Στέλιος Ρόκκος: «Ταξίδεψα για Λήμνο με ένα ξύλινο καΐκι που έφτιαξα μόνος μου»
Showbiz

Στέλιος Ρόκκος: «Ταξίδεψα για Λήμνο με ένα ξύλινο καΐκι που έφτιαξα μόνος μου»

Ο Στέλιος Ρόκκος και ο Μιχάλης Stavento, βρίσκονται στην κριτική επιτροπή του X Factor.

Οι δύο καλλιτέχνες σε συνέντευξή τους μίλησαν για την καθημερινότητα τους στην επαρχία όπου έχουν επιλέξει να ζουν και πώς πήραν αυτή την απόφαση.

Και των δύο οι ζωές είναι εκτός Αθηνών. Ο ένας μένει μόνιμα στη Λήμνο και ο άλλος στην Αλεξανδρούπολη. Πώς πήρατε, αλήθεια, αυτή την απόφαση;

Στέλιος: Προσωπικά, ένιωθα ότι χρωστάω στον εαυτό μου να του προσφέρω μια ποιότητα και μια ηρεμία γιατί η ζωή είναι μικρή. Ήθελα να μείνω στην παραλία που έκανα το πρώτο μου μπάνιο, εκεί που πρωτόπαιξα κιθάρα και ψάρεψα για πρώτη φορά. Σε αυτή την παραλία της Λήμνου έχω τις ωραιότερες αναμνήσεις της ζωής μου. Και εκεί ζω τώρα. Μόνος μου, σε ένα σπίτι στη μέση του πουθενά. Εκεί θέλω να τελειώσει η ζωή μου.

Μιχάλης: Εγώ δεν ήθελα να φύγω από εκεί που μεγάλωσα, εκεί που πήγα σχολείο και έζησα τα ωραιότερα χρόνια μου. Και τώρα που έχω γίνει πατέρας, εκεί είναι η οικογένειά μου και εκεί μεγαλώνει το παιδί μου (σ.σ. έχει μία κόρη, την 4χρονη Ανατολή, με την Ήβη Αδάμου). Μένουμε στη Μάκρη, ένα χωριό 200-300 κατοίκων. Παλιά ήταν κεφαλοχώρι, είχε 2.500 κόσμο, τώρα έχουμε μείνει λίγοι. Στην πραγματικότητα, δεν έφυγα ποτέ από τον τόπο μου. Από επιλογή.

Στέλιος: Σε αντίθεση με μένα, που για πολλά χρόνια ήμουν αναγκασμένος να μένω στην Αθήνα γιατί παλιά τα μαγαζιά δούλευαν 6ήμερα και 7ήμερα.

Μιχάλης: Εγώ έχω επιλέξει να μη δουλεύω σε νυχτερινά μαγαζιά, κάνω μόνο συναυλίες. Και συμφωνώ με αυτό που είπε ο αδελφός Στέλιος, ότι η ζωή είναι μικρή. Έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό. Στη γενιά μας βλέπουμε τον έναν μετά τον άλλο να φεύγουν από εγκεφαλικά και θέματα άγχους. Νομίζω ότι στην επαρχία είναι πιο χαλαρά και ανθρώπινα τα πράγματα. Αποσυμπιέζεσαι.

Στέλιο, θυμάσαι τη στιγμή που είπες «τώρα τα μαζεύω και φεύγω»;

Στέλιος: Τη θυμάμαι πολύ καλά. Ήταν το 2000, τραγουδούσα με τον Πασχάλη Τερζή στο Rex, ήμουν στο αποκορύφωμα της καριέρας μου. Τότε ήταν που πήρα ένα καΐκι και έφυγα για τη Λήμνο. Εξαφανίστηκα.

Έτσι, μέσα σε ένα βράδυ;

Στέλιος: Βράδυ τελειώσαμε τις εμφανίσεις, το πρωί ταξίδευα για Λήμνο. Με ένα ξύλινο καΐκι που έφτιαξα μόνος μου.

Μιχάλης: Έλα, ρε φίλε, δεν το ήξερα αυτό.

Στέλιος: Nαι, και ο λόγος που έφτιαξα τότε το συγκεκριμένο σκάφος ήταν γιατί μπαίνοντας μέσα μπαίνεις ουσιαστικά σε μια άλλη διάσταση. Αν δεν το ζήσετε, δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Είσαι εσύ, αυτό και η θάλασσα.

Μιχάλης: Λόγω της κλιματικής αλλαγής θα ζήσουμε περίεργες καταστάσεις, μήπως ψήνεσαι να φτιάξεις και καμιά κιβωτό να σωθούμε; (Γελάει.)

Τι όνομα είχες δώσει σε αυτό το καΐκι;

Στέλιος: « Ο Άγιος Νικόλαος». Είναι ο προστάτης των ναυτικών. Δεν έχεις ακούσει που λέει ο Καββαδίας σε έναν στίχο του «Άγιε Νικόλα φύλαγε και Αγιά Θαλασσινή»;

Εσένα, Μιχάλη, πώς είναι σήμερα η καθημερινότητά σου στο χωριό; Ο Στέλιος είναι γνωστό πως ασχολείται με το ψάρεμα, ενώ έχει και δικό του εργαστήρι ξυλογλυπτικής.

Μιχάλης: Εγώ αυτό το διάστημα ασχολούμαι με…

Στέλιος: …με το να τρώει τα ψάρια που ψαρεύω. (Γελάει.)

Μιχάλης: Με τη μουσική ασχολούμαι, ό,τι έκανα πάντα δηλαδή. Έχω και το δικό μου στούντιο ηχογράφησης στην Αλεξανδρούπολη. Κατά τα άλλα, τον καιρό της ελιάς πάω και βοηθάω στο μάζεμα –βέβαια φέτος δεν είχαμε καθόλου ελιές– και το καλοκαίρι στα κεράσια. Επίσης, έχω έναν μπαξέ και φυτεύω τα δικά μου οπωροκηπευτικά: ντοματούλες, πιπερίτσες κι άλλα. Από αυτόν τον μπαξέ μαζεύει η Ήβη τα λαχανικά για το καθημερινό μαγείρεμα.

Στέλιος: Καταλάβατε τώρα όλοι εσείς οι Αθηναίοι τι χάνετε;

Μιχάλης: Ειδικά ο Στέλιος, εκεί που ζει είναι μαγικά. Έχει τη θάλασσα σχεδόν μέσα στο σαλόνι του.

Στέλιος: Πλέον δεν της δίνω καθόλου σημασία, την έχω συνηθίσει. Δεν έχει να κάνει όμως μόνο με τη θάλασσα. Έχει να κάνει γενικά με την ενέργεια του μέρους. Η Λελέ (σ.σ. η σύζυγός του) δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, απλώς έτυχε να της αρέσει το σημείο. Δεν καταλαβαίνει ότι εγώ εκεί πέρα νιώθω λες και είμαι στην αγκαλιά της μάνας μου.

Μιχάλης: Ευτυχώς δεν τα λέει αυτά στο X Factor γιατί θα μας έβλεπαν μόνο κάτι κουλτουριάρηδες!

Εσύ, Μιχάλη, τι θέα έχεις από το σπίτι σου; Μιχάλης: Εγώ ανοίγοντας το παράθυρο βλέπω…

Στέλιος: …τη γειτόνισσα απέναντι!

Μιχάλης: Τη Σαμοθράκη.

Στέλιος: Το Σάος, ναι. Υπάρχει κάτι πιο ωραίο; Ειδικά αν είναι χιονισμένο. 1.611 μέτρα υψόμετρο έχει.

Πηγή:ΟΚ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved