διονυσίου γίνεται σειρά
Showbiz

Η ζωή του Στράτου Διονυσίου γίνεται σειρά

Ο Στράτος Διονυσίου σφράγισε με τη φωνή του το λαϊκό πεντάγραμμο.

Για το κοινό του όμως ήταν κάτι περισσότερο από ένας κορυφαίος ερμνευτής του είδους του. Ηταν ένας οικείος πρίγκιπας που ήξερε τι θα πει φτώχεια, πόνος, καψούρα, φιλία. Ομως ο τραγουδιστής με τη στιβαρή φωνή και τις μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες, που έλαμψε στις πίστες και τη δισκογραφία, είχε και μία μυθιστορηματική ζωή η οποία θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη.

Τριάντα δύο χρόνια χωρίς τον -Στράτο που έφυγε -σε, ηλικία μόλις 55 ετών. Ο ερμηνευτής όμως όχι μόνο δεν ξεχάστηκε, αλλά γύρω από το όνομα του έχει δημιουργηθεί ένας μικρός μύθος. Οσοι τον γνώρισαν μιλούν για έναν άνθρωπο ευθυτενή, ντόμπρο, οξύθυμο όταν έπρεπε να διαφυλάξει την τιμή του εργάτη του τραγουδιού, παθιασμένο με τη δουλειά του, επιρρεπή σε πάθη. Οπως έγραψε ο Νίκος Συρίγος πρόσφατα σε ένα αφιέρωμα για εκείνον: «Ο Στράτος γούσταρε τις γυναίκες, τα γρήγορα αυτοκίνητα, τα άλογα, τον τζόγο, το αλκοόλ. Αλλά πάνω απ' όλα γούσταρε, απαιτούσε τις καθαρές κουβέντες. Ο Στράτος που δεν υπέγραφε συμβόλαια. Εδινε το χέρι κι ήταν νόμος. Μπέσα λέγεται και είναι υπό εξαφάνιση. Ο Στράτος τραγουδούσε για τον έρωτα δωρικά. Χωρίς πολλά πολλά. Υμνησε την αντρική φιλία με τρεις κουβέντες "Ακου βρε φίλε". Κι είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια εις τους αιώνες των αιώνων: Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος…».

Φαίνεται πως αυτός ο αυθεντικός χαρακτήρας μαζί γίνει γνωστό ποιος σταθμός θα διεκδικήσει τη σειρά με τα τραγούδια που άφησε παρακαταθήκη σφραγίζοντας τα με τη μοναδική ερμηνεία του, κέντρισαν το ενδιαφέρον της εταιρείας παραγωγής που ενδιαφέρθηκε να κάνει μίνι σειρά, και όχι ταινία, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, τη ζωή του μεγάλου λαϊκού βάρδου. Σύμφωνα με την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Πάμε Δανάη» του ΜΕGΑ, οι συστήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με τον Αγγελο Διονυσίου, τον μεγαλύτερο γιο του, τόσο για το σενάριο όσο για τα τραγούδια αλλά και το γενικότερο στήσιμο της σειράς. Η παραγωγή, με τον πιθανό τίτλο «Εγώ ο ξένος», θα αποτελείται από επτά επεισόδια και τον κεντρικό ήρωα θα επιλεγεί να τον υποδυθεί μετά από κάστινγκ ένας νέος ηθοποιός.

Μάλιστα την τελική ανάθεση, θα έχουν λόγο και τα τρία αδέλφια, Αγγελος, Στέλιος και Διαμαντής Διονυσίου. Η χρονική περίοδος που θα εξελίσσεται η βιογραφική ιστορία είναι από το 1950 οπότε ο Στράτας Διονυσίου ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι στη Θεσσαλονίκη, μέχρι το 1990 που έφυγε από τη ζωή. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος σταθμός θα διεκδικήσει τη σειρά με τα αλλά συζητήσεις γίνονται και με ελεύθερα αλλά και με συνδρομητικά κανάλια.

Ο Στράτος Διονυσίου γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1935 στη Νιγρίτα των Σερρών. Ηταν γιος προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Το 1947 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το 1955 παντρεύτηκε τον παιδικό του έρωτα, τη Γεωργία Λαβένη, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά: Τον Αγγελο, την Τασούλα (έχει φύγει από τη ζωή), τον Στέλιο και τον Διαμαντή. Τραγουδούσε αμισθί σε νυχτερινά κέντρα κι εργάστηκε ως μικροπωλητής και ράφτης. Ο Διονυσίου έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας τραγουδιστής στο κέντρο Φαρίντα της συμπρωτεύουσας. Από τις πρώτες του εμφανίσεις το 1959 τράβηξε το ενδιαφέρον κάποιων καλλιτεχνών, οι οποίοι τον προέτρεπαν να κατέβει στην Αθήνα. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκόλιες, τόλμησε. Μέσα από εμφανίσεις στην οδό Σατωβριάνδου γνωρίστηκε με την Καίτη Γκρέυ που του πρότεινε να συνεργαστούν στον Αστέρα της Κοκκινιάς.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Το 1967 άρχισε να συνεργάζεται με τον μεγάλο συνθέτη Ακη Πάνου. Τα τραγούδια που του έδωσε όπως: «Και τι δεν κάνω», «Γιατί καλέ γειτόνισσα», «Του κόσμου το περίγελο», «Αστη να φύγει», «Εγώ καλά σου τα 'λεγα», «Στο σταθμό του Μονάχου», «Ηταν ψεύτικα», «Μια γυναίκα» έγιναν αμέσως επιτυχίες. Το 1969 ο Μίμης Πλέσσας με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο του έγραψαν το θρυλικότερο ζεϊμπέκικο στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου». Το 1973 φυλακίστηκε για οπλοκατοχή και χασίς που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για πλεκτάνη και σκευωρία ανταγωνιστών. Αποφυλακίστηκε την άνοιξη του 1976. Σε αυτή τη στιγμή της ζωής του του συμπαραστάθηκε ιδιαίτερα ο συνάδελφος και φίλος του Τόλης Βοσκοπούλας, ο οποίος το 1977 του έγραψε το τραγούδι «Αποκοιμήθηκα». Τα Χριστούγεννα του 1987 άνοιξε το νυχτερινό κέντρο με όνομα «Στράτος» στην οδό Φιλελλήνων. Ο Διονυσίου απεβίωσε στις 11 Μαΐου του 1990 από ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, τραγουδούσε στο μαγαζί Στράτος, ενώ νωρίτερα, το ίδιο απόγευμα, ηχογράφησε εννιά τραγούδια για τον δίσκο «Ποιος άλλος» που κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά τον θάνατο του, κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων.

Πηγή:TV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved