Ρίζου: «Οταν είχε πάει ο Μαραβέγιας και ο Μουζουράκης στο Voice πίστευα ότι κάνουν τεράστιο λάθος»
Showbiz

Ρίζου: «Οταν είχε πάει ο Μαραβέγιας και ο Μουζουράκης στο Voice πίστευα ότι κάνουν τεράστιο λάθος»

Η Μαρίζα Ρίζου είναι από τις καλύτερες τραγουδίστριες της γενιάς της.

Εφέτος κάνει το ντεμπούτο της στην τηλεόραση μέσα από το «Χ Factor» και το Mega, όπου μαζί με τους Μιχάλη Κουινέλη, Χρήστο Μάστορα και Στέλιο Ρόκκο αναζητούν τον επόμενο σουπερστάρ της χώρας.

Είναι η πρώτη σας φορά στη θέση του κριτή ενός talent show. Είναι κάτι που είχα συζητήσει και στο παρελθόν; Γιατί είπατε «ναι» στην πρόταση του Mega;

«Αρχικά πρέπει να σας πω ότι νιώθω οριακά άβολα με τη λέξη "κριτής". Μέσα μου είναι συνδεδεμένη με κάτι αρνητικό και αποδοκιμαστικό και σίγουρα τα συναισθήματα και η πρόθεση μου είναι πολύ μακριά από εκεί. Οταν είχε πάει ο Κωστής (σ.σ.: Μαραβέγιας) και ο Πάνος (σ.σ.: Μουζουράκης) στο "The Voice" πίστευα ότι κάνουν τεράστιο λάθος. Ημουν φοβερά αρνητική, αγκυλωμένη θα έλεγα. Αργότερα κατάλαβα ότι έσφαλλα. Πιστεύω πια πως είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχουν άνθρωποι και από το δικό μας ρεπερτόριο σε τέτοιου τύπου μουσικά talent shows. Είναι όμορφο και χρήσιμο να ακούγονται στην τηλεόραση και στο μαζικό κοινό τραγούδια που ίσως δεν θα είχαν χώρο να ακουστούν διαφορετικά. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτά που ακούγονται ήδη δεν είναι καλά. Το λέω χωρίς πρόσημο δηλαδή. Απλώς να ακούγονται και άλλα. Μου έχει γίνει πολλές φορές πρόταση και είχα στο μυαλό μου ότι θα ήθελα κάποια στιγμή να το κάνω. Ακολούθησα το ένστικτο και το κέφι μου, όπως κάνω πάντα. Ηταν να γίνει τώρα».

Ποια στοιχεία κάνουν το «X Factor» να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα talent shows που έχουμε δει;

«Δεν έχω δει και πολλά, δε θα σας πω ψέματα. Ωστόσο, νιώθω ότι εδώ ψάχνουν κόσμους. Εχουν όλα σημασία και δεν χρειάζεται να είναι όλα άρτια με τη στερεοτυπική, αναμενόμενη έννοια. Αγαπάμε το ιδιαίτερο, το μοναδικό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της ψυχής, αλλά και τη στιβαρότητα της φωνής».

Είναι μεγάλη η ευθύνη να πρέπει να κρίνετε νέα παιδιά μπροστά στις κάμερες; Υπήρξαν αντιδράσεις των υποψηφίων που σας εξέπληξαν;

«Νομίζω είναι εντελώς καθαρή η πρόθεση μου. Μάλιστα στα πρώτα γυρίσματα αγχωνόμουν πιο πολύ για τα παιδιά και το πώς μπορεί να αισθάνονται παρά για οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο είναι ένας διαγωνισμός. Ενα παιχνίδι. Τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο. Εμείς λέμε τη γνώμη μας. Δεν είναι η απόλυτη αλήθεια του σύμπαντος. Ακόμα και η Ella Fitzerald και ο Freddie Mercury να κάθονταν σε αυτές τις καρέκλες, τη γνώμη τους θα έλεγαν κι εκείνοι γιατί, στ' αλήθεια, κανείς μα κανείς δεν μπορεί να πει σε κάποιον αν κάνει για τη μουσική ή όχι. Και ευτυχώς!».

Εσείς τι ψάχνετε στους διαγωνιζόμενους;

«Κόσμο. Τον δικό τους κόσμο. Ενα ολόκληρο σύμπαν με το οποίο θα συνδεθώ και θα συγκινηθώ. Τη σύνδεση ψάχνω παντού», είπε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved